Site Rengi

HABER ÖZETİ
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
30 milyon rüşveti alan SPK Başkanı helâllik istemiş!.
Alev topuna dönen Fransa’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi!.
Salah’lı Karadeniz fırtınası önüne geleni deviriyor!.
Mahkemeye sevk edilen Murat Ağırel, Aylin Kotil ve Ömer Sarıgül tutuklandı!.
Sarıgüller kara para aklamaktan tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

ABD Yüksek Mahkemesinden, Trump’ın aleyhine karar..

ABD Yüksek Mahkemesinden, Trump’ın aleyhine karar..
23.11.2022
A+
A-

ABD Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Donald Trump’ın yaptığı, vergi kayıtlarının Kongre özel komitesine teslim edilme sürecini engelleme talebini reddetti.

Yüksek Mahkemenin açıkladığı kararda, herhangi bir izahat, karara yönelik muhalefet şerhi veya oylama detayı belirtilmedi.

Mahkemenin aldığı karar, ABD Hazine Bakanlığının, Trump ve bazı şirketlerine ait altı yıllık vergi kayıtlarını ABD’de özellikle vergi usullerini belirleyen Temsilciler Meclisi Özel Komitesi’ne hızlı şekilde devredebileceği anlamına geliyor.

Trump, 31 Ekim’de, Yüksek Mahkemeye yaptığı acil başvuruda, Temyiz Mahkemesinin aldığı, Temsilciler Meclisi Özel Komitesinin vergi kayıtlarına ulaşma kararını durdurmasını istemişti.

Başvurunun ertesi günü, ABD Yüksek Mahkemesi Başyargıcı John Roberts, acil başvurular için mevcut özel yetkisi ile talebi değerlendirerek Trump’ın lehine karar almış, Temsilciler Meclisi Özel Komitesine talep gerekçelerini açıklamak için 10 Kasım’a kadar süre vermişti.

Hukukçular, Trump’ın Yüksek Mahkeme yoluyla yıl sonuna kadar vergi kayıtlarının açıklanmasını engellemeyi başarması halinde, 8 Kasım’da yapılan ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisinde çoğunluğu elde etmesiyle davanın düşmesini hedeflediği değerlendirmesinde bulunmuştu.

Ara seçimler öncesi Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisindeki ilgili özel komite, 2019’da ABD Vergi Dairesinin denetimi çerçevesinde Trump’ın vergi işlemlerinin yasalara uygunluğuna ilişkin soruşturmanın bir parçası olarak Trump’ın vergi beyannamelerini talep etmişti.

Trump döneminde, Adalet Bakanlığının desteğini arkasına alan Hazine Bakanlığı, kayıtların açıklanmasını reddetmişti.

Joe Biden’in göreve gelmesinden sonra ilgili Komite kayıtların teslimi talebini tekrar gündeme getirmiş, en son davanın getirildiği ABD Temyiz Mahkemesi de bu yaz Komitenin lehine karar vermişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.