Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahmet Davutoğlu siyaseti bırakma kararı aldı!.
Parti kurup “En Müslüman Benim” rolleri kesmeye başladılar!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a verilen 860 bin dolar rüşvet dava dosyasında!.
Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş yolsuzluktan paketlendi!.
Yol-Köprü-Tünel ücretleri ile trafik cezalarını ödemeyen gurbetçilere sınırdan geçiş izni verilmeyecek..
CHP’nin sapık başkanı Özkan Yalım’ın Kamuya verdiği zarar 17 milyon!.
Türkiye, Kerkük petrol sahasının yüzde 15’ini satın aldı..
Erdal Beşikçioğlu CHP’de kaldı, teşkilat Ekremcilere katıldı!.
Yusuf Tekin’den Kemalistlere Laikatak geçirtecek Mescit ve Cuma Namazı talimatı!.
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Avrupa çetin bir kışa hazırlanıyor! AB, ülkelerden doğalgazı yüzde 15 azaltmalarını istedi!.

Avrupa çetin bir kışa hazırlanıyor! AB, ülkelerden doğalgazı yüzde 15 azaltmalarını istedi!.
21.07.2022
A+
A-

AB Komisyonu Başkanı von der Leyen, “Rusya bize şantaj yapıyor. Hazır olmalıyız” dedi.

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, Rusya’dan gaz tedarikinde tam kesinti yaşanması durumunda ortaya çıkabilecek tabloya ilişkin ihtimalleri değerlendirmeye devam ediyor.

Birlik ülkeleri, Rusya’nın saldırıları karşısında Ukrayna’ya verilen desteklere misilleme olarak Moskova’nın doğalgaz arzını daha da kısmasından endişe ediyor.

Brüksel, gaz depolarını kış mevsimi gelmeden doldurmak için mücadele ediyor. Bu kapsamda gaz kullanımlarının belirli bir oranda azaltılması için acil durum planı hazırlandı.

AB ülkelerine çağrı: Gaz kullanımını yüzde 15 azaltın
Plana göre, AB ülkeleri, Rusya’nın arzı kesmesi halinde, ‘derin kesintiler’ olmadan kış aylarını geçirmeyi hedefliyor.

Avrupa Komisyonu, tüm AB ülkelerine, 2016-2021 dönemindeki ortalama tüketimlerine kıyasla, gaz kullanımını ağustos ayından mart ayına kadar yüzde 15 oranında azaltmaları için ‘gönüllü bir hedef ‘önerdi.

‘Rusya bize şantaj yapıyor’

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rusya’dan doğalgazın tamamen kesilmesine ilişkin ellerinde senaryonun mevcut olduğunu söyledi.

Gaz kullanımında azaltma talebiyle ilgili konuşan von der Leyen, ‘Rusya bize şantaj yaparken, Avrupa’nın hazır olması gerekiyor.’ dedi.

‘Beklersek daha pahalıya mal olur’

Öte yandan AB yetkilileri, tepki vermek için Rusya’nın arzı kesmesini beklemek yerine, tüm ülkelerin hemen harekete geçmesini sağlamanın çok önemli olduğunu söyledi.

Reuters’ın haberine göre, ismi açıklanmayan bir yetkili, ‘Beklersek daha pahalıya mal olur.’ ifadesini kullandı.

Avrupa halkı tasarrufa başladı

Sonbahar ve özellikle kış mevsimi öncesi alarm seviyesinin yükseltildiği kıtada halk, şimdiden tasarruf yapıyor.

Almanya’da gerçekleştirilen ankette katılımcıların yüzde 49’u, kısa ya da soğuk suyla duş aldığını söyledi.

Anketten çıkan çarpıcı sonuçlar
DW’nin haberine göre, yüzde 53, uyku modundaki elektronik cihazların sayısını azalttığını belirtirken, yüzde 35, ısıtma cihazlarının verimliliğini kontrol ettirdiğini, yüzde 10 ise daha az film ve dizi izlediğini dile getirdi.

Ankete katılanların yüzde 18’i daha az yemek pişirdiğini, yüzde 15’i ilerleyen dönemlerde enerji tüketimini azaltacağını, yüzde 9 ise enerji tasarrufuna gitmeyi planlamadığını anlattı.

AB ülkelerinin onayı gerekiyor

Bu arada düzenlemenin, AB ülkelerinin çoğunluğundan onay alması gerekiyor. AB ülkesi diplomatları, 26 Temmuz’da ülkelerin enerji bakanlarının acil toplantısında onaylanmak üzere teklifi cuma günü masaya yatıracak.

Polonya, Rusya’nın nisan ayında gaz arzını kesmesinin ardından gaz deposu kapasitesinin yüzde 98’ini doldurdu. Macaristan’daki oran ise yüzde 47.

IMF: Avrupa ekonomileri resesyona sürüklenebilir
Uluslararası Para Fonu (IMF), geçen hafta, Rusya’dan doğalgaz kesintisinin Avrupa ekonomilerini resesyona sürükleyebileceği konusunda uyarmıştı.

Moskova, Ukrayna savaşından önce AB’nin gazının yüzde 40’ını sağlıyordu, ancak savaş sonrası Avrupa’ya gaz akışı yüzde 30’un altına düştü.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.