Site Rengi

HABER ÖZETİ
Hatay ve Gaziantep’e düşen füzelerin nereden atıldığı belli oldu..
Trump’ın “Savaş Bitti” mesajı petrol fiyatlarını dibe indirdi..
İran ile baş edemeyen Trump iti “Savaş Bitti” diyerek pes etti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Özgür Özel’i yerden yere vurdu: Şuursuz, Kifayetsiz!.
İran’dan ateşlenen füze Gaziantep semalarında etkisiz hale getirildi..
İBB Yolsuzluk Davası Başladı!. Şov yapmak isteyen İmamoğlu’a mahkeme başkanından sert uyarı!.
İran’dan ABD ve İsrail’e savaş resti: 6 ay daha savaşabiliriz!.
Petrol fiyatları son dört yılın zirvesinde..
Kabine Orta Doğu’daki savaş gündemi ile toplanıyor..
Trump: Savaşın bitiş zamanına Netanyahu ile ortak karar vereceğiz..
İran’da radyasyon alarmı!.
Trump iti İran hakkında yine tehditler savurdu!.
New York Times: Dünya Gıda Krizi ile Karşı Karşıya Kalacak..
Türkiye KKTC’ye 6 adet F-16 gönderiyor..
Trump’a rest çeken İspanyol liderden “Türklere Selam Olsun” mesajı..
Kahpe ABD ile Kahpe İsrail İran’ı yoğun bombardıman altına aldı!.
ABD’ye muhbirlik yapan İranlı general İsrail’de görüldü..
Dev derbinin galibi Galatasaray oldu..
Türkiye F-16’ları Kuzey Kıbrıs’a konuşlandırdı..
İran Hürmüz Boğazı’ndan geçmeye kalkan gemileri vuracağını açıkladı..
ABD İran füzelerine koordinatları Rusya’nın sağladığını iddia etti!.
Fahrettin Altun Vatikan Büyükelçiliğine atandı..
DEM Parti, 8 Mart’ın resmi tatil ilan edilmesi için kanun teklifi verdi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan, Orta Doğu’daki savaşı bitirmek adına yoğun diplomasi..
Kahpe Amerika ile Kahpe İsrail’in olduğu bir dünyada hiçbir çocuk güvende olamaz!.
İran saldırısının ABD’ye 4 günlük maliyeti 4 milyar doları geçti!.
İran’dan ABD ve İsrail’e rest: Hiç Bir Koşulda Ateşkes ve Müzakere Yapmayacağız!.
Savaşın yedinci gününde brent petrol 90 doları geçti..
Tanju belediyeyi babasının çiftliğine çevirmiş!.
Trump iti İran’ın teslim olması karşılığında savaşı bitireceğini açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Aziz Yıldırım beraat etti!.

Aziz Yıldırım beraat etti!.
06.11.2020
A+
A-

Kadıköy’de Sefa Kalya’ya hakaret suçuyla yargılanan ve 3 yıla yakın hapsi istenen Yıldırım serbest kaldı

Anadolu 49. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapsi istenen Aziz Yıldırım ve taraf avukatları katıldı. Duruşmada kimlik tespiti yapılan Yıldırım, inşaat mühendisi olduğunu ve aylık gelirinin 20 bin lira olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu’nda düzenlenen şampiyonluk kutlamaları sırasında konuşma yaparken bir gruptan sesler geldiğini ifade eden Yıldırım, “Kim olduğunu bilmediğim bir grup taraftar içinde Alex sözcüğü de bulunan sloganlar atmaya başladı.

Ben de bu durumun hem bir yıl şampiyonlukta emek vermiş sporcularımıza hem de yönetime yönelik protesto olduğunu düşünüp önce ikaz ettim. Devam ettikleri için de iddianamede geçen sözleri söyledim. Bu sözler Sefa Kalya’nın şahsına yönelik değil. Zaten kendisi de tribünde yokmuş. O gün ki taraftarın mutluluğunu, coşkusunu bozmaya yönelik slogan atan kişilere tepki olarak söyledim. Beraatımı talep ederim” dedi.

SUÇU İŞLEDİĞİ SABİT DEĞİL: BERAAT

Mahkeme, Aziz Yıldırım’ın stadyumdaki sözlerinin müşteki Sefa Kalya’ya yönelik söylediğinin belirlenemediğini belirterek, Yıldırım’ın “hakaret” suçunu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle beraatına karar verdi.

ATATÜRK FOTOĞRAFINDAKİ EĞRİLİK YILDIRIM’IN DİKKATİNİ ÇEKTİ

Bu sırada Mahkeme Hakiminin bulunduğu kürsünün üzerinde yazan “Adalet Mülkün Temelidir” ibaresinin üzerindeki Atatürk fotoğrafının yamuk durması Yıldırım’ın dikkatini çekti. Yıldırım, fotoğrafı işaret ederek “Yalnız yamulmuş, düzeltelim” dedi. Bunun üzerine Hakim mübaşire “Yamuksa düzeltelim” diye talimat verdi.

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Sefa Kalya’nın suç duyusuna yer verilerek söz konusu suç duyurusunda Yıldırım’ın birden fazla kanal tarafından canlı olarak yayınlanan konuşmasını kesip GFB’nin olduğu tribüne dönerek, “Terbiyesizlik etmeyin, sizi bir daha stada sokmam, terbiyesizler, paralı köpekler, bu kadar da ağır hakaret ediyorum” dediği anlatıldı. İddianamede, Yıldırım’ın sarf etmiş olduğu sözlerin Müşteki Kalya’nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek nitelikte olduğu kaydedildi. Yıldırım hakkında “Hakaret” suçundan 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.