Site Rengi

HABER ÖZETİ
İsimleri milyonluk para skandallarına karışan AK Parti’nin muhteşem üçlüsü!.
Fon vurgununda malı götürenlerin listesi..
Kabine Fon Vurgunu ana gündem maddesi ile toplanıyor..
Kâşif Kozinoğlu cinayeti ile ilgili ifade veren doktor evinde ölü bulundu!.
Mustafa Sandal’ın karısı fon vurgunundan 11 milyar 515 milyon tokatlayıp Dubai’ye kaçmış!.
Yeni Partili vekilin 5 milyon dolarlık rüşvet iade kavgası!.
AK Parti’den Fatma Betül Sayan Kaya’nın istifası ile ilgili ilk açıklama..
Milyarlık fon vurgunuda adı geçen Fatma Betül Sayan Kaya istifa etti!.
Kaya’nın fondan kazandığı iddia edilen milyarlar AK Partilileri isyan ettirdi!.
Fon vurgunundan 2 milyar 177 milyon elde ettiği iddia edilen AK Parti’li Kaya “Müsait Değilim” diyerek konuyu kapattı!.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eşi hakkında milyarlık fon vurgunu iddiası!.
Valilikten İstanbul için kuvvetli fırtına uyarısı!.
Hürmüz Boğazı’na alternatif olarak karayolu hattı Irak-Suriye kullanılmaya başlandı..
Özgür Özel’in atadığı Konya İl Başkanı uyuşturucudan gözaltına alındı!.
Fon soruşturmasında tutuklananların sayısı 51’e yükseldi!.
A Milliler Fransa karşısında 1-0 mağlup oldu..
Tanju Özcan hakkında 217 yıl hapis cezası talebi!.
Mekke İttifakı komuta kademesi aynı masada..
Kahve zinciri Espressolab Araplara satıldı..
Adalet Bakanı Gürlek Fon Vurgunundaki son durumu anlattı..
Yeni Partililer Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis’e gelince ayağa kalkmayacaklarmış!.
Mekke İttifakı ACİL koduyla toplanıyor!.
“Ben Kaybetmem” diyerek savcı odalarında poz kesen avukatın uyuşturucu testi pozitif!.
Fon vurgununda tutuklu sayısı 34’e yükseldi!.
Netenyahu itinden BM kürsüsünde bombalı tehdit!.
Netenyahu itine BM kürsüsünde büyük şok!. Neye uğradığını şaşırdı!.
Erdoğan’ı övdüğü için linçlenen karşı mahalle gazetecisinden açıklama..
2015’ten sonra doğanlara sigara satışı ömür boyu yasaklanıyor!.
Özgür Özel’den teşkilatlara “Partiyi Akraba Çiftliğine Çevirmeyin” uyarısı!.
Fon vurguncusu çakalın 750 milyonluk teknesine lüks araçlarına el konuldu!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Amerika’nın Afganistan’da yaşadığı hezimet deşifre oldu!.

09.12.2019
A+
A-

Washington Post’un yayımladığı gizli belgelerde, ABD’nin üst düzey yetkililerinin, Afganistan’daki 18 yıllık savaşın artık kazanılamayacağı gerçeğini çarpıttıkları belirtildi.

Amerikan medyasına sızdırılan gizli belgeler, ABD’nin üst düzey yetkililerinin Afganistan’aki savaş hakkındaki gerçekleri gizledikleri, farklı bir tablo çizerek ülkedeki 18 yıllık savaşın artık kazanılamayacağı gerçeğini çarpıttıkları ortaya çıktı.
Vietnam Savaşı’nın da başarısız olduğuna ilişkin gizli belgeleri yayımlayan ilk medya kuruluşlarından olan Washington Post, bu sefer de ABD’nin 2002’den bu yana işgal ettiği Afganistan’a ilişkin gizli belgeleri ele geçirdi.
ABD yönetiminin Katar’da Taliban ile masaya oturduğu dönemde ortaya çıkan gizli belgeler, ABD’nin Afganistan’da da başarısız olduğunu ortaya koydu.
Ele geçirilen 2 bin sayfalık belge, Afganistan’daki savaşta doğrudan rol oynamış, yetkili, general ve diplomatların görüşlerinden oluşuyor.
Görüşlerine başvurulanlardan 400’den fazlası Afganistan’da işlerin yolunda gitmediğini ve ABD’nin ülkede bir bataklığa saplandığını ifade etti.
Belgelerde, Eski Başkanlar George W. Bush ve Barack Obama döneminde Beyaz Saray’da Afganistan masasının başındaki Korgeneral Douglas Lute, “Afganistan’ı temel olarak anlamaktan uzaktık. Ne yaptığımızı bilmiyorduk. Nasıl bir yükün altına girdiğimizin farkında değildik.” ifadesini kullandı.
Görüşlerine yer verilen yetkililerin büyük bölümü, ABD’nin halen Afganistan’da yürüttüğü stratejinin yanlış olduğunu, yetkililerin bunu bildiğini ancak kamuoyuna açıklamadığına dikkati çekti.
Belgelerde başkan seviyesinden orta düzey yetkililere kadar kamuoyuna yapılan tüm açıklamalarda, sahadaki verilerin çarpıtıldığı ortaya çıktı.
Afganistan’da terörle mücadele konusunda Amerikan askerlerine 2013-2014 döneminde üst düzey danışmanlık yapan eski Albay Bob Crowley, “En iyi resmi ortaya koymak için tüm veriler değiştirildi. Örneğin anketler tamamen güvenilmezdi ancak yaptığımız her şeyin doğru olduğunu belirtecek şekilde düzenleniyordu.” değerlendirmesinde bulundu.
Savaşın maliyeti tam olarak bilinmiyor
Belgelere yansıyan diğer bir nokta ise savaşın maliyetlerine ilişkin. Yetkililerin belgede sıklıkla dile getirdiği ancak kamuoyuna tam olarak yansımayan diğer bir gerçek ise savaşın maliyetinin tam olarak hesaplanmadığı.
Savaşa resmi rakamlara göre 934 ile 978 milyar dolar harcandığı ifade edildi ancak buna Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA) operasyonları ve Savaş Malülleri Yönetiminin harcamaları gibi yan harcamaların dahil olmadığı belirtildi.
Pentagon verilerine göre, 2001’den bu yana 775 bin Amerikan askeri Afganistan’da görev yaptı. Bunlardan 2 bin 300’ü öldü, 20 bin 589’u yaralandı.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.