Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fatura ödemeleri katlanacak..
Terörsüz Türkiye Komisyonu bugün toplanıyor..
Kahpe İsrail Gazze’nin tamamını işgal etme kararı aldı!.
Sahte Diploma skandalında 37 kişi tutuklandı!.
Sığınma Evine sığınan kızı Sığınma Evi Müdürü taciz etti!.
Cari açığı kapatmak için yine sigaraya zam yapıldı!.
CHP’li başkan düğün masraflarını bile belediyeye ödetmiş!.
Trump itinin Gazze’ye 60 milyon dolarlık yardım palavrası çöktü!.
Şehit olan iki askerin güneş altında 4 saat bekletilip ölmesine kim neden oldu!.
Okullardaki Serbest Kıyafet saçmalığı nihayet sona eriyor!.
Türkiye bataklığa saplanıyor!. 3 milyonluk ev kredisinin geri ödemesi 11 milyon!.
Yerli ve Milli TOGG’u Almanlara daha ucuza satıyoruz!.
Avukatı Selahattin Demirtaş’ın önümüzdeki ay tahliye edilebileceğini açıkladı..
Emlak vergilerindeki yüzde 1.000’lik zam vatandaşı isyan ettirdi!.
Trump destekçilerinin İsrail’den nefret etmeye başladığını açıkladı!.
Avrupa’nın en büyük nükleer santraline bombalı saldırı!.
Sahte diploma çetesi!. Profesörden avukata, doktordan padişah torununa…
Diyanet’teki eskort skandalı büyüyor!.
Demirtaş’ın tahliye edilmesini Öcalan mı istemiyor!.
Tunç Soyer hakkındaki iddianame tamamlandı!. 45 yıl hapis cezası isteniyor!.
Akaryakıta çifte zam geliyor!.
Atlar koştukça Bakan Yardımcılarının cepleri doluyor!.
Kahpe İsrail’e bir darbe de Slovenya’dan!.
ABD Başkanı Trump’tan Türkiye’ye yüzde 15 gümrük vergisi kararı!.
Rüşvet soruşturmasında Muhittin Böcek’in gelini de tutuklandı!.
Eski tip sürücü belgesi yenileme süresi 3 ay uzatıldı..
Adana’da ormanları yakan vatan haini şerefsizler böyle yakalandı!.
AK Parti’nin Terörsüz Türkiye yolunda komisyon üyeleri belli oldu..
Türkiye’nin ilk kadın Generali hayırlı olsun..
Fransa ve İngiltere’den sonra Kanada’da Filistin’i tanıma kararı aldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD’de tansiyon yükseliyor! Yüksek Mahkemeye başvurdular!.

ABD’de tansiyon yükseliyor! Yüksek Mahkemeye başvurdular!.
07.11.2020
A+
A-

Gelen son dakika haberlerine göre; ABD’de bıçak sırtındaki eyaletlerde fotofinişe yaklaşıldı, seçimin kaderini çizecek sonuç belli oldu. Türkiye’den seçim sonuçlarına ilişkin ilk açıklama geldi. Almanya ise ABD lideri Trump’a açık bir ‘yenilgi’ mesajı verdi. Washington Post’un gizli servis haberi ise gündemi değiştirdi. Öte yandan ABD başkanlık yarışında her iki aday için de kritik öneme sahip olan ve Demokrat Joe Biden’ın az farkla öne geçtiği Georgia eyaletinde oylar yeninden sayılacak.

ABD’nin tarihi seçiminde kazanan aday hala netleşmedi, kilit eyaletlerde oy sayımının tamamlanması bekleniyor. Gelişmeleri anbean canlı blogla aktarıyoruz.

 

Son dakika: ABD seçim sonuçlarında tansiyon yükseliyor Yüksek Mahkemeye başvurdular

 

01.55: Donald Trump: Joe Biden haksız şekilde başkanlık makamını kazandığını açıklamamalı. Ben de aynı şeyi iddia edebilirim ama yasal süreçler yeni başlıyor.

00.10: Kongre yarışında Temsilciler Meclisinde Demokratların avantajı sürerken, Senato’da yarış başa baş sürüyor. 

23.59: ABD’de 3 Kasım’da yapılan başkanlık seçim sonuçlarına ilişkin belirsizlik sürerken, Cumhuriyetçi Parti kritik Pensilvanya eyaletindeki oy sayımının durdurulması için Yüksek Mahkeme’ye başvurdu.

23.30: ABD başkanlık seçiminde oy sayımının devam ettiği Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde Cumhuriyetçi Donald Trump ve Demokrat Joe Biden destekçileri karşıt protestolar düzenledi.

23.17: Georgia Eyalet Sekreteri: 5 milyon oy kullanıldı, oy farkı binlerde, bu kadar az fark söz konusu olursa muhtemelen yeniden sayım olacak.

21.50: Trump’ın seçim kampanya ekibinin yaptığı açıklamada, Cumhuriyetçi Parti adayı Trump’ın şu ifadeleri aktarıldı:

“Amerikan halkının tüm oy sayma ve seçim doğrulama süreçlerinde tam şeffaflığı hak ettiğine ve bunun artık tek bir seçimle ilgili olmadığına inanıyoruz. Bu, tüm seçim sürecimizin bütünlüğü ile ilgili. Baştan beri, tüm yasal oyların sayılması gerektiğini ve tüm yasadışı oyların sayılmaması gerektiğini söyledik, ancak bu temel ilkeye karşı her fırsatta Demokratların direnişiyle karşılaştık. Amerikan halkının hükümetimize güven duymasını garanti altına almak için bu süreci yasanın her yönüyle izleyeceğiz. Sizler ve milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim.”

21.00: Delaware’de bulunan Joe Biden’ın kampanya ekibi, Biden’ın yerel saatle bu akşam (yani yaklaşık beş saat sonra) bir ulusa sesleniş konuşması yapmayı planladığını açıkladı. Ötey andan Biden’ın açıklama yapmasının sonuçların açıklanıp açıklanmayacağına bağlı olduğu belirtildi.

20.25:  Biden’ın önde götürdüğü Nevada’da oy farkı 22 bine çıktı. Oyların yüzde 91’inin sayıldığı eyalette seçmenlerin yüzde 76’sı oylarını postayla göndermeyi tercih etti. Nevada, bütün seçmenlerin evine oy pusulası gönderen az sayıdaki eyaletten biriydi.

19:50:� TRUMP ARİZONA’DA FARKI AZALTTI

Joe Biden’ın Arizona eyaletindeki sayımlarda düne kadar açtığı fark, bugün azalmaya başladı. Dün 47 bin olan fark bugün 43 bin 570’e indi. Eyaletin en büyük yerleşimi olan Maricopa’da sayımlar devam ediyor. Arizona seçmenlerinin neredeyse yüzde 75’inin yaşadığı bölgede sayılmamış 142 bin oy kaldı.


18.52: 
ABD başkanlık yarışında her iki aday için de kritik öneme sahip olan ve Demokrat Joe Biden’ın az farkla öne geçtiği Georgia eyaletinde oylar yeninden sayılacak. ABD, sonuçları henüz kesinleşmeyen başkanlık seçimlerine kilitlenirken, oy sayımın bitmediği 16 seçici delegeye sahip Georgia eyaletinde oyların yeniden sayılması kararı alındı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.