Site Rengi

HABER ÖZETİ
Emeklilere promosyon ödemelerine özel bankalarda dahil oldu..
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
DOLAR 32,3397
EURO 35,1175
ALTIN 2.311,98
BIST 9.079,97

AK PARTİ’DEN KRİTİK AÇIKLAMA!. “ABD İLE DAHA ÖNCE KÖTÜ TECRÜBELERİMİZ VAR!.”

AK PARTİ’DEN KRİTİK AÇIKLAMA!. “ABD İLE DAHA ÖNCE KÖTÜ TECRÜBELERİMİZ VAR!.”
29.08.2019
A+
A-

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili AK Partili Özen, ABD ile yaşanan “talihsiz tecrübeler” nedeniyle güvenli bölge konusunda Türkiye’nin hassasiyetini baştan dile getirdiğini ve oyalanmaya tahammülü olmadığını belirtti. Özen, “Beklentimiz bir an önce hareket edilmesi ve netice alınması” dedi. AK Partili Türkeş de “ihtiyatlıyız” ifadesini kullandı..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova ziyaretinin ardından dönüş yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bir kez daha Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge konusuna dikkat çekti. “Bir oyalamaya müsaade etmeyiz” vurgusu yapan Erdoğan’ın, “Güvenli bölge çerçevesinde ortak harekat merkezi kuruldu ve ortak devriyeler yakında başlayacak. Burada iki hususun altını çizmek isterim; birincisi Menbiç’tekine benzer bir oyalamaya asla müsaade edemeyiz. Süreç hızlı ilerlemelidir. İkincisi Fırat’ın doğusunun PKK-YPG-PYD için korunaklı bir bölge haline gelmesine izin vermeyiz. ABD, DEAŞ ile mücadele gerekçesiyle PYD-YPG ile kurduğu ilişkisine son vermeli” sözleri dikkat çekti..

Türkiye ile ABD arasındaki mutabakat, Türkiye’nin güvenlik endişelerini giderecek tedbirlerin bir an önce uygulanmasını içerirken, “güvenli bölge bir oyalamaya dönüşebilir mi” sorusu da gündemde..

Sputnik’e konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, ABD ile geçmişte talihsiz tecrübeler yaşandığını ve bu nedenle güvenli bölge konusunda Türkiye’nin artık bir oyalanmaya, vakit kaybetmeye tahammülü olmadığını baştan dile getirdiğini belirtti. Türkiye’nin terörle mücadelede ortaya koyduğu iradede kararlı olduğunu ifade eden Özen, şöyle devam etti:

“Talihsiz tecrübelerden dolayı hassasiyetlerimiz var”

“Ancak geçen süreç içerisinde ABD ile maalesef müttefiklik hukukuna uymayan hadiseler de yaşandı. Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’nin terör örgütü olarak nitelendirdiği yapılara hem silah hem de farklı desteklerle, istemediğimiz oluşumlara çanak tutacak davranışlara şahit olundu. Şimdi ABD yetkilileri ile yapılan görüşmeler sonucunda Müşterek Harekat Merkezi kurulması noktasında bir mutabakat sağlandı. Burada özellikle geçmiş döneme ait yaşanan o talihsiz tecrübelerden dolayı, başta Cumhurbaşkanımız, Milli Savunma Bakanımız kurulan harekat merkezinin işleyişi noktasındaki hassasiyetleri ve beklentileri Türkiye adına dile getirdiler. Nedir bu; burada bir oyalanmaya, vakit kaybetmeye tahammülümüzün olmadığını baştan dile getiriyorlar. Güvensizlik tabirini çok kullanmak istemesek bile yaşanan tecrübelerden kaynaklı hassasiyetin dile getirilmesi olarak değerlendirilebilir.

“Beklentimiz ivedi hareket edilmesidir ve netice alınmasıdır”

Bizim beklentimiz, ABD ile Suriye’nin kuzeyinde mutabık kalınan hususlarla alakalı ivedi hareket edilmesidir ve netice alınmasıdır. Bu çerçevede karşı tarafla ilgili burada yaşanacak bir zafiyet ve hatta oyalama gibi bir durum söz konusu olursa Türkiye olarak kendi başımıza gerekli müdahalelerin yapılacağıyla ilgili açıklamalar dile getirildi. Biz arzu ediyoruz ki burada birlikte bir barış koridoru oluşturulsun ve güvenli bölge ile birlikte Suriyeli vatandaşların da kendi ülkelerinde rahat yaşayabileceği, Türkiye olarak da terör noktasında hassasiyetimizin kontrol altına alınabileceği bir bölge haline gelsin.”

“ABD ile daha önce kötü tecrübelerimiz var”

AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “kaygılarının” çok açık ve net olduğunu ifade ederken, “Cumhurbaşkanının kaygıları Türkiye’nin kaygılarıdır, onlar da gayet net. Biz stratejik ortağımıza, NATO’daki müttefikimize bu konuda güvenmek istiyoruz, inanmak istiyoruz” dedi..

Türkeş’e göre bugüne kadar sahadan gelen bilgiler bunun o kadar kolay olmadığını da gösteriyor. PKK, YPG ve PYD’ye işaret eden Türkeş, “Aynı adamlar, aynı sahada, teröristler, maalesef silahlandırıldı. Bu nedenle zor bir süreç ama Türkiye bir güvenli bölge oluşturmaya çalışıyor. Bu sadece Türkiye açısından gerekli değil, Suriyeli vatandaşlar açısından da çatışmasızlığın olduğu bir bölge herkesin menfaatine. Türkiye elinden geleni yapacaktır. Bir müşterek harekat merkezi de tesis edildi, deneyelim, görelim ancak ABD sahadaki oluşumlara ne kadar söz geçirebilir, ne kadar disipline edebilir, bekleyip göreceğiz” diye konuştu. Türkeş, bu noktada “ihtiyatlıyız” derken, “Çünkü daha önce kötü tecrübelerimiz var” ifadelerini kullandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.