Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
Bedelli Askerlik ücretine rekor zam!.
Güllü’nün kızı yurt dışına kaçarken gözaltına alındı!.
Mehmet Akif Ersoy uyuşturucu soruşturması kapsamında gözaltına alındı!.
İmamoğlu’nu eleştiren vekili baskı ile istifa ettirdiler!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Hız limiti 230’u geçmeyen aracına ‘400 km hız’ yaptı cezası kesilince şaşkına döndü

İstanbul’da yaşayan Ali Osman Kalaycı, sabah işe giderken kullandığı aracına yediği trafik cezasıyla şaşkına döndü. Kalaycı’ya 400 km hız yaptığını gösteren EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kayıtları esas alınarak 488 lira trafik cezası kesildi. Kendisine ulaşan ceza tebligatıyla ne yapacağını bilemeyen sürücü şaştı kaldı. İstanbul Trafik Şubesi Müdürlüğü yetkilileri ise, bunun bir sistem hatasından kaynaklanmış olabileceğini, başvurması halinde düzeltilebileceğini söylediler.

Hız limiti 230’u geçmeyen aracına ‘400 km hız’ yaptı cezası kesilince şaşkına döndü
01.08.2019
A+
A-

İstanbul’da yaşayan Ali Osman Kalaycı, sabah işe giderken kullandığı aracına yediği trafik cezasıyla şaşkına döndü. Kalaycı’ya 400 km hız yaptığını gösteren EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kayıtları esas alınarak 488 lira trafik cezası kesildi. Kendisine ulaşan ceza tebligatıyla ne yapacağını bilemeyen sürücü şaştı kaldı. İstanbul Trafik Şubesi Müdürlüğü yetkilileri ise, bunun bir sistem hatasından kaynaklanmış olabileceğini, başvurması halinde düzeltilebileceğini söylediler.

Olay 18.Temmuz'da akşam saat 18.00 sıralarında Habibler-Sultangazi yolu üzerinde meydana geldi. İstanbul'da yaşayan Ali Osman Kalaycı sabah evinden işe gitmek için kullandığı 32 YV 648 plakalı aracına hiç beklemediği bir trafik cezası gelince ne yapacağını şaşırdı. Kalaycı evine gelen tebligatta her gün kullandığı yolda aracının 400 kilometre hız yaptığı gerekçe gösterilerek (Elektronik Denetleme Sistemi) EDS'den 488 lira trafik cezası kesildi.

ARACIN 400 KM HIZ YAPMA GİBİ MÜHENDİSLİK KABİLİYETİ YOK

Yaşadığı olayla ilgili açıklama yapan Ali Osman Kalaycı, "Habibler istikametinden Sultangazi istikametine giderken (Elektronik Denetleme Sistemi) EDS'den geçmişim. Ceza tebligatı ulaştı. Tebligatta ki aracımın hızı saatte 400 km  olarak görünüyor. Aracın zaten bu hızı yapma kabiliyeti yok. Aracın hız göstergesi 230 en fazla zaten. Kaldı ki böyle bir yolda 400 Km hız yapmak mümkün değil. Özel tasarlanmış bir yol olması gerekiyor. Mümkün değil yapabilmem."

"ERTESİ GÜN AYNI SAATTE TEST YAPTIM '3.5  DAKİKADA GEÇTİM"

"Ceza ilk ulaştığında çok şaşırdım, gözlerime inanamadım" diyen Kalaycı, "Zaten 20 küsur yıllık sürücüyüm ilk defa böyle bir trafik cezası yedim. İlgili yerlere ulaşmaya çalıştım saatlerce ama ulaşamadım. Hatta ceza yediğimin ertesi günü buradan test geçişi yaptım aynı saatte üç buçuk dakikada geçtim.  Buradaki geçiş sürem 18 saniye. Polise gittiğimde ertesi gün hepsi çok şaşırdılar, 'Araban ne marka senin?' diye sordular. Arabamın markasını söylediğimde ise bunun maddi bir hata olduğunu söylediler. Cezanın nereden kesildiyse oraya başvurmam gerektiğini söylediler. Ceza trafikten geldi sonuçta, trafik şubeye gittim. Ama bana gerekli bilgiyi veremediler. Ben de internetten araştırmalarım sonucunda bir yere ulaşabildim. Oradan gerekli işlemin yapılacağını söylediler onu bekliyorum. İnşallah başka kimsenin başına gelmez" dedi.

İstanbul Trafik Şubesi Müdürlüğü yetkilileri, bunun bir sistem hastasından kaynaklanmış olabileceğini, sürücünün başvurması halinde konunun araştırılıp düzeltilebileceğini söylediler.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.