Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın toplanıyor…
Mazlum Kobani Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek istediğini söyledi..
Ehliyet affına veto!.
Borsa İstanbul soruşturmasında 12 kişi tutuklandı!.
Kılıçdaroğlu’ndan Ekrem İmamoğlu ve ekibine hodri meydan: SİZDEN KORKAN NAMERTTİR!.
Kılıçdaroğlu’nu devirmek için delegeleri pavyonlarda ağırlamışlar!.
İmamoğlu’nun yolsuzluk ve rüşvet sistemi ifşa oldu!.
Emeklilerin bayram ikramiyeleri yatırılmaya başlandı..
1,2 milyon maaş alan Rektör bey villasının kirasınıda devlete ödetiyor!.
ABD’nin baskısı ile İsrail 70 günlük ateşkes önerisini kabul etti!.
İBB’deki yolsuzluk soruşturmasında etkin pişmanlıktan faydalananların sayısı 7’ye yükseldi..
Art arda korkutan depremler!.
Sırrı Süreyya Önder’in koltuğuna oturacak isim belli oldu..
Akaryakıta en okkalısından bir zam daha!.
Yeni Şafak’tan Özgür Özel için bomba manşet!.
Komisyondan geçen yeni trafik cezaları cep yakacak!.
İnfaz düzenlemesinin ayrıntıları belli oldu…
Proje ortağı Seyfi Beyaz’da İmamoğlu’nu sattı!.
Altın kaçakçılığı yapan vekillere 8 aydır dokunan olmadı!.
Merkez Bankası’ndan el konulan Papara ile ilgili açıklama..
Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni anayasa için 10 hukukçuyu görevlendirdiğini açıkladı..
Berat Albayrak siyasete geri dönüyor…
Papara’ya sahte bahis operasyonu!. 12 milyar vurgun yapılmış!.
Adliyede parmak sallayıp tehditler savuran İBB Başkanvekiline soruşturma!.
PKK ne zaman silah bırakacak…
İBB tarihinin en büyük vurgunu!.
Ters yönden gelip bir kişiyi öldüren Kızılay başkanının kızına hapis yok!.
Kabinede 8 Bakanın yeri değişiyor…
CHP’nin şaibeli kurultay davası 30 Haziran’a ertelendi!.
“Türkiye’nin Sorunlarını Kim Çözer” anketi…
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı plan!. “Türkiye’de bir şey hazırlanıyor!.”

Abdullah Gül ile ilgili çarpıcı plan!. “Türkiye’de bir şey hazırlanıyor!.”
19.02.2020
A+
A-

CHP eski Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, dün Abdullah Gül’ün açıklamaları, İbrahim Kaboğlu’nun Anayasa kitapçığı ve Rand Corp.’un Türkiye raporunun Türkiye’de yeni bir kurgunun yapı taşları olduğunu açıkladı. Yılmaz “Ben burada bütün bu kurgunun Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı yapılması için yapıldığını düşünüyorum.” ifadelerine yer verdi..

CNN Türk’e konuk olarak katılan Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül‘ün dün Karar gazetesine verdiği ve CHP’yi övdüğü röportajın perde arkasındaki kurguyu açıkladı.

“Gül bir yere gitmiyor bunların gelmesini istiyor”

Yapılmak isteneni ve yapılanı milim milim gördüklerini ifade eden Yılmaz, Gül’ün şu an bulunduğu pozisyonu, “Gül ayağına çağırıyor bunları. Yani Gül bir yere gitmiyor. Onların gelmesini istiyor. Aslında bu kurgu murgu, bütün siyaset, konuşulanların Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı yapılması için yapıldığını düşünüyorum. Bütün bu parti marti olaylarını da böyle görüyorum. Adına demokratik muhalefet dedikleri ki demokratik muhalefet nasıl olur. 9 seçim kaybediyorsun, hepsi orada duruyor. Kökleşiyor, koltuklar sağlam hiç kalkmıyor kimse. O ilkelerinin de ben hikaye olduğunu düşünüyor.” diye anlattı.

“Adını demokratik muhalefet tutturmuşlar”

Yurt dışında da bu yönde bir arzu olduğunu vurgulayan Yılmaz ‘demokratik muhalefet’ söyleminin arkasında da bunun bulunduğunu belirterek, “Dışarıda bunu istiyor aslında. Avrupa Birliği ve ABD’den de bazı çevrelerin adına demokratik muhalefet tutturmuşlar ki aslında demokratik dedikleri karşı bir muhalefet. Ben burada bütün bu kurgunun Gül’ün Cumhurbaşkanı adayı yapılması için yapıldığını düşünüyorum.” ifadesini kullandı.

CHP’deki tasfiyeler ile Gül’ün ilişkisi

“Gül’ün adaylığına otomatikmen tehdit oluşturanlar ve itiraz edebilecek olan insanların da tasfiye edildiğini ve edileceğini tahmin ediyorum.” diyen Öztürk Yılmaz, şu anda bunun yapı taşlarının döşendiğini gördüğünü ifade etti. Sonra da sözlerine şöyle devam etti:

“Bir alternatif yokmuş gibi bir dayatmanın olduğunu görüyorum. Umuyorum yanılırım. Bütün kurgunun onun üzerine oturtulduğunu ve bütün kurgunun o çerçevede şekillendiğini biliyorum. Ve bunun saklandığını, muhalefetteki bazı partilerin tabanlarının tepkisinden çekinildiği için yavaş yavaş ısıtılarak adım adım işlendiğini, onun için muhalefetin kullandığı bazı argümanların Sayın Gül tarafından bugün yapılan açıklamada otarafa sempatik gözükmek amacıyla dile getirildiğini, o tarafında ya bak aslında öyle değilmiş, o da farklıymış şeklinde bir algının yaratılmak istendiğini görüyorum. Türkiye’de şu anda bir sonraki seçimin adayları konusunda bir hazırlık var.”

“Türkiye’de bir şey hazırlanıyor”

Başak Şengül’ün İmamoğlu adı daha öne çıkan isim değil mi şu anda? Nasıl olacak? sorusu üzerine bu konuda farklı düşündüğünü ifade eden Yılmaz yapılan hazırlık ve çalışmaları ise, “AK Parti’nin kurucusu, Cumhurbaşkanı, Dışişleri Bakanı, Başbakan. muhalefetten aday oluyor. Sen tükenmişsin, bitmişsin o zaman. Neye karşı, kime karşı sen bu muhalefeti yapıyorsun. Buradaki kurgu belli. Çok net. Rand Corporation’un raporunda ne diyor ‘democratic opposition-demokratik muhalefet’ diyor, Kabaoğlu’nun yaptığında da demokratik muhalefet. Nedir bu? Türkiye’de bir şey hazırlanıyor. Yani her şey örtüşüyor. O kitapçıkta Türk milleti, Türk kelimesi yok, Türkiye Cumhuriyeti yok, Atatürk milliyetçiliği yok. Bu nedir? HDP ile bir bağ kuruluyor. Bunları hiç kusura bakmasın bunları milim milim görüyoruz, kim ne yapıyor, ne adım atıyor görüyoruz biz” diye özetledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.