Site Rengi

HABER ÖZETİ
İşçiler maaş alamazken sevgilisi ile tatil kaçamağı yapan CHP’li Başkandan açıklama!.
MHP ile İyi Parti arasında “Kripto Abla” polemiği..
Türkiye’den Çin vatandaşlarına vize muafiyeti kararı..
Akaryakıta çifte yılbaşı kazığı!.
Uyuşturucu şüphelisi Şeyma Subaşı adliye de!.
Fenerbahçe seçime gidiyor..
Osmangazi Köprüsü’nden yek geçiş ücreti 995 TL!.
2026 zamlı IMEI kayıt ücretleri açıklandı..
İkinci el araç piyasasında ekspertiz krizi!.
Türkiye’ye dönen Şeyma Subaşı havalimanında gözaltına aldındı..
İtirafçı olan Mehmet Akif Ersoy 3 saat ifade verip tekrar cezaevine gönderildi!.
Mehmet Akif Ersoy itirafçı olmak için adliyeye geliyor!.
Maaş alamayan işçiler grevde, CHP’li Başkan Tayland tatilinde!.
Mehmet Akif Ersoy hakkında skandal Grup Seks iddiaları!.
Teröristbaşı Öcalan’dan yeni çağrı..
Suriye’nin Esed’siz yeni banknotları tedavüle alınıyor..
Saadettin Saran “Tamam mı-Devam mı” kongresine gidiyor..
Erden Timur şike ve bahis soruşturmasında tutuklandı!.
RTÜK’ten Yalova’daki DEİAŞ çatışması için yayın yasağı!.
Veyis Ateş uyuşturucu soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Fatih Altaylı tahliye edildi..
Sözcü TV’de Yılmaz Özdil fırtınası devam ediyor!. Serap Belovacıklı’da kovuldu!.
“AK Parti’yi Kim Savunsun” kavgasında yandaş yazarlar birbirlerine girdi!.
Yalova’daki çatışmada 3 polisimiz şehit oldu..
AK Partili Özlem Zengin’i durdurabilene aşkolsun!.
Yalova’daki DEİAŞ operasyonunda 7 polis yaralandı!.
İsrailli şerefsiz kahpeden “Ezan Sesi Yasaklansın” önerisi!.
Özgür Özel’in İHA palavrasına Cumhurbaşkanlığı’ndan yalanlama!.
Market poşetleri 1 TL oldu..
MHP Lideri Bahçeli’den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Günümüzün Süleyman’ı” övgüsü..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Amik Ovası’nda pamukta ‘zenk’ hastalığı

Hatay’da Amik Ovası’nda ekili pamukta görülen ‘zenk’ hastalığı üreticiyi endişelendiriyor.

Amik Ovası’nda pamukta ‘zenk’ hastalığı
20.07.2019
A+
A-

Hatay’da Amik Ovası’nda ekili pamukta görülen ‘zenk’ hastalığı üreticiyi endişelendiriyor.

 

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, bu yıl pamuk ekili alanlarda görülen 'zenk' hastalığı nedeniyle sancılı dönemde olduklarını belirtti. Özellikle pamuk ekiminden sonra başlayan iklim değişikliği nedeniyle oluşan 'zenk' hastalığı ile yoğun mücadele içerisinde olduklarını anlatan Zaroğlu, 'zenk' ile mücadele etmek için birden fazla ilaçlama yaptıklarını kaydetti. Zaroğlu, hastalığın yoğun oluşu nedeniyle önüne geçemediklerini, zirai mücadelenin de girdilere çok ağır yük getirdiğini  söyledi.

Ülke ekonomisine büyük gelir sağlayan, tekstilin ham maddesi konumunda olan pamuğun desteklenmezse bitme aşamasına geleceğini ileri süren Zaroğlu, "Son dönemde iklim değişikliğinden dolayı kaynaklanan nedenlerle üretimde ciddi oranda düşüşler meydana gelebilir. Pamukta ciddi masraflar meydana geldi. Bu da üreticiyi sıkıntıya düşürdü. Girdiler üretici için ağır yüktür. Hükümetimizin özellikle pamukla ilgili stratejisini belirlemesini, desteklemelerle ilgili ciddi çalışmalar yapmasını arzu ediyoruz. Yoksa beyaz altın bitme noktasına gelecektir. Son zamlarla beraber akaryakıt, gübre, ilaç gibi tüm girdiler nedeniyle üretici nefes alacak durumda değil. Yoksa pamuk Adana’da olduğu gibi burada da ekilemeyecek duruma gelecektir. Beyaz altın pamuk bitmesin, üreticinin ve pamuğun yaşaması için çiftçi desteklenerek rahat nefes alır duruma getirilsin" dedi.

'PAMUK DESTEKLEMELERİ AÇIKLANMALI'

Ekim alanlarındaki hastalığın yanı sıra genel olarak girdilerdeki artışların üreticiyi mağdur ettiğini sözlerine ekleyen Zaroğlu, 2019 yılına ait pamuk desteklemelerinin bir an önce açıklanmasında yarar olduğunu belirterek, "Ekonomik sıkıntı nedeniyle üretici pamuğu ekemez hale gelecektir. Bölgemizde 200 bin dekar ekili tarım arazisinin 105 bin dönümünde pamuk bulunmaktadır. Bu da pamuğun önemini rakamsal olarak göstermektedir. Son dönemlerde pamuk destekleme ile ilgili ödemeler yapılıyor, 2018 yılına ait desteklemenin yüzde 70 ödendi, yüzde 30’unu ise beklemedeyiz. Kalan yüzde 30’un bir ay içinde ödeneceği belirtildi. Destekleme ödemelerinin kalan kısmı bir an önce yapılmalı" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.