Site Rengi

HABER ÖZETİ
İRAN-ABD müzakerelerinde Hürmüz Boğazı krizi patlak verdi!.
Kahpe evladı Netenyahu rahat durmuyor!.
Fenerbahçe Kayserispor’u 4 golle geçti..
İran 42 gün de ABD yalakası Arap ülkelerine 6 bin 657 füze fırlattı!.
6 saat devam eden İRAN-ABD müzakereleri sona erdi..
Iraktaki Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları belli oldu..
“Aleviler PKK’lıdır” diyen CHP Kayseri İl Başkanı istifa etti..
Hüsamettin Cindoruk hayatını kaybetti..
Çok şükür devletimiz yıllar sonra zahmet edip milletin cebine dadananlara operasyon başlatıyor!.
ABD ve İran heyetleri müzakere için Pakistan’da..
İran Hürmüz Boğazı geçiş ücretini resmileştirdi!.
İran ateşkes konusunda iyi niyetli olduklarını ancak ABD’ye güvenmediklerini açıkladı!.
Bolu Belediyesi’nde kurban vurgunu yapan Başkan Yardımcısı da tutuklandı!.
Kahpe İsrail’in Lübnan’daki katliamlarında ölü sayısı 1900’ü geçti!.
Trump yine kuduz köpek gibi havlayıp tehditler savurmaya başladı!.
Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’ne kayyum atandı!.
5 G’ye geçişlerde abone sayısı 30 milyona yaklaştı..
Özgür Özel CHP’li Başkanların Bankamatik Sevgililerini de savundu!.
Türkiye’de sigara kullanımı 2040 yılında tamamen yasaklanacak..
Zincir Market Çetesi’nin yüzde 400-500 kâr ile sebze meyve satması vatandaşı isyan ettirdi!.
İran’dan İsrail’e Lübnan uyarısı: ZAMAN DARALIYOR!.
Trump ateşkesi bozmak için elinden geleni yapıyor..
Rusya Devlet Başkanı Putin Ukrayna ile geçici ateşkes ilan etti..
İran’dan ateşkes sonrası ilk açıklama: SAVAŞTAN YANA DEĞİLİZ AMA HAKLARIMIZDAN DA VAZGEÇMEYİZ..
Kahpe İsrail’in bomba yağdırdığı Lübnan’dan kaçışlar sürüyor..
Motorine 13 lira indirim geliyor..
Dubai’den İstanbul’a gelecek milyarlarca dolarlık sermaye Almanları rahatsız etti..
Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
Özkan Yalım cezaevinden haber yolladı: Bana sahip çıkmazsanız hepinizi bitiririm!.
Özkan Yalım’ın manitasına bankamatiklik yapan Bornova Belediye Başkanı gözaltında..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ankara’da suya yüzde 80 zam yapıldı!.

Ankara’da suya yüzde 80 zam yapıldı!.
12.06.2021
A+
A-

CHP’li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, seçim döneminde verdiği vaatleri unuttu. İş yerlerindeki su faturalarına indirim yapacaklarını savunup, “Biz suyu Allah’ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz.” ifadelerini kullanan Yavaş, Ankara’da suya yüzde 80 zam yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AK Parti ve MHP gruplarının 3 kez reddettiği zam teklifini bugün yeniden Meclis’e getirdi. CHP’nin yüzde 80 zammı içeren teklifine karşı AK Parti ve MHP grubu “çekimser” oy kullanırken, zam teklifi CHP ve İYİ Parti grubunun oylarıyla kabul edildi. Ankaralılar artık suyu yüzde 80 zam ile tüketecek.

Sabah’ta yer alan habere göre; Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis Birinci Başkan Vekili Fatih Ünal başkanlığında toplandı. Meclis gündeminin 5. maddesi ASKİ’nin su zammını içeren “Kademeli Su Tarifesi” oldu. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından üç kez Meclis’e getirilen ve AK Parti ile MHP’nin “pandemide vatandaşın su ihtiyacını” gerekçe göstererek ret oyu kullanmaları üzerine kabul edilmeyen teklifi yenileyen CHP, farklı bir öneri sundu.

SU ZAMMININ 3 KADEME ÜZERİNDEN YAPILMASI İSTENDİ

CHP grubu, yeni zam teklifinde ilk kademede 0 ile 15,99 metreküp arası kullanımların metreküp başına 5 lira (+ÜFE), ikinci kademede 16 ile 30 metreküp arası su tüketimlerin metreküp başına 7 lira (+ÜFE), üçüncü kademede ise 30 metreküp üzeri su tüketiminin metreküp başına 9 lira (+ÜFE) olmasını istedi.

AK PARTİ VE MHP DİRENDİ, ZAMMIN ETKİ ALANI DARALDI

AK Parti ve MHP grubunun ilk üç teklifteki direnişi sebebiyle CHP, 0-10 metreküp olan önceki tekliflerini 0-15,99 metreküp arası yaparak, Ankaralıların yüzde 40’ını etkileyecek zam yerine, yüzde 20 oranında aboneyi etkileyecek zam teklifi hazırlamak zorunda kaldı.

CHP’nin yüzde 80 zammı içeren teklifine karşı AK Parti ve MHP grubu “çekimser” oy kullanırken, zam teklifi CHP ve İYİ Parti grubunun oylarıyla kabul edildi.

AK PARTİ VE MHP NEDEN ÇEKİMSER KALDI?

9 aydır suya yapılmak istenen yüzde 80 zamma karşı direnen AK Parti ve MHP grubunun çekimser oy kullanmalarının sebebi ise CHP’nin zamdaki ısrarcı tutumu olduğu ifade ediliyor.

Dördüncü kez zam için teklifi Meclis’e getiren CHP grubu, AK Parti ve MHP grubunun yine itiraz etmesi durumunda, ilk 3 teklifte olduğu gibi bu teklifte de geri adım atmayacaktı.

AK Parti ve MHP grubu, CHP’nin zam teklifini reddetmek yerine karşı öneriyle gelmiş olsaydı bu kez de konu CHP grubu tarafından yargıya taşınacak.

“SUDAN PARA KAZANILMAYACAĞINA İNANIYORUZ”

Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu dönemde iş yerlerindeki su faturalarında indirim yapacaklarını savunarak, “Biz suyu Allah’ın nimeti olarak görüyoruz ve sudan para kazanılmayacağına inanıyoruz” iddia etmişti. Yavaş, söz konusu açıklamayı 22 Şubat 2019 tarihinde yaptı.

“SU PARASINI TAYİN EDERKEN, MALİYET ARTI ÇOK CÜZİ KARLA VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mansur Yavaş, seçimlerinden önce su zammın çok düşük olacağını iddia etmiş ve “Su parasını tayin ederken, maliyet atı çok cüzi karla vermeye devam edeceğiz. Musluktan içirebilecek hale geleceğiz. Bugün yardım alan ailelere 100-120 lira su parası geliyorsa, şimdi bu 50 liraya düşecek. Yardım alan ailelerin 50 lirası elde kaldı. Onlar farkında değiller. 50 lirayla aileler çocuklarına 1-1.5 kilo et alıyorlar, süt alıyorlar, çocuklarına bot ve giyecek kaban alıyorlar. 50 liranın önemi o kadar çok ki yardım alan aileler arasından” iddiasında bulundu.

ETİKETLER: , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.