Site Rengi

HABER ÖZETİ
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
Lokanta ve kafelerde KDV’ye zam geliyor!.
Selektörle uyarı yapanlara kesilen cezalar iptal edildi!.
CHP’li Belediyeler Suriyelilere resmen savaş açtı!.
Arap ülkeleri resmen İsrail’in köpeği olmuşlar!.
İsmailağa Cemaati imamı suçüstü yapan polisi İstanbul’dan sürgün ettirdi!.
İsrail tüm hazırlıklarını tamamladı!. İran’a saldırması an meselesi!.
Özgür Özel’in yeni imajı…
Dikkat!. Afrika sıcakları başlıyor!.
Yabancı VAR hakemlerine dudak uçuklatan maaş!.
DOLAR 32,5263
EURO 34,7704
ALTIN 2.493,89
BIST 9.524,59

Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası’nda Şampiyon Türkiye

Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası’nda şampiyon Türkiye’yi temsil eden Nişantaşı Üniversitesi oldu. Finalde Rusya ile karşılaşan Türkiye, rakibini 3-1 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı.

Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası’nda Şampiyon Türkiye
26.07.2019
A+
A-

Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası’nda şampiyon Türkiye’yi temsil eden Nişantaşı Üniversitesi oldu. Finalde Rusya ile karşılaşan Türkiye, rakibini 3-1 mağlup ederek büyük bir başarıya imza attı.

İtalya’nın Camerino şehrinde dokuzuncusu düzenlenen Avrupa Üniversiteler Masa Tenisi Şampiyonası’nda Türkiye'ye kupayı Nişantaşı Üniversitesi getirdi. Avrupa’nın birçok ülkesinden farklı üniversitelerin yer aldığı şampiyonada kıyasıya rekabet yaşandı.

Grup aşamasında Polonya ve İngiltere ile mücadele eden Nişantaşı Üniversitesi, turnuvanın çeyrek finalinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) temsilcisi Girne Amerikan Üniversitesi ile karşı karşıya geldi. Rakibini 3-1 mağlup ederek yarı finale yükselen Türkiye'nin bu turdaki rakibi ise Polonya oldu. Bu karşılaşmada da rakibine şans tanımayan Nişantaşı Üniversitesi, adını finale yazdırarak Rusya'nın rakibi oldu. Final müsabakasında da rakibi Rusya'yı 3-1 ile geçmeyi başaran Nişantaşı Üniversitesi, Avrupa'da üst üste 2'nci şampiyonluğunu elde etti.

MVP İBRAHİM GÜNDÜZ OLDU

Nişantaşı Üniversitesi öğrencisi İbrahim Gündüz bireysel kategorisinde tüm rakiplerini yenerek şampiyon oldu. İbrahim Gündüz turnuvayı namağlup tamamlayarak MVP seçildi. Nişantaşı Üniversitesi ve öğrencilerinin elde etmiş olduğu bu başarı uluslararası basında da ses getirdi.

LEVENT UYSAL: TÜRKİYE’Yİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİZ

Masa tenisinde öğrencilerinin gösterdiği başarıdan duyduğu mutluluğu dile getiren Nişantaşı Üniversitesi Kurucu Başkanı Levent Uysal, birçok spor dalında da başarılar elde etmeyi hedeflediklerini söyledi. Uysal, “Her zaman şampiyonlar yetiştirmeye çalışıyoruz. Masa Tenisi Takımımız iki yıldızlı ancak şu anda hedefleri beş yıldız almak. Türkiye’mizi uluslar arası platformda en iyi şekilde temsil edeceğiz ama her şeyden önemlisi centilmenlikte de bir numarayız. Biz özellikle sporun centilmenlikle yapılması taraftarıyız. Gençlerimiz de bunu en iyi şekilde sergilediler. Hem turnuvanın şampiyonu hem de centilmenlik ödülü aldılar. Bu bizi çok onurlandırdı. Gençlerimiz ortak paydaşlarla birlikte yaşamayı öğrenmeliler. Basketbol, voleybol, hem bayan hem de erkek takımlarımız Türkiye’de hep birinci oldular. Şimdi onların da uluslar arası yarışmaları olacak. Bayrağımızı oralarda dalgalandıracaklar. Her şey Türkiye için” diye konuştu.

İBRAHİM GÜNDÜZ: TAKIM DESTEĞİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

BESYO Rekreasyon Öğrencisi İbrahim Gündüz ise, turnuva için çok çalıştıklarına dikkat çekti. Emeklerinin karşılığını aldıklarını söyleyen Gündüz, “Günde çift antrenmanlarla bazen de fitnessla bunu destekledik. Böylece başarı da kaçınılmaz oldu. Hem takımlar hem de ferdilerde benim de üst üste ikinci Avrupa Şampiyonluğum. Bunun için de oldukça gururluyum. Bu tür şampiyonluklar için yıllardır çaba harcıyoruz. Bu başarıların gelmesi bizi mutlu ediyor. Gelecekte olimpiyatlara katılmayı ve bunu başaran sporcu olmak istiyorum. Takım olarak birbirimize hep destek veriyoruz. Takım desteğini hissetmesek bu başarı gelmezdi” dedi.

ANTRENÖR HÜSEYİN GAZİ YILMAZ: GÜÇLÜ RAKİPLERİ, GÜCÜMÜZLE YENDİK

Üniversitenin Masa Tenisi Antrenörü Hüseyin Gazi Yılmaz, tüm ekibin gece gündüz çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, “Bu şampiyonluk ülkemize armağan olsun. Rakiplerimiz oldukça güçlüydü ve biz zorlu geçeceğini biliyorduk. Üniversiade Olimpiyatlarından gelen sporcular vardı. Biz de rakiplerimize göre hazırlandık. Rakibiniz kadar güçlüsünüz, biz daha güçlüydük ve şampiyon olduk” ifadelerini kullandı.

Beden eğitiminde çok genç bir üniversite olduklarını hatırlatan Nişantaşı Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu Müdürü Umut Davut Başoğlu ise, “Öğrencilerimizin getirmiş olduğu başarı, diğer arkadaşlarına da örnek olacak çalışmaları bizim için önemli. Okul genelinde birçok branşta sporcumuz var. Onlar da diğer branşlarda ülkemizi temsil edecek duruma geliyorlar. Ülkemizi birçok şampiyonada farklı alanlarda da temsil edeceğiz” diye konuştu.

Üst üste 2’nci şampiyonluğun Türkiye için de büyük bir gurur olduğunu söyleyen Öğrenci Yaşamı ve Spor Daire Başkanı Deniz Kıyak, şöyle konuştu:

“Ülkemiz ve üniversitemiz için gurur kaynağı olan başarı elde ettik. Uzun bir serüven oldu. Ama bu konuda attığımız tüm adımları ciddi hedefler koyarak gerçekleştirdik. Bizim amacımız eğitim. Akademik hayatlarında onlar için doğru yerde okumalarıyla ilgili  kendileriyle görüşmeler yaptık. Üniversite sınavları sonucunda bizimle hem öğrenci hem de sporcu olarak beraber olmalarını istedik. Seçtiğimiz öğrenciler birebir masa tenisi camiasında diğer öğrencilerden başarılı olacak ve ülkemizi temsil edecek hedefleri olan öğrencilerdi. Sonucunda da emeklerimiz ve hedeflerimizin karşılığını almak çok önemli.’’

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.