Site Rengi

HABER ÖZETİ
Başkan Mustafa Bozbey’in 16 milyarlık dev serveti mercek altında!.
Acılı anne “Kızımı CHP’nin Tacizci Başkanı Öldürttü” diyerek isyan etti!.
Başkan Bozbey tutuklanırsa Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçecek..
CHP’li başkan dördüncü sevgilisine ev almış!.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltına alındı..
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın sevgilisinin ifadesi ortaya çıktı..
Uşak Belediye Başkanı tutuklandı..
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
İran İsrail ve ABD üslerini füzelerle inletirken Trump aptalca yalanlarına devam ediyor!.
Özlem Gürses 16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP’li başkanı AK Partili gibi servis etti!.
İran füzesi korkusu İsrailli milletvekillerini fare deliklerine tıkadı!.
Orta Doğu bataklığına saplanan Trump şimdi de “Hürmüz Boğazı’nı ele geçirdik” yalanına sarıldı!.
İsrail ve Amerika İran’ın elektrik santrallerini vurdu!.
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
CHP’nin Uşak Belediye Başkanı için kurduğu destek meydanı bomboş kaldı..
CHP’li çapkın başkan yedek telefonunu sevgilisinin