2023 seçimleri merakla beklenirken,  6’lı masadaki dağılma yeni bir gündem oluşturdu.

Meral Akşener’in Millet İttifakı’ndan ayrılması konuşulurken, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar MYK sonrasında açıklamalarda bulundu.

Mithat Sancar, “Sorumluluğumuzun farkındayız” ifadelerini kullanarak, 6’lı masayı destekleyecekleri iddialarına yeşil ışık yaktı.

“Hep birlikte kazanacağız”

Sancar şu ifadelerle devam etti;

HDP olarak alacağımız sorumlulu kararlarla Türkiye halklarının barış, adalet, özgürlük ihtiyacını karşılayacak bir anlayışta olacağız. En geniş demokrasi ittifakı yönündeki görüşlerimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Türkiye halklarının gönlü rahat olsun, biz buradayız. Hep birlikte değiştireceğiz ve hep birlikte kazanacağız. HDP bu konuda üzerine düşen sorumlulukların farkındadır ve bu sorumlulukları yerine getirecek iradeye sahiptir. Kimsenin umutsuzluk ve güvensizliğe kapılmasın.

“Cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini yeniden değerlendireceğiz”

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğimizi açıklamıştık ancak depremin yarattığı sarsıntının ardından cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini yeniden değerlendireceğiz. Süreç devam ediyor.

HDP'li Mithat Sancar ve Pervin Buldan açıkladı! Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız...

“Sorumluluğu yerine getirmeye hazırız”

Bir diğer yandan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan da Mithat Sancarı’ı destekleyen ifadeler sarf etti.

Hatay’ın Defne ilçesinde açıklamalarda bulunan Pervin Buldan şu cümleleri kurdu;

AK Parti ve MHP ittifakının gitmesi için HDP olarak üzerimize düşen herhangi bir görev veya sorumluluk varsa bu sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.

HDP'li Mithat Sancar ve Pervin Buldan açıkladı! Üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız...