Site Rengi

HABER ÖZETİ
Menzil Cemaatinde taşlı sopalı servet kavgası!.
Kahpe İsrail’e milyarlarca dolar bağışlayan Biden evleri yananlara 770 dolar yardım yaptı!.
Köprü ve otoyollara 1 yılda yüzde 453 zam yapıldı!.
ABD’deki yangının maliyeti 250 milyar dolar olarak açıklandı!.
Zamlar üzerinden vatandaşı kazıklamaya devam!. Bir zam kazığıda Yüksek Hızlı Tren fiyatlarına geldi!.
İçişleri Bakan Yardımcısı yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındı!.
Seçim kazanmak için EYT’yi peşkeş çekenler şimdi EYT’lileri şikâyet ediyor!.
CHP’li Beşiktaş Belediye Başkanına yolsuzluktan gözaltı kararı!.
Osmangazi Köprüsü’nün tek geçişi 795 TL oldu!.
İşçiye emekliye sadaka, Yap-İşlet-Devretçi takımına ballı kaymaklı zam!.
Devletin İmralı Canisi ile görüşmesine vatandaş ne diyor?.
Naylon fatura milyonlarca lira vurgun yapılan vakfın yöneticisini Büyükelçi yaptılar!.
Son 5 yıldır en çok duyduğumuz hikâye artık kabak tadı veriyor!.
Teröristbaşı Öcalan’a “Beyfendi” diyen MHP’li vekilden trajikomik açıklama!.
Uzmanlardan peş peşe İstanbul için şiddetli deprem uyarısı!.
Düşük Faizli Konut Kredisi haberi fırsatçı şerefsizleri harekete geçirdi!.
Saadet, Deva ve Gelecek Gurubu’nun Lideri belli oldu..
Mark Zuckerbeg’den koronavirüs sahtekârlığı itirafı!.
Öcalan-Dem Parti görüşmesinin detayları ortaya çıktı!.
Eğitim-Sen Başkanı Ali Yalçın’ın dudak uçuklatan maaşı!.
Tüm dünyanın beklediği açıklama: SAVAŞI BİTİRELİM!.
Teröristbaşı Öcalan’ı dışarı çıkarmak için tüm tuşlara aynı anda basıyorlar!.
Yerine kayyum atanan Ahmet Türk’ün göreve iadesi konuşuluyor!.
Gazze’nin ateşine odun taşıyan ABD’nin son hali!.
Eli kanlı teröristbaşı Öcalan’ı tahliye etmenin kılıfını uydurdular!.
Muayene ücretlerine 10 kat zam!.
Trump’tan Neyenyahu’ya “O Derin Karanlık Bir O*pspu Çocuğu” göndermesi!.
KFC ve Pizza Hut Türkiye’deki tüm şubelerini kapatıyor!.
Tarım Kredi Kooperatifi marketlerinde milyonlarca liralık vurgun!.
İstanbul’a kar yağışı için geri sayım başladı!.
DOLAR 35,5053
EURO 36,6087
ALTIN 3.048,76
BIST 9.715,86

Amik Ovası’nda pamukta ‘zenk’ hastalığı

Hatay’da Amik Ovası’nda ekili pamukta görülen ‘zenk’ hastalığı üreticiyi endişelendiriyor.

Amik Ovası’nda pamukta ‘zenk’ hastalığı
20.07.2019
A+
A-

Hatay’da Amik Ovası’nda ekili pamukta görülen ‘zenk’ hastalığı üreticiyi endişelendiriyor.

 

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necmettin Zaroğlu, bu yıl pamuk ekili alanlarda görülen 'zenk' hastalığı nedeniyle sancılı dönemde olduklarını belirtti. Özellikle pamuk ekiminden sonra başlayan iklim değişikliği nedeniyle oluşan 'zenk' hastalığı ile yoğun mücadele içerisinde olduklarını anlatan Zaroğlu, 'zenk' ile mücadele etmek için birden fazla ilaçlama yaptıklarını kaydetti. Zaroğlu, hastalığın yoğun oluşu nedeniyle önüne geçemediklerini, zirai mücadelenin de girdilere çok ağır yük getirdiğini  söyledi.

Ülke ekonomisine büyük gelir sağlayan, tekstilin ham maddesi konumunda olan pamuğun desteklenmezse bitme aşamasına geleceğini ileri süren Zaroğlu, "Son dönemde iklim değişikliğinden dolayı kaynaklanan nedenlerle üretimde ciddi oranda düşüşler meydana gelebilir. Pamukta ciddi masraflar meydana geldi. Bu da üreticiyi sıkıntıya düşürdü. Girdiler üretici için ağır yüktür. Hükümetimizin özellikle pamukla ilgili stratejisini belirlemesini, desteklemelerle ilgili ciddi çalışmalar yapmasını arzu ediyoruz. Yoksa beyaz altın bitme noktasına gelecektir. Son zamlarla beraber akaryakıt, gübre, ilaç gibi tüm girdiler nedeniyle üretici nefes alacak durumda değil. Yoksa pamuk Adana’da olduğu gibi burada da ekilemeyecek duruma gelecektir. Beyaz altın pamuk bitmesin, üreticinin ve pamuğun yaşaması için çiftçi desteklenerek rahat nefes alır duruma getirilsin" dedi.

'PAMUK DESTEKLEMELERİ AÇIKLANMALI'

Ekim alanlarındaki hastalığın yanı sıra genel olarak girdilerdeki artışların üreticiyi mağdur ettiğini sözlerine ekleyen Zaroğlu, 2019 yılına ait pamuk desteklemelerinin bir an önce açıklanmasında yarar olduğunu belirterek, "Ekonomik sıkıntı nedeniyle üretici pamuğu ekemez hale gelecektir. Bölgemizde 200 bin dekar ekili tarım arazisinin 105 bin dönümünde pamuk bulunmaktadır. Bu da pamuğun önemini rakamsal olarak göstermektedir. Son dönemlerde pamuk destekleme ile ilgili ödemeler yapılıyor, 2018 yılına ait desteklemenin yüzde 70 ödendi, yüzde 30’unu ise beklemedeyiz. Kalan yüzde 30’un bir ay içinde ödeneceği belirtildi. Destekleme ödemelerinin kalan kısmı bir an önce yapılmalı" diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.