Site Rengi

HABER ÖZETİ
Suriyelilerin dönüşünü hızlandıracak 3 aşamalı plan başladı!.
Kaçarak yurt dışına giden doktorlar tıpış tıpış geri dönmeye başladı!.
Türk baba ve oğlu Monaco prensesinin oğlunu tekme tokat dövdü..
Bakan Fidan’dan PKK’nın uzantısı SDG’ye son çağrı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin’i Türkiye’ye davet etti..
CHP’li Ahmet Özder’den Devlet Bahçeli’ye sürpriz ziyaret!.
Mehmet Akif Ersoy ifşa olunca Esenler Belediyesi panik oldu!.
Güllü’nün kızı tutuklandı!.
Güllü cinayetinde skandal itiraf geldi!.
ABD Epstein’in albümünden Trump’ın da yer aldığı yeni fotoğrafları konuşuyor!.
İBB davasında ilk duruşma tarihi belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy cezaevinden açıklama yaptı..
2026’da emlak vergisi 3 katına çıkıyor..
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Uluslararası toplumun Filistin’e borcunu ödeme vakti gelmiştir..
Trump Gazze Barış Gücü’nün başına ABD’li generali atayacak..
İSPARK’a yüzde 62 zam!.
Putin’den Trump’ı küplere bindirecek Venezuela açıklaması!.
Sağcılığın ahlaksızlık olduğunu savunan Ahlaksız Enver tutuklandı!.
Merkez Bankası faizi %38’e indirdi..
Orta Doğu’dan umudunu kesen ABD Latin Amerika kaynaklarına göz dikti!.
TBMM’de iğrenç taciz skandalı!.
Eski spikerden Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal iddialar: BU SAPIK HERİFİN TACİZLERİ YÜZÜNDEN KITA DEĞİŞTİRDİM!.
Güllü’yü kızının aşağı attığı TÜBİTAK raporu ile ortaya çıktı!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında ağzıları açık bırakan fuhuş çetesi ve uyuşturucu iddiaları!.
Gazeteci Mehmet Akif Ersoy tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
FED faiz kararını açıkladı..
Ahmet Çakar ve eşinin dudak uçuklatan para trafiği MASAK raporunda!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Terörsüz Türkiye mesajı: Kararlıyız, Sabırlıyız, Samimiyiz..
Kahpe İsrail’i Türkiye korkusu sardı!.
CHP’li vekilin 15 Temmuz iddiasına Efkan Ala’dan sert yanıt: iddianı ispat etmezsen şerefsizsin!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD BAŞKANI TRUMP’TAN TÜRKİYE’YE KÜSTAH TEHDİT!. “SURİYE’DE ATEŞKESE UYULUYOR UFAK ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR!.”

ABD BAŞKANI TRUMP’TAN TÜRKİYE’YE KÜSTAH TEHDİT!. “SURİYE’DE ATEŞKESE UYULUYOR UFAK ÇATIŞMALAR DEVAM EDİYOR!.”
21.10.2019
A+
A-

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’nin teröristlere çekilmek için tanıdığı 120 saatin dolmasına saatler kala Suriye konusuna ilişkin “Suriye’de ateşkese uyuluyor ufak çatışmalar devam ediyor” dedi. Trump ayrıca “Kürtlere, sizi 400 yıl boyunca koruyacağız diye bir taahhütte bulunmadık” ifadelerini kullandı..

Trump, Beyaz Saray’da Bakanlar Konseyi toplantısı öncesi yaptığı açıklamada Suriye‘de ateşkesin devam ettiğini söyledi. Ufak çatışmalar olsa da bunların sayısının çok az olduğunu ifade eden Trump, Türkiye ile anlaşma kapsamında bölgeden PKK/PYD’nin çıktığını ve bunun “akıllıca bir adım” olduğunu belirtti.

Trump ayrıca kendisini “Kürtleri yalnız bırakmakla” eleştirenlere de “Kürtlere 400 yıl boyunca bölgede kalacağız diye bir söz vermedik. ABD askerlerini o bölgeden çekmekle akıllıca davrandık” diye yanıt verdi. ABD Başkanı, “Eğer Türkiye uygunsuz davranırsa yaptırımlar ve vergiler uygularız” dedi.

 

“ÇATIŞMALAR NEDENİYLE BİR ÇOK TÜRK HAYATINI KAYBETTİ”

Trump ayrıca “Sınırdaki çatışmalar nedeniyle birçok Türk hayatını kaybetti, her iki tarafa da bakmalısınız” ifadelerini kullandı. Barack Obama dönemindeki Suriye politikasını da eleştiren Trump, “DEAŞ o dönemde her yerdeydi. Onları ben yakaladım. Sizden ya da sahte alimlerden daha çok şey biliyorum.” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in başkanlığında ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ve Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin de bulunduğu ABD heyeti perşembe günü Suriye’de güvenli bölge kurulmasına ilişkin Türkiye ile mutabakata varmıştı.

Mutabakat kapsamında ABD’nin desteklediği YPG/PKK terör örgütünün ağır silahlarını teslim edip güvenli bölgeden çıkması için Barış Pınarı Harekatı 120 saatliğine askıya alındı.

Terör örgütünün 30 kilometre derinliğindeki güvenli bölge alanından çekilmesiyle Türk Silahlı Kuvvetlerinin kontrolünde bölgede güvenli bölge icra edilecek ve Barış Pınarı Harekatı sonlandırılacak.

Güvenli bölgenin inşası ve icrası konusunda ilerleyen zamanlarda ABD ile iş birliği artırılacak.

ABD’nin, terör örgütü YPG/PKK’ya anlaşma kapsamında kabul ettiği şartları uygulatmadığı takdirde ise Barış Pınarı Harekatı’na devam edilecek.

Türkiye, ABD’nin YPG/PKK ve güvenli bölge konusunda sözlerini yerine getirmemesi üzerine 9 Ekim’de Fırat’ın doğusundaki terör örgütü unsurlarına karşı Barış Pınarı Harekatı’nı başlatmıştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.