Site Rengi

HABER ÖZETİ
Bir belediye daha AK Parti’ye geçiyor..
MHP Lideri Bahçeli muhalefetin ara seçim çağrısına kapıyı kapattı: Seçimler Zamanında Olacak..
İtalyan derginin İsrail şerefsizliklerini deşifre ettiği kapak dünyayı ayağa kaldırdı!.
İsrail ABD’den destek alıp Türkiye’ye saldırmak için lobi yapıyor..
Mansur Yavaş hakkında soruşturma izni verildi..
ABD 15 savaş gemisi ile Hürmüz Boğazı ablukasına başladı!.
İran ABD’den 270 milyar dolar savaş tazminatı istedi!.
Hürmüz Boğazı’ndaki ABD ablukası başladı!.
Yabancı turist rezervasyonları iptal oldu ama yerli turiste kuruş indirim yok!.
İran hezimeti ile kuduran Trump tüm tuşlara aynı anda basıyor..
Fenerbahçe 5’de 5 yaparsa şampiyonluğu ilan edecek..
İran darbesi ile kafayı yiyen Trump şimdi de kendisini Hz. İsa’nın yerine koydu!.
ABD’nin Hürmüz Boğazı’na Abluka açıklaması petrol fiyatlarını yeniden tırmandırdı!.
İngiltere Trump’ın Hürmüz Boğazı Abluka planına katılmayacağını açıkladı..
Çağrı Bey sondaj gemisi tarihi görev için yola çıktı..
İran’ın kabul etmediği Trump dayatması müzakere maddeleri belli oldu!.
MHP Lideri Bahçeli’den 3. Dünya Savaşı uyarısı!.
İran’dan ABD’ye rest: Savaşırlarsa Savaşırız!.
Galatasaray’a şampiyonluk yolunda Kocaelispor darbesi..
İRAN-ABD savaşının kaderini Çin füzeleri değiştirdi!.
Trump müzakere görülmeleri sonrası yeniden tehditler savurmaya başladı..
Yüzünün ve bacağının yaralı olduğu iddia edildi!.
İRAN ile ABD arasındaki müzakerelerden neden sonuç alınamadı?.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan İsrailli Bakana muhalefetten sert yanıt!.
İran ABD ile yürütülen barış ve ateşkes müzakerelerinin sona erdiğini duyurdu..
Belçika İsrail’e gönderilen kaçak askeri teçhizatlara el koydu!.
Üsküdar Belediyesi’ndeki milyonluk rüşvet çarkı deşifre oldu..
İRAN-ABD müzakerelerinde Hürmüz Boğazı krizi patlak verdi!.
Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.
Fenerbahçe Kayserispor’u 4 golle geçti..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Altın ve döviz piyasaları çıldırdı!.

Altın ve döviz piyasaları çıldırdı!.
23.11.2021
A+
A-

Dolar/TL salı günü yüzde 5’ten fazla yükselişle 12,06’a çıkarak rekor kırarken Euro/TL yüzde 5’ten fazla yükselişle 13,50’nin üzerine tırmandı. Kurdaki hareketlilik ile birlikte gram altın fiyatları da 698 TL’ye kadar yükseldi..

Dolar/TL, salı günü 12,06’nın üzerini görerek rekor tazeledi. Euro/TL ise günlük yüzde 5 civarında yükselişle 13,50 seviyesinin üzerine tırmandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kur ve faiz oyununu görüyoruz. Güçlü bir duruş sergileyerek girdiğimiz her mücadeleden alnımızın akıyla çıktık. Allah’ın yardımı ve milletimizin desteğiyle bu ekonomik kurtuluş savaşından zaferle çıkacağız” dedi.

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden’ın ikinci kez dört yıllık dönem için Fed başkanlığına şu anki Fed Başkanı Jerome Powell’ı, Başkan Yardımcılığına ise Lael Brainard’ı aday göstereceği belirtildi.

Powell da etkiledi

Yükselişte yurtiçindeki gelişmelerin yanında ABD Başkanı Joe Biden’ın, Jerome Powell’ı yeniden Fed Başkanı olarak aday göstermesi etkili oldu. Powell’ın enflasyonla mücadele vurgusu, erken bir faiz artırımı beklentisini güçlendirdi. Bu da doların küresel olarak güçlenmesine katkıda bulundu. Bugün yurt içinde Hazine ihaleleri, yurt dışında ise öncü Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI) verileri takip edilecek.

Altın da rekor tazeledi

Dolar kurundaki yükselişle birlikte gram altın fiyatları da rekor tazeledi. Altın gram fiyatı şu sıralarda 698 TL seviyesinden işlem görüyor.

Borsa İstanbul’da yükseliş devam ediyor

Borsa İstanbul’da yükseliş devam ediyor. açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1,23 puan ve yüzde 0,07 değer kazanarak 1.756,71 puana yükseldi. Açılış seansındaki sınırlı yükseliş, işlemlerin artmasıyla birlikte yerini yüzde 1’e yaklaşan kazançlara bıraktı.

Bankacılık endeksi yüzde 0,21 gerilerken, holding endeksi yüzde 0,11 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran yüzde 1,45 ile spor, en çok kaybettiren bankacılık oldu.

BIST 100 endeksi, dün önceki kapanışa göre 1,04 değer kazanarak kapanış rekorunu 1.755,48 puana taşıdı.

Analistler, küresel pay piyasalarında ABD Merkez Bankası’nın (Fed) beklentilerden önce faiz artırımına gidebileceği ve daha önce aylık 15 milyar dolar olarak duyurulan varlık alımlarının azaltım hızının yükseltilebileceği endişeleriyle karışık bir seyir izlendiğini söyledi.

Bugün ABD Başkanı Joe Biden’ın açıklamalarının yakından takip edileceğini, özellikle enflasyon ve petrol rezervlerine ilişkin değerlendirmelerin varlık fiyatları üzerinde etkili olabileceğini aktaran analistler, bugünün veri takviminde ise ABD ve Avrupa’da imalat sanayi ve hizmet sektörüne ilişkin Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin öne çıktığını kaydetti.

Analistler, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 1.760 ve 1.780 seviyelerinin direnç, 1.720 puanın destek konumunda bulunduğunu bildirdi..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.