Site Rengi

HABER ÖZETİ
Yunan basını: Türkiye’ye çok yönlü hamlelerine karşı tek sığınağımız İsrail..
ABD İsrail’e 2,8 milyar dolarlık bomba satıyor!.
Kurtlar Vadisi’nin senaristi Osman Sınav FETÖ tarafından tehdit edilmiş!.
AK Parti Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Adaylığının Önünde Bir Engel Olmadığını Açıkladı..
Sapıklara yapılan operasyona ilk tepki yine aynı güruhtan!.
Tırıvırı Haydar’ın altın şovu elinde patladı!.
Tarladan 10 liraya alınan ürünü 100 liraya satan kabzımallar gözaltında!.
Kılıçdaroğlu’nun kurultaydaki ilk rakibi belli oldu..
LGBT’li sapkınlara yapılan operasyon AB’yi rahatsız etmiş!.
Adalet Bakanı Gürlek’i durdurabilene aşkolsun!.
Yargıtay’dan Özgür Özel’e “Partinin İsmini Değiştirin” tebligatı!.
CHP için kurultay takvimi işleme başladı..
LGBT derneklerine yurt dışından akan milyonlar deşifre oldu!.
Kurtlar Vadisi senaristlerinin FETÖ bağlantıları deşifre ediliyor..
Belçika’da İslam karşıtı alçak provokasyon!.
Kiralık sosyal konut başvuruları bugün başlıyor..
Kaşif Kozinoğlu soruşturmasında Kurtlar Vadisi senaristleri ifadeye çağrılacak!.
FETÖ’nün yarım kalan intikamını almak için aparat olarak kullanılıyormuş!.
Kılıçdaroğlu sahaya inip ilk seçim startını veriyor..
Sapkın fenomenin sosyal medya hesabına erişim engeli!.
DEM Parti heyeti Pazartesi İmralı’ya gidiyor..
Melih Gökçek’ten Bülent Arınç’a zehir zemberek sözler!.
“Kiralık” diyerek devletten saklamaya kalktığı 44 milyonluk altın kömürlükten çıktı!.
Ve motorin 100 TL’ye dayandı!.
Trump İran’da savaş’ın biteceğini ve petrol fiyatlarının düşeceğini açıkladı..
Erdoğan ile görüşen Mansur Yavaş’tan eleştirilere cevap!.
İmamoğlu’na verilen siyasi yasak kararına ilk tepki Ali Babacan’dan geldi!.
Fenomen gelin 44 milyonluk altın ile sırra kadem bastı!.
Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak getirildi..
Trump İran-ABD savaşının biteceği tarihi açıkladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Asker tüm hazırlıklarını tamamladı!. Libya Harekatı için son emir bekleniyor!.

Asker tüm hazırlıklarını tamamladı!. Libya Harekatı için son emir bekleniyor!.
28.12.2019
A+
A-

Askeri kaynaklar, Mehmetçiğin yurt içinde ve dışında emir verildiği zaman her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu bildirdi..

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Davet olduğuna göre icabet ederiz” açıklamasının ardından Libya’ya asker gönderilmesi için hazırlıklar başladı. Asker, kaynaklar, Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) yurt içinde ve dışında emir verildiği zaman her türlü görevi yapmaya hazır olduğunu bildirdi.

TSK’nın İdlib’deki gözlem noktalarına yönelik bir risk bulunmadığını da kaydeden kaynaklar “Gözlem noktaları ile ilgili herhangi bir güvenlik endişesi yok, ikmal ile ilgili de bir sorun yok. Biz bu tür konuları Rus muhataplarımızla koordineli şekilde yürütüyoruz” açıklamasında bulundu. Gözlem noktalarında Astana Mutabakatı kapsamında gözlem yapıldığını hatırlatan kaynaklar şunları kaydetti: “Şayet bu noktalara bir saldırı olur ise bu noktalar kendini savunacak yeterlilikte ve muharebe gücündedir. Görevleri oradaki faaliyetleri gözetleme ve rapor etme olsa da meşru müdafaa kapsamında savunma yapabilecek durumdadır.”

1.789 TERÖRİST ETKİSİZ

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halka İlişkiler Şube Müdiresi Yarbay Nadide Şebnem Aktop, 2019’daki faaliyetlere ilişkin basın bilgilendirme toplantısında güvenlik güçlerinin terör örgütlerine karşı mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı. Terör örgütü PKK/ KCK’nın barınma alanlarına yönelik 2019 yılı içinde kolluk kuvvetleri ile yurt içinde ve dışında 31’i büyük, 119’u orta çaplı olmak üzere toplam 150 operasyon icra edildiğini belirten Aktop “Kararlılıkla ve taarruz anlayışı ile icra edilen operasyonlarda 1.789 terörist etkisiz hâle getirildi, bunların 255’i terör örgütünden kaçarak kendi iradeleriyle teslim oldu. 2019’daki operasyonlarda 1.066 el yapımı patlayıcı imha edilirken 1.015 silah, 69 tanksavar füze, 1.598 el bombası, 174 mayın ele geçirildi” dedi.

REJİM GÖÇ DALGASINI TETİKLEDİ

Suriye rejiminin son zamanlarda artan ve masum sivilleri hedef alan saldırılarının sahada radikalleşmeyi artırdığına dikkati çeken Aktop “Bu saldırılar, yeni bir göç dalgasını da tetiklemiştir. Neticede 100 bine yakın kişi kuzeye ve Türkiye sınırına doğru kaçmaya başlamıştır” diye konuştu.

FETÖ’DEN 18 BİN 630 İHRAÇ

Yarbay Aktop, FETÖ ile mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü vurgulayarak şunları söyledi: FETÖ ile mücadele kapsamında yürütülen soruşturmalar neticesinde 15 Temmuz 2016’dan bugüne kadar 3 bin 559’u 2019’da olmak üzere toplam 18 bin 630 personel ihraç edilmiş, 356’sı 2019 yılında olmak üzere toplam 982 emekli personelin rütbeleri geri alınmıştır. 5 bin 846 personel hakkında ise adli ve idari süreç devam etmektedir.

AKDENİZ’DE KALKAN HAREKATI

Doğu Akdeniz’de deniz güvenliğinin sağlanması maksadıyla gerçekleştirilen Akdeniz Kalkanı Harekâtı’na kesintisiz ve etkin bir şekilde devam ediliyor. Bu kapsamda, TCG Giresun, TCG Gökova, TCG Göksu ve TCG Salihreis fırkateynleri, Aksaz Deniz Üssü’nü ziyaret eden İtalyan ITS Zeffiro fırkateyni ile Doğu Akdeniz’de deniz harp nevi ve deniz güvenliğine yönelik ortak eğitimler yaptı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.