Site Rengi

HABER ÖZETİ
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
Para transferlerinde zorunlu açıklama dönemi başlıyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

AHMET DAVUTOĞLU NOKTAYI KOYUYOR!.

AHMET DAVUTOĞLU NOKTAYI KOYUYOR!.
27.11.2019
A+
A-

AK Parti’den Eylül ayında istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun partileşme sürecine nokta koyarak partisini Aralık ayında kamuoyuna duyuracağı belirtildi..

Ahmet Davutoğlu ve ekibinin 2-3 Aralık’ta kampa girmeleri bekleniyor. Bu kampta partinin ismi ve ambleminin belirleneceği, birkaç gün sonra da Ankara’da yapılacak bir basın toplantısıyla kamuoyuna duyurulacağı ifade ediliyor.

Cuma İçten de partide olacak

Euronews Türkçe’nin haberine göre Davutoğlu’nun kuracağı partinin kurucular kurulunda, birkaç ay önce AK Parti’den istifa eden eski Diyarbakır milletvekili Cuma İçten‘in yanı sıra Kürt seçmenin aşina olduğu temsilciler de yer alacak.

Fakat Davutoğlu yakın çevresiyle yaptığı görüşmelerde, AK Parti’yi bölmek ve oradan milletvekili transfer etmek gibi bir düşünce içerisinde olmadığını söylüyor.

Mustafa Yeneroğlu olacak mı?

AK Parti’den yakın zamanda istifa eden İstanbul milletvekili ve hukukçu Mustafa Yeneroğlu’nun şu anda partiye katılıp katılmayacağı kesinlik kazanmadı.

“Birleşme” istiyor

Ancak, kendisinin Ahmet Davutoğlu ile Ali Babacan‘ın parti girişimlerinin birleşmesi yönünde bir tutum benimsediği ileri sürülüyor.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi 11 Eylül tarihli köşe yazısında partilerin birleşemediğini çünkü Davutoğlu ve Gül arasında bir anlaşmazlık olduğunu yazmıştı.

Kurucular kurulu yaklaşık 100 kişi

Euronews’in aktardığına göre Davutoğlu’nun ekibinden isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili, “Kurucular kurulunun listesi 100 civarında olacak; bu kişilerin 30-40 kadarı ise ana kademe denen Davutoğlu’nun A takımından seçilecek” dedi.

“Yeni ve yıpranmamış isimler”

Kurucular kurulunda muhafazakar kesimden olduğu gibi sol kesimden de katılımlar olacak ve Alevi, Kürt, genç, kadın gibi farklı kesimler arasında bir denge gözetilmesine önem gösterildi. Ayrıca illerin büyüklüklerine göre de bir üye oranı belirlenecek. Yeni ve yıpranmamış isimlerin katılımına özel önem gösterilecek.

Ancak yetkili, partinin 81 ilde havuzlar üzerinden teşkilatlandığına dair son haberleri yalanladı.

AK Parti’den ayrılan isimler Davutoğlu’nun partisine mi geçiyor?

Öte yandan Ak Parti’de yaşanan son istifa Bayburt eski il başkanı Hakan Kobal’dan gelmişti. Kobal, pazartesi günü sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada “Kuruluşundan bugüne yönetici ve il başkanlığı görevleri yaptığım AK Parti’den bugün itibariyle istifa ediyorum” diyerek Twitter paylaşımında Ahmet Davutoğlu ve A Takımı’ndan üç kişiyi (Ayhan Sefer Üstün, Feramuz Üstün, Selim Temurci) etiketledi.

Davutoğlu’nun istifası

Eski Başbakan Davutoğlu, 14 Eylül 2019 tarihinde Selçuk Özdağ, Ayhan Sefer Üstün, Abdullah Başçı, Feranuz Üstün ve Selim Temurci ile birlikte basın toplantısı düzenleyerek partiden istifa etmişti.

Öte yandan, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkan Yardımcısı ve Halkla İlişkiler Birim Başkanı Zeynep İşcan da, yine pazartesi günü AK Parti’den istifasını açıkladı. Geçmişte AK Parti’den milletvekili adayı da olan Zeynep İşcan, Twitter hesabından paylaştığı istifa mesajında, “Gördüğüm lüzum üzerine Ak Parti’den istifa ettim saygılarımla” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan ile görüşme yok

Euronews haberinde Davutoğlu’nun ekibindeki kaynağın, kendilerine, Ali Babacan ile son bir görüşme iddialarını yalanladığı söyledi.

O iddia bugün (26 Kasım) Abdulkadir Selvi’nin köşesinde de dillendirilmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.