Site Rengi

HABER ÖZETİ
Altınbaş Holding’in sahibi Nusret Altınbaş gözaltına alındı..
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Washington Post’tan Cemal Kaşıkçı davası hakkında ilginç iddia! “Hapiste oldukları bile meçhul..”

Washington Post’tan Cemal Kaşıkçı davası hakkında ilginç iddia! “Hapiste oldukları bile meçhul..”
09.09.2020
A+
A-

Amerikan gazetesi Washington Post, Suudi Arabistan Başsavcılığının Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kararını “Batılı liderlere bir kılıf sunma” olarak tanımladı. Gazetenin yayın kurulu, Riyad’da mahkemede alındığı belirtilen kararın şeffaflıktan uzak olduğunu, ceza aldıkları söylenen kişilerin gerçekten cezaevine girdiklerinin bile kesin olmadığını ifade etti.

Amerikan gazetesi Washington Post gazetesi yayın kurulu, Suudi Arabistan Başsavcılığının Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili kararının Batılı liderlere bir kılıf sunma olduğunu bildirdi.

“Hapiste oldukları bile meçhul”

Yayın kurulu, Riyad’da mahkemede alındığı belirtilen kararın şeffaflıktan uzak olduğunu, ceza aldıkları söylenen kişilerin gerçekten cezaevine girdiklerinin bile kesin olmadığını ifade etti.

Gazetenin yayın kurulu, Cemal Kaşıkçı cinayeti ile ilgili Suudi Arabistan’ın verdiği son kararı değerlendirdiği, bir yazı yayımladı. Gazete, Kaşıkçı kararının bir kılıf sunma amacı taşıdığını, demokrat liderlerin bunu kabul etmemesi gerektiğini vurguladı.

Gazetenin yayımladığı yazıda, Suudi Arabistan’ın Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin süreci şeffaf yürütmediği ve açıklanan cezanın cinayetin karşılığı olmadığı bildirildi.

Riyad’da mahkemede alındığı belirtilen kararın şeffaflıktan uzak olduğu ifade edilen yazıda, ceza verilen kişilerin kimlikleri ve hangi suçtan ceza aldıklarının açıklanmadığı belirtildi.

Yazıda, Cemal Kaşıkçı cinayetini işleyen 15 kişilik ekibin organizatörleri oldukları Suudi bir savcı tarafından belirlenen istihbarat başkan yardımcısı Ahmed al-Asiri ile Muhammed bin Selman’ın yardımcısı Suud el-Kahtani’nin ise aklanmış olduğu, ceza aldıkları söylenen şahısların gerçekten cezaevine girdiklerinin bile kesin olmadığı vurgulandı.

“Trump çoktan tarafını seçti”

Gazetede yayımlanan yazıda, Suudi Veliaht Prensi bin Selman’ın ana amacının, dünya liderlerine bir kılıf sunma olduğu belirtilen yazıda, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın çoktan Veliaht Prens’in tarafını seçtiği ifade edildi.

“Kabul etmeyin” çağrısı

Kasım ayında gerçekleştirilecek G-20 Zirvesi öncesi Avrupalı liderlere bu kararı tanımama çağrısında bulunan gazetenin yayın kurulu, ABD’de Demokratların da bu kararı reddetmesi gerektiğini kaydetti.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA’ya göre, Başsavcılık, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti davasında yargılanan 8 sanık hakkında nihai hükmün açıklandığını duyurmuştu.

Riyad Ceza Mahkemesi, sanıklardan 5’ini 20’şer, birini 10, diğer 2’sini ise 7’şer sene hapis cezasına çarptırmıştı.

Maktulün yakınlarının kendi dava haklarından feragat etmesiyle şahsi, söz konusu hükümle de kamu dava dosyasının kapanmış olduğu açıklamada ayrıca vurgulanmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.