Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran Hürmüz Boğazı’nı kapatıyor!.
Fatih Altaylı tutuklandı!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaşı bitirme planı!.
İran misilleme saldırıları ile İsrail’i enkaza boğdu!.
Amerika İran’ı vura vura anlaşmaya zorluyor!.
Amerika İran’ın nükleer santralini vurdu!.
Fatih Altaylı’nın ifadesi ortaya çıktı…
İsrail savaş uçakları sınıra yaklaşınca Türk F-16’ları anında tepelerine bindi!.
Fatih Altaylı gözaltına alındı!.
Kahpe İsrail İran nükleer santralini vurdu!.
Okullarda Serbest Kıyafet dönemi resmen kapandı..
Kahpe İsrail’in İran’ı karıştırma planları ters tepti!.
Akaryakıta bu gece Cumhuriyet tarihinin en büyük zammı geliyor!.
Rusya’dan İsrail’e sert uyarı: Pandora’nın kutusu açılır!.
İzmir’i b*k götürüyor!. Temizlik işçileri yine grevde!.
İmamoğlu’nun avukatıda paketlendi!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’da sabit bıraktı…
Muharrem İnce CHP’ye geri dönüyor…
Trump itinin İran’a yönelik saldırı planlarını gizlice onayladığı ortaya çıktı!.
İmamoğlu‘nun yolsuzluklarını deşifre eden MASAK raporu ortaya çıktı!.
Kahpe Amerika Kuduz Köpeği İsrail’i resmen savaşa hazırlıyor!.
Washington Post: Amerika Destek Vermezse İsrail 12 Günde Yıkılır!.
Deprem Bilimci profesör villasına kaçak kat çıktı!.
İsrailli itten haddi aşan sözler!.
İran Kahpe İsrail’e yeniden füze saldırısı başlattı!.
İsrailli liderler başlarını saklandıkları deliklerden çıkaramıyorlar!.
ABD ve İsrail’in tüm tehditlerine rağmen İran geri adım atmıyor!.
Selçuk Tepeli NOW TV’den kovuldu!.
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ tahliye edildi..
Özgür Özel’in “Temiz Kurultay” sözlerine Kılıçdaoğlu’nun avukatından yalanlama!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Altılı masanın dağılışı dünya gündeminde! “Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı çıktı!.”

Altılı masanın dağılışı dünya gündeminde! “Cumhurbaşkanı Erdoğan haklı çıktı!.”
05.03.2023
A+
A-

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Altılı Masa’yı dağıtması bugün de dünya basınında kendini geniş yer buldu. Yunan medyası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın haklı çıktığını ifade ederken, Alman medyası Akşener’in hamlesiyle muhalefetin intihar ettiğini vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in dün yaptığı sert açıklama Türkiye’de olduğu kadar dünya basınında da kendine geniş yer buldu.

Uluslararası ajanslar bugün de gazeteler Türkiye muhalefetindeki krizini sayfalarına taşıdı.

ALMAN BASINI: MUHALEFET İNTİHAR ETTİ

Alman gazeteleri Meral Akşener’in açıklamalarına yer verdikleri haberlerinde ‘Erdoğan yeniden kazanacak mı?’ sorusunu sordular.

Deutsche Welle konuya ilişkin haberinde ‘Türkiye Mayıs ayında seçime hazırlanıyor, ancak muhalefet ittifakı görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a meydan okuyacak bir aday üzerinde anlaşamıyor. İYİ Parti lideri Akşener, Türk seçmenin sandık başına gitmesinden sadece haftalar önce ittifaktan ayrıldı’ ifadelerine yer verdi.

Zeit Online haberinde ‘Türkiye muhalefeti seçime bir kaç hafta kala çöktü’ başlığını kullanırken, Berlin merkezli Die Tageszeitung yerel gazetesi ‘Muhalefet kendi kalesine gol attı’ başlığını kullandı.

Tagesspiegel ‘Muhalefet intihar etti’ başlıklı haberinde “Erdoğan muhalifleri derinden bölünmüş durumda ve herhangi bir aday üzerinde anlaşamıyorlar. Bu da ittifakın dağılması anlamına geliyor.” ifadelerini kullandı.

FINANCIAL TIMES: AKŞENER’İN AÇIKLAMASI CHP İÇİN İSYAN ÇAĞRISI

İngiliz Financial Times gazetesi Türkiye’deki muhalefetin çatırdağını belirttiği haberinde siyasi danışmanlık şirketi Teneo’dan Wolfango Piccoli’nin görüşlerine yer verdi ve Akşener’in iki belediye başkanından birinin aday olması çağrısının aslında CHP içinde bir ‘isyan’ çağrısı olduğunu yazdı.

France 24, ‘Türk muhalefeti Erdoğan karşıtı aday konusunda bölündü’ başlıklı haberinde siyasi risk danışmanı Anthony Skinner’in ifadelerine yer verdi ve “Aksener’in Kılıçdaroğlu’nu reddetmesi, siyasi muhalefetin seçim umutlarına ciddi bir darbe vuruyor. Akşener seçimi Erdoğan’a hediye etti” diye yazdı.

YUNAN MEDYASI: ERDOĞAN HAKLI ÇIKTI

Dün olduğu gibi bugün de Akşener’in açıklamalarını sayfalarına taşıyan Yunan gazeteleri ‘Türk muhalefeti krizde’ derken Protothema ‘6’lı masanın dağılması Erdoğan’a bir Seçim hediyesi’ başlığını kullandı.

Ethnos gazetesi Türk siyasetinde hızlı gelişmelerin yaşandığını belirttiği haberinde Akşener’in muhalefet bloğundan çekildiğini ve Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıktığını yazdı.

Muhalefetin dağıldığını ve önümüzdeki bir kaç günün Türkiye seçimlerini belirleyeceğini yazan gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “eninde sonunda dağılacaklar” sözü ile haklı çıktığını yazdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.