Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sinan Ateş cinayetine korkun detaylar!. Bilgileri başkomiser sızdırmış!.
Diyanetin 13 milyonluk yemek ihalesi şartları vatandaşı isyan ettirdi!.
MİT’ten vatandaşlara casusluk uyarısı!.
Ekmeğe okkalı zam yolda!.
Kamu da servis taşımacılığı dönemi sona eriyor.. Memurlar işe toplu taşıma kartı ile gidecek…
Sudan Cumhurbaşkanının oğlu Ankara’daki motorsiklet kazasında hayatını kaybetti!.
CHP’li Başkan 400 lira olan nikah ücretini Suriyelilere 10 bin TL yaptı..
Beşiktaş’ta Şenol Güneş sesleri…
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’nun A takımı belli oldu..
Mardin’deki kaçak elektriğin vatandaşa maliyeti 6 milyar 250 milyon!.
1 Mayıs’ta polislere saldıran 29 kişi tespit edilip yakalandı!.
Erdoğan-Özel görüşmesindeki o koltuğun neden boş olduğu ortaya çıktı..
Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye iade-i ziyarette bulunacak..
Özgür Özel’den görüşme sonrası ilk açıklama..
Bedelli Askerlik ücreti 200 bin TL oluyor..
Türkiye İsrail ile tüm ticari anlaşmaları durdurdu!.
Erdoğan-Özel görüşmesinde masaya yatırılacak konular belli oldu..
Türkiye’den İsrail hakkındaki soykırım davasına müdahil olma kararı!.
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88

Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı!.

Anadolu’dan getirilen kurbanlıklar İstanbul’a giriş yaptı!.
16.07.2020
A+
A-

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde, gece yarısından itibaren Anadolu’dan getirilen ilk kurbanlıklar kontrolleri yapıldıktan sonra İstanbul’a giriş yaptı. Erzurum’dan Sakarya’ya kurbanlık getirmek için izin aldığı halde İstanbul’a giriş yapmak isteyen bir kişiye 39 bin 888 lira para cezası kesilirken araç sahibine de 2 bin 781 lira ceza kesildi.

Kurban Bayramı’na yaklaşık 2 hafta kala, kurbanlıklar İstanbul’a gelmeye başladı. İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, jandarma ve polis ekipleriyle birlikte Beykoz Riva’da bulunan Canlı Hayvan Sevk Kontrol Noktası’nda İstanbul’a kurbanlık getirmek isteyen kişiler ve getirilen kurbanlıklar üzerinde denetim yaptı. Denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne bağlı görevliler, getirilen kurbanlıkları denetledi. Kurbanlıkların küpe numaraları ve kayıtlı olup olmadıkları incelenirken kurban getiren kişilerin belgeleri de kontrol edildi. Yapılan kontrollerde Erzurum’da Sakarya’ya kurbanlık hayvan getirmek için izin aldığı halde 48 kurbanlıkla İstanbul’a giriş yapmak isteyen bir kişiye, 39 bin 888 lira para cezası kesildi. Hayvanların getirildiği araç sahibine de 2 bin 781 lira para cezası kesen ekipler, 48 kurbanlık hayvanı Tuzla’da bulunan Canlı Hayvan ve Et Borsası’na göndererek muhafaza altına aldı.

Kaçak hayvanlar tespit edildi

Denetimlere katılarak kurbanlık hayvanları inceleyen İstanbul Tarım ve Orman İl Müdürü Ahmet Yavuz Karaca, İstanbul’a 2020 yılı için kurbanlık girişleri başladı. Şu anda Riva Hayvan Sevk Kontrol Noktası’ndayız. Trakya şaptan dolayı ari bölgedir. 2010 yılından itibaren aşılı arilik statüsüne sahip bir bölge. Buraya gelen hayvanlar mutlaka kan analizleri yapılmış, Trakya’ya geçiş sağlık sertifikasının olduğunu belirtir belgeler ile geçiyorlar. Biz de burada küpe numaralarına, pasaportlarına ve sağlık durumlarını kontrol ederek Trakya’ya geçiş sertifikası varsa Trakya’ya geçişlerine izin veriyoruz. Anadolu yakasına gelenlere ise veteriner sağlık raporu olup olmadığına bakıyoruz, yine küpelerini ve pasaportlarını kontrol ediyoruz. Biz burada 365 gün, 7 gün 24 saat nöbetlerimizi tutuyoruz. Fakat kurban döneminde hayvan hareketleri yoğunlaştığından dolayı, İl Jandarma Komutanlığımız, emniyet müdürlüğümüz, zabıtamız ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerimizle beraber burada denetimlerimizi 22 Haziran’dan itibaren yoğunlaştırdık. 22 Haziran’dan bugüne kadar yaklaşık olarak 140 kamyonda 3 bin 500 civarında kaçak hayvan tespit ettik. Tespit edilen bu hayvanlar Tuzla Canlı Hayvan ve Et Borsası’nda karantinaya alındı” şeklinde konuştu.

Geçen yıl İstanbul genelinde yaklaşık 75 bin büyükbaş hayvan kesildi

Yeterli sayıda hayvan sevkiyatının yapılmasını beklediklerini belirten Karaca; Geçen yıl İstanbul genelinde yaklaşık 75 bin büyükbaş, 70 bin de küçükbaş hayvan kesimi gerçekleşti. Bu yıl da yine aynı sayılarda hayvan bekliyoruz. Bu kurbanda herhangi bir hayvan problemi yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Hem Trakya bölgesinden hem de Anadolu’dan gelecek ve mevcut olan hayvanlarımızla vatandaşlarımızın kurbanlık hayvan ihtiyaçlarını karşılayacağız” dedi.

Kurban pazarlarında denetim

Koronavirüs salgını nedeniyle kurban pazarlarında bulaş riskini en aza indirmek için gerekli tedbirlerin alındığını belirten Karaca; Bildiğiniz gibi bu sene covid-19 gölgesinde bir kurban yaşıyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Kurban Hizmetleri Tebliği, Bilim Kurulu ve bakanlığımızın yayınlamış olduğu tebliğler çerçevesinde kurban pazarlarında, giriş çıkışlar belli noktalardan yapılacak, girişlerde ateş ölçümü yapılacak, maskesiz girişlere izin verilmeyecek. İçeriye belli sayıda insan alınacak, çadırlar arasında en az 2 metre mesafe olacak şekilde ayarlandı. Bizim buradaki kontrollerimizin dışında pazar girişlerinde hayvanlar yeniden kontrol ediliyor. Pazarın içinde de kontrollerimiz sürekli devam ediyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.