Site Rengi

HABER ÖZETİ
Deva Partisi’nden istifa eden vekil AK Parti’ye geçti..
Ocak ayı kira artış oranları belli oldu..
Bedelli Askerlik ücreti 333 bin TL oldu!.
Bay Kemal’den Venezuela açıklaması..
Yılın ilk kabine toplantısının gündemi Venezuela olacak..
Maduronun en yakınındaki isim aylarca CIA için çalışmış!.
Trump Maduro’yu New York sokaklarında gezdirip şov yapıyor..
Haydut ABD’nin Venezuela petrollerine çökme planı ifşa oldu!.
Maduro ve eşi yarın Federal Mahkeme’de hakim karşısına çıkıyor..
ABD Venezuela’ya düzenlenen operasyonun ayrıntıları paylaştı..
ABD’nin kaçırdığı Maduro’nun ilk fotoğrafı yayınlandı..
ABD’den Venezuela işgâli sonrası Küba ve İran’da gözdağı mesajı!.
Venezuela’nın kukla siyasetçisi ABD’ye “Emrinizdeyim” mesajını anında verdi!.
ABD’li kongre üyesinden olay açıklama: Dünyanın En Büyük Petrol Rezervi Bizim Olacak!.
Trump Maduro ile eşini ele geçirdiklerini açıkladı!.
200 bin TL üzerindeki transferlerde açıklama şartına erteleme..
Venezuela‘ya karadan da müdahale başladı..
CHP’den istifa eden Mersin milletvekili AK Parti’ye geçiyor..
Maduro’dan ilk açıklama: ABD Petrol ve Madenlerimizi Ele Geçiremeyecek!.
Venezuela’da seferberlik ilan edildi!.
Dünya nüfusu 8,2 milyarı aştı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile görüşeceğini açıkladı..
Trump’ın savaş tehdidine İran’dan jet yanıt!.
Sürücülerin kâbusu olan Hız Sınırı Tabelaları kaldırıldı!.
ABD İran’dan Kahpe İsrail’in intikamını alma peşinde!.
Skoda’nın patronu yine işçilerini ikramiyeye boğdu..
Altın ve gümüş yeni yıla yükselişle başladı..
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Alman medyası yazdı! “Türk silah sanayisi yükselişte..”

Alman medyası yazdı! “Türk silah sanayisi yükselişte..”
04.10.2021
A+
A-

Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD Türk silah sanayisinin yükselişte olduğuna ilişkin haber yayımladı.

Kanalın haber bülteni Tagesschau’un internet sayfasında, “Türk silah sanayisi yükselişte” başlığı kullanıldı.

Haberde, “Droneler, canlanan Türk savunma sanayisinin ihracatında en çok satılan ürünler olarak gelişiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ülkenin bölgesel güce yükselmesine yönelik çalışması sektöre ek bir ivme kazandırıyor.” ifadeleri kullanıldı.

Her yıl sonbaharda Teknofest’in düzenlendiğine işaret edilen haberde, burada, öğrencilerin kendi yaptıkları droneleri tanıttıkları belirtildi.

Haberde, “Türkiye’de üretilen (Made in Turkey) savaş droneleri artık çok ihraç edilen ürünlerdir.” ifadesi yer aldı.

Baykar şirketinin ürettiği TB2’nin örnek olarak gösterildiği haberde, geçen yıl sonbaharda Azerbaycan ordusunun bu İHA’ları Ermenistan’a karşı savaşta kullandığına işaret edilerek, “Askeri uzmanlar, bunlarla hedeflerin tespit edildiği ve Azerbaycanlıların hızla ilerlediğini doğruladı.” bilgisi paylaşıldı.

Baykar CEO’su Haluk Bayraktar’ın şirketin son gelişmelerini Teknofest’te tanıttığı belirtilen haberde, Türk öğrencilerin “Akıncı” İHA’sını hayranlıkla izlediğine yer verildi.

Bayraktar’ın oldukça gelişmiş bir teknoloji olduğu belirtilen haberde, akıllı silahlara sahip olunduğunda dronelerin savaş alanında büyük etkiye sahip olacağı aktarıldı.

Haberde, “Ülkedeki insanlar Bayraktar’ın orduya ve silahlara yönelik hislerini, özellikle de bunlar ülkede geliştirilip üretildiyse paylaşıyor.” değerlendirmesinde bulunuldu.

“2002’DE ÜLKEDE SADECE 56 SAVUNMA ŞİRKETİ VARKEN 2020’DE1500 ŞİRKET BULUNUYOR”

Yurt dışında da Türk dronelerine ilginin her geçen gün arttığı vurgulanan haberde, dronelerin alıcıları arasında Azerbaycan, Polonya, Ukrayna, Katar ve Tunus’un yer aldığı ifade edildi.

Bayraktar’ın Türkiye’de son 15 yılda savunma sanayinde büyük ilerlemeler sağlandığını, Türk firmalara ve mühendislere güvenildiğinin vurguladığına işaret edilen haberde, Bayraktar’ın böylelikle küresel rekabetle baş edecek teknolojiler geliştirildiğini ve aynı zamanda ordunun silah ithalatında daha bağımsız hale geldiği kaydedildi.

Alanında çok okunan sektör gazetesi Defence News’in listesinde 2020’de ilk 100’ün içinde 7 Türk şirketinin yer aldığı anımsatılan haberde, “2002’de ülkede sadece 56 savunma şirketi varken 2020’de 1500 şirket bulunuyor.” denildi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle’nin Türkiye’nin bu yılın ilk 6 ayında 169 ülkeye silah ihracatı yaptığını açıkladığı belirtilen haberde, “ABD ilk sırada yer alırken onu Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya ve Bangladeş takip ediyor. Bir önceki yılın aynı döneminde bu sayı 138’di. Gülle’ye göre önümüzdeki dokuz yılda ihracatta en büyük ilerlemeyi savunma ve havacılık sektörleri kaydedecek ve yüzde 400’lük bir büyüme bekleniyor.” ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.