Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Biden ile görüşmenin bedeli 500 bin dolar…
CHP’deki Kule Paralar skandalı Eko Başkanı fena köşeye sıkıştırdı!.
İnce’den Özel’e salvador!. SENİN DEMLENDİĞİNİ O ZAMANLARDAN BELLİYDİ!.
Seçim günü hava nasıl olacak?.
İYİ Parti lideri Akşener’den İmamoğlu ve Yavaş’a hainlik suçlaması!.
Altın fiyatları tüm zamanların rekorunu kırarak 2 bin 300 lirayı geçti..
Fatih Erbakan AK Parti’ye İstanbul adayını geri çekmek için şartlarını açıkladı!.
Seçim öncesi Sinan Oğan’dan AK Parti’ye destek açıklaması..
Seçim öncesi doğalgaz ve elektriğe “Zam Yok” açıklaması…
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
DOLAR 32,3658
EURO 34,9484
ALTIN 2.325,25
BIST 9.079,97

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı!.

ABD Merkez Bankası (Fed), faiz kararını açıkladı!.
28.01.2021
A+
A-

Son dakika haberine göre, ABD Merkez Bankası (Fed),faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0 – 0.25 aralığında sabit bıraktı. Öte yandan ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bazı gelişmelerin bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha iyi bir görünüme işaret ettiğini belirterek istihdam ve enflasyon hedefleri sağlanana kadar para politikasının destekleyici duruşunu sürdüreceklerini ifade etti.

Fed’den yapılan açıklamada, faiz oranının sabit tutulması kararının oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Federal Açık Piyasa Komitesi’nin (FOMC) uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 oranında enflasyon hedefini sağlamayı amaçladığına işaret edilen açıklamada, bu hedeflere ulaşılana kadar para politikasının destekleyici duruşunun sürdürülmesinin beklendiği aktarıldı.

Açıklamada, federal fon oranı için hedef aralığın yüzde 0 ile 0,25 arasında tutulmasının kararlaştırıldığı bildirildi.

Bankanın varlık alımıyla ilgili sözlü yönlendirmesinde değişikliğe gitmeyen Fed’in, bu politikanın, hazine tahvilleri için ayda en az 80 milyar dolar ve ipoteğe dayalı menkul kıymet alımları için ayda en az 40 milyar dolar olmak üzere toplam 120 milyar dolar olarak maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinde “önemli ölçüde ilerleme” kaydedilene kadar devam edeceği bildirildi.

Fed’den yapılan açıklamada, bankanın bu zorlu dönemde ABD ekonomisini desteklemek için tüm araçlarını kullanmaya kararlılığı yinelenerek, böylece maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerinin destekleneceği vurgulandı.

Ekonomik faaliyet ve istihdamın toparlanma hızının son aylarda yavaşladığına işaret edilen açıklamada, zayıflayan talep ve petrol fiyatlarında önceden yaşanan düşüşlerin tüketici enflasyonunu düşürdüğü kaydedildi.

Açıklamada, genel finansal koşulların ekonomi için destekleyici olmaya devam ettiği ifade edildi.

Ekonominin gidişatının aşılamadaki ilerleme de dahil olmak üzere büyük ölçüde virüsün seyrine bağlı olacağı vurgulanan açıklamada, devam eden halk sağlığı krizinin ekonomik faaliyet, istihdam ve enflasyon üzerinde baskı oluşturmaya devam ettiği ve ekonomik görünüm için önemli riskler oluşturduğu aktarıldı.

Açıklamada, komitenin uygun para politikası duruşunu değerlendirirken, gelen bilgilerin ekonomik görünüm üzerindeki etkilerini izlemeye devam edeceği belirtilerek, bankanın hedeflerine ulaşılmasını geciktirebilecek risklerin ortaya çıkması durumunda para politikası duruşunu uygun şekilde değiştirmeye hazır olacağı kaydedildi.

Öte yandan Fed’den yapılan bir diğer açıklamada komitenin Fed Başkanı Jerome Powell’ın 27 Ağustos’ta açıkladığı para politikası stratejisinde benimsediği yeni yaklaşımı onayladığı aktarıldı.

