Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
0,20 promil alkollü trafiğe çıkanın ehliyetine el konulacak!.
Ahbapçılar için hesap vakti!.
FİFA Başkanının Trump yalakalığı boşuna değilmiş!.
Petrolün varil fiyatı 100 dolara dayandı!.
İran’a saldırmanın maliyeti ABD’ye 37,5 milyar dolara patladı!.
Neidüğü belli olmayan çetelere aparatlık yapan sözde çocuklara müebbet hapis geliyor!.
İlk tebrik her zaman ki gibi Almanlar’dan..
Tezkere Meclis’ten geçti.. Mehmetçik 2 yıl daha Somali’de..
Haluk Levent irk Oğuzhan Uğur aynı cezaevine gönderildi!.
YKS klavuzu açıklandı.. Tercihler 29 Temmuz’da başlıyor..
Dünya Kupası kuralları Süper Lig’e geliyor..
Motorin fiyatı gelen son zam ile 75 TL’yi geçti!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Washington Post’tan Cemal Kaşıkçı davası hakkında ilginç iddia! “Hapiste oldukları bile meçhul..”

Washington Post’tan Cemal Kaşıkçı davası hakkında ilginç iddia! “Hapiste oldukları bile meçhul..”
09.09.2020
A+
A-

Amerikan gazetesi Washington Post, Suudi Arabistan Başsavcılığının Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kararını “Batılı liderlere bir kılıf sunma” olarak tanımladı. Gazetenin yayın kurulu, Riyad’da mahkemede alındığı belirtilen kararın şeffaflıktan uzak olduğunu, ceza aldıkları söylenen kişilerin gerçekten cezaevine girdiklerinin bile kesin olmadığını ifade etti.

Amerikan gazetesi Washington Post gazetesi yayın kurulu, Suudi Arabistan Başsavcılığının Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kararının Batılı liderlere bir kılıf sunma olduğunu bildirdi.

“Hapiste oldukları bile meçhul”

Yayın kurulu, Riyad’da mahkemede alındığı belirtilen kararın şeffaflıktan uzak olduğunu, ceza aldıkları söylenen kişilerin gerçekten cezaevine girdiklerinin bile kesin olmadığını ifade etti.

Gazetenin yayın kurulu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Suudi Arabistan’ın verdiği son kararı değerlendirdiği, bir yazı yayımladı. Gazete, Kaşıkçı kararının bir kılıf sunma amacı taşıdığını, demokrat liderlerin bunu kabul etmemesi gerektiğini vurguladı.

Gazetenin yayımladığı yazıda, Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin süreci şeffaf yürütmediği ve açıklanan cezanın cinayetin karşılığı olmadığı bildirildi.

Riyad’da mahkemede alındığı belirtilen kararın şeffaflıktan uzak olduğu ifade edilen yazıda, ceza verilen kişilerin kimlikleri ve hangi suçtan ceza aldıklarının açıklanmadığı belirtildi.

Yazıda, Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen 15 kişilik ekibin organizatörleri oldukları Suudi bir savcı tarafından belirlenen istihbarat başkan yardımcısı Ahmed al-Asiri ile Muhammed bin Selman’ın yardımcısı Suud el-Kahtani’nin ise aklanmış olduğu, ceza aldıkları söylenen şahısların gerçekten cezaevine girdiklerinin bile kesin olmadığı vurgulandı.

Trump çoktan tarafını seçti”

Gazetede yayımlanan yazıda, Suudi Veliaht Prensi bin Selman’ın ana amacının, dünya liderlerine bir kılıf sunma olduğu belirtilen yazıda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın çoktan Veliaht Prens’in tarafını seçtiği ifade edildi.

“Kabul etmeyin” çağrısı

Kasım ayında gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi öncesi Avrupalı liderlere bu kararı tanımama çağrısında bulunan gazetenin yayın kurulu, ABD’de Demokratların da bu kararı reddetmesi gerektiğini kaydetti.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’ya göre, Başsavcılık, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti davasında yargılanan 8 sanık hakkında nihai hükmün açıklandığını duyurmuştu.

Riyad Ceza Mahkemesi, sanıklardan 5’ini 20’şer, birini 10, diğer 2’sini ise 7’şer sene hapis cezasına çarptırmıştı.

Maktulün yakınlarının kendi dava haklarından feragat etmesiyle şahsi, söz konusu hükümle de kamu dava dosyasının kapanmış olduğu açıklamada ayrıca vurgulanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.