Site Rengi

HABER ÖZETİ
Temassız kartlarda şifresiz işlem limiti yarın 2 bin 500 liraya çıkıyor..
Firari Murat Gülibrahimoğlu’nun İBB parasıyla kumarda kaybettiği milyon dolarlar iddianamede!.
Avukat Rezan Epözdemir hakkında tahliye kararı..
İBB’nin kaybolan milyarlarını özel jetlerle bakın nasıl şapur şupur yemişler!.
ABD’nin köpekliğini yapan Pehlevi İran’a gitmek için pusuda bekliyor!.
Kadın hakimi vuran savcı Kadına Şiddeti Önleme Bürosu’nda görevliymiş!.
CHP’li belediyeye düzenlenen Al Rüşveti-Ver Ruhsatı operasyonunda 14 gözaltı!.
İran’daki protestolarda ölenlerin sayısı 2 bin 500’ü geçti!.
Aselsan 30 milyar doları aşan ilk Türk şirketi olarak tarihe geçti..
Haydut Trump’tan İranlı protestoculara “Yakıp Yıkmaya Devam Edin” çağrısı!.
Bülent Arınç’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a uyuşturucu ile mücadele kurumu çağrısı!.
Uyuşturucu ve kumar operasyonunda İmamoğlu’na ait özel jet detayı!.
Köşeye sıkışan YPG’li teröristler her türlü kahpeliği yapmaya başladı!.
İran’da rejim destekçileri de meydanlara indi!.
YÖK’ten üniversitelere Cuma Namazı talimatı..
AK Parti’den İran açıklaması..
İran’daki o fotoğrafın arkasından bakın kim çıktı!.
Pehlevi itinden Trump’a İran çağrısı: Ortak Olalım!.
Altın ve Para piyasaları alev alev yanıyor!.
Özgür Özel’in Yağmur Duası saçmalıklarına Bakan Yumaklı’dan tokat gibi cevap!.
İran’daki protestolarda ölü sayısı 500’ü geçti!.
İstanbul’da kar yağışı nedeni ile okullar tatil edildi..
Netenyahu itinden İran’daki protestoculara destek açıklaması..
Haydut Trump şimdi de gözünü Küba’nın yeraltı kaynaklarına dikti!.
İran’daki ABD destekli protestolarda ölü sayısı 216’ya yükseldi!.
Halep PKK/SDG pisliklerinden tamamen temizlendi!.
Süper Kupa Fenerbahçe’nin
Üzerinde uyuşturucu bulunan Can Yaman anında paketlendi!.
Yeniden Refah Partili İl Başkanı gazeteciyi ayağından vurdu!.
Suriye ordusu, Halep’te terör örgütü YPG/SDG işgalindeki son mahallenin de kurtarıldığını duyurdu..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Müslüman olan Hollandalı siyasetçi, Fransa’ya isyan etti!.

Müslüman olan Hollandalı siyasetçi, Fransa’ya isyan etti!.
27.10.2020
A+
A-

Hollanda’da İslamiyet’i seçip Müslüman olan siyasetçi Arnoud Van Doorn, Fransa’da ayyuka çıkan İslam düşmanlığına çok sert tepki gösterdi. Van Doorn, “Fransız ürünlerini boykot etmeye devam edin ve Fransız diplomatik baskısına boyun eğmeyin. Gerekirse büyükelçileri geri çağırın. Müslümanların artık bu sefer ciddi olduğunu gösterin. Yeter artık dedi.

Hollanda’da aşırı sağcı Özgürlük Partisinden ayrılarak İslamiyet’i seçen Arnoud Van Doorn, Fransa hükümetinin ülkedeki Müslümanları hedef almasına tepki gösterdi.

Birlik Partisi lideri olan Doorn, AA muhabirine Fransa’da Macron yönetiminin son zamanlarda Müslümanları ve ibadet yerlerini hedef almasıyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Doorn, Fransa’daki Müslümanlara yönelik saldırının endişe verici olduğunu fakat bunun yeni olmadığını belirterek, “‘Aşırılıkla mücadele’ bahane. Yapılanlar ‘aşırılık’ ile ilgili değil İslam’la ilgilidir. Macron için bu seçim malzemesi olabilir fakat özellikle ‘modern’, ‘liberal’ veya ‘Batılı’ bir İslam anlayışı oluşturmaya yönelik bir Avrupa gündemidir. Oluşturulan bu İslam anlayışı, Müslümanları tam anlamıyla asimile etmeyi ve İslami kimliği yok etmeyi hedefliyor.” diye konuştu.

Müslümanları karalama konusunda Fransa’nın, Hollanda, Danimarka ve Macaristan ile Avrupa’nın ön saflarında yer aldığını ifade eden Doorn, şunları kaydetti:

“Dediğim gibi Fransa’nın tutumu bir istisna değil bu konuda. Fakat Fransa, imamları kovarak, camileri kapatarak ve İslam okullarını devletin doğrudan gözetimi altına alarak ‘özgürlük’ ve ‘eşitlik’ maskesini düşürdü. Bu nedenle Fransa, Avrupa’nın Müslüman karşıtlığı güden siyasi planları için bir test alanı olarak görünmektedir. Başbakan Rutte’nin, Macron’un Müslüman karşıtı açıklamalarını açıkça desteklemesi bunu kanıtlıyor. Hollanda, İslam karşıtı ülkeler arasında ilk 3’te yer alıyor.”

İslam ülkeleri tarafından atılması gereken çok ciddi adımlar olduğunu dile getiren Doorn, “Fransız ürünlerini boykot etmeye devam edin ve Fransız diplomatik baskısına boyun eğmeyin. Gerekirse büyükelçileri geri çağırın. Müslümanların artık bu sefer ciddi olduğunu gösterin. Yeter artık.” dedi.

Doorn, Müslümanların artık uyanması gerektiğini belirterek, “Topluluğumuzda para veya statü için doğrudan veya dolaylı olarak hükümetin gündemine hizmet eden birçok insan olduğunun da farkında olmalıyız. Müslümanların haklarının baltalanmasıyla mücadele etmek ve İslami kimliği korumak için hukuk, medya, siyaset, eğitim gibi bu alanlarda faaliyet gösteren kolektifleri birleştirmeli ve kurmalıyız” diye konuştu.

Fransa’da Macron yönetiminin son zamanlarda Müslümanları ve ibadet yerlerini hedef almasıyla ülkenin farklı şehirlerinde benzer uygulamalar görülmeye başlandı.

Ülkenin Montpellier ve Toulouse kentlerinde, Paris yakınlarındaki Conflans-Sainte-Honorine semtinde geçen hafta başı kesilerek öldürülen öğretmeni “anmak için” resmi binaların duvarlarına Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Hazreti Muhammed’e yönelik hakaret içerikli karikatürleri yansıtılmıştı.

Macron açıklamasında, Hazreti Muhammed’e yönelik karikatürleri yayınlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.