FED BAŞKANI POWELL’DAN FLAŞ AÇIKLAMA

ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell, bazı gelişmelerin bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha iyi bir görünüme işaret ettiğini belirterek istihdam ve enflasyon hedefleri sağlanana kadar para politikasının destekleyici duruşunu sürdüreceklerini ifade etti.

Powell, Fed’in politika faizini yüzde 0-0,25 aralığında sabit tutmasının ardından, video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Faiz oranlarını sıfıra yakın tuttuklarını ve yüklü varlık alımını devam ettirme kararı aldıklarını aktaran Powell, bu önlemelerin, faiz oranları ve bilançoya ilişkin güçlü sözlü yönlendirmeyle birlikte, para politikasının toparlanma tamamlanana kadar ekonomiye destek olmaya devam etmesini sağlayacağını söyledi.

Powell, son aylarda Kovid-19 vakalarındaki artışının milyonlarca Amerikalı için zorluğa neden olduğunu, ekonomik faaliyet ve istihdam üzerinde baskı yarattığını belirterek, “Geçen yaz ekonomik faaliyette yaşanan keskin toparlanmanın ardından, vakaların yeniden artması ve daha fazla sosyal mesafe önlemlerinden en olumsuz etkilenen sektörlerde yoğunlaşan zayıflıkla son aylarda toparlanma hızı yavaşladı.” dedi.

 “YETERLİ AŞILAMA NORMAL FAALİYETE DÖNMEMİZİ SAĞLAYACAKTIR”

Geçen bahardan bu yana ekonomik faaliyetteki genel toparlanmanın kısmen federal destek ödemeleri ve genişletilmiş işsizlik yardımlarından kaynaklandığına işaret eden Powell, son olarak geçirilen ekonomik destek paketinin de ilave destek sağlayacağını dile getirdi.

Powell, “Genel olarak ekonomik faaliyet salgın öncesi seviyesinin altında kalıyor ve önündeki yol oldukça belirsiz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ekonominin altüst olmasının birçok yaşamı olumsuz etkilediğini ve gelecek hakkında büyük bir belirsizlik yarattığını belirten Powell, salgının enflasyon üzerinde de önemli bir iz bıraktığını ve enflasyonun yıllık bazda uzun vadeli yüzde 2 hedefinin altında kaldığını aktardı.

Powell, “Şu anda karşı karşıya olduğumuz zorlukları hafife almamak gerekirken bazı gelişmeler bu yılın ilerleyen dönemlerinde daha iyi bir görünüme işaret ediyor. Yeterli aşılama, salgını geride bırakmamızı ve daha normal ekonomik faaliyetlere dönmemizi sağlayacaktır.” diye konuştu.

– “EKONOMİNİN HEDEFLERİNE ULAŞMASININ ÖNÜNDE UZUN BİR YOL VAR”

Mali politika desteğinin kalıcı hasarı sınırlayacağını vurgulayan Powell, ekonominin beklenenden daha dirençli olduğunu kanıtladığını ifade etti.

Powell, para politikasının toparlanmanın desteklenmesinde önemli bir rol oynadığını ve oynamaya devam edeceğini belirterek “İstihdam ve enflasyon hedefleri sağlanana kadar para politikasının destekleyici duruşunun sürmesini bekliyoruz.” dedi.

Ekonominin istihdam ve enflasyon hedeflerine ulaşmasının önünde uzun bir yol olduğuna işaret eden Powell, “Önemli bir ilerleme elde edilmesi muhtemelen biraz zaman alacaktır.” diye konuştu.

Powell, varlık fiyatlarındaki yükselişe de değinerek mali politika ve aşılamaya yönelik beklentinin son aylardaki yükselişte etkili olduğunu, varlık fiyatlarıyla para politikası arasından düşünüldüğü kadar yakın bir ilişki olmadığını aktardı.

Varlık alımlarının azaltılması noktasına gelindiğinde öncesinde iyi bir iletişim kuracaklarına dikkati çeken Powell, ancak bunları konuşmak için çok erken olduğunu ifade etti.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.