Ankara’da siyaset son dönemin en sıcak saatlerini yaşıyor.

Muhalefet adeta ortadan ikiye ayrıldı.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu adaylıkta anlaşamayınca masa dağıldı.

Muhalefetin tutulduğu fırtına ortak belediyelere de sıçradı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde (ABB) büyük bir rahatsızlık söz konusu. Rahatsızlığın nedeni ise CHP Genel Merkezi.

İyi Parti’ye verilen CHP’li üyeler istifa ettirildi

Mansur Yavaş’a yakın bir ABB yetkilisi kendilerinin bilgisi olmadan, İyi Parti’ye Belediye Meclisi’nde grup kurmaları için verilen CHP’lileri istifa ettirildiklerini duyurdu.

Habertürk’e konuşan yetkili, “Başkanımızın bilgisi dışında meclis üyesinin istifa ettirilmesi de Sayın Mansur Yavaş’ı kent yönetiminde zor durumda bırakan bir hamledir. Bilgimiz dışında yapılan bu hamleler ve açıklamalar artık Ankara Büyükşehir Belediyesi yönetimine zarar verecek boyuta ulaştı. Buradaki amacın bir araya gelinmesi ve ülkemiz için olumlu bir girişimde bulunulması iken takınılan bu tavrı anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

Başkanların ziyareti parti tarafından duyuruldu

Rahatsızlığın bir diğer nedeni ise, ABB Başkanı Mansur Yavaş ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Meral Akşener’i ziyareti konusunun kendilerine haber verilmeden parti yönetimi tarafından kamuoyuna açıklanması.

Bu konuya da değinen yetkili şu ifadeyi kullandı:

“Başından beri açıklamalarımız ve duruşumuz net olmasına rağmen takınılan bu tavır güven sorununu ortaya koyuyor. Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na görüşmeden önce bilgi verilmesine ve onay alınmasına rağmen yapılan bu açıklamanın ‘gitmeyin’ anlamına geldiği ve görüşmenin iptal edilmek istendiği muhakkaktır.” 

6'lı masadan ayrılık belediye meclislerine sıçradı