Site Rengi

HABER ÖZETİ
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Amerikan ordusunda corona alarmı! 1043 asker enfekte oldu!.

Amerikan ordusunda corona alarmı! 1043 asker enfekte oldu!.
31.03.2020
A+
A-

ABD genelinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgını hızla yayılırken, orduda 1043 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), ABD ordusunun nükleer, füze savunma ve özel kuvvetler gibi kritik birimleri ile ordunun üst düzey komutanlarını yeni tip coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı özel bir korumaya aldığı belirtildi.

ABD genelinde ve Amerikan ordusunda Covid-19 salgını hızla yayılırken, Pentagon salgına karşı özel bir uygulamaya gitti.

Amerikan CNN televizyonuna konuşan savunma yetkilileri, “Anavatanın savunması dahil bazı kritik misyonlarda görevli personeli izole ediyoruz. Pandemiye rağmen ülkenin savunmasına yönelik kabiliyetimizi devam ettirmek için komuta ve kontrol izleme takımlarımızı vardiyalara ayırdık.” ifadelerini kullandı.

Yetkililer, bazı nükleer silah komuta ve kontrol izleme takımlarının, Soğuk Savaş döneminden kalma Cheyenne Dağı eteğindeki Hava Kuvvetleri Üssündeki sığınaklarda çalışacağını kaydetti.

ABD özel kuvvetlerine yönelik de bir dizi önlem alındığına dikkat çeken yetkililer bu konuda detay vermekten kaçındı.

Sorumluluk alanı Amerika kıtası olan Kuzey Saha Komutanlığı (NORTHCOM), Kovid-19 salgınında ordu içinde ülkedeki lojistik destek faaliyetlerinin koordinasyonunu sağlıyor.

ABD ordusunda, 569’u asker, 220’si sivil personel, 150’si asker aile bireyleri, 64’ü sözleşmeli personel olmak üzere 1043 kişinin Kovid-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. ABD’de salgının, ordudaki harbe hazırlık kapasitesini etkilemesinden endişe ediliyor.

ESPER: ORDUNUN HARBE HAZIRLIK KAPASİTESİNDE ZAYIFLAMA OLABİLİR

Savunma Bakanı Mark Esper, geçen hafta, salgının bu hızla devam etmesi halinde ordunun harbe hazırlık kapasitesinde zayıflama olabileceğini ifade etmişti.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley de salgının harbe hazırlık kapasitesi üzerinde orta ölçekli bir etki yapmasından kaygı duyduğunu söylemişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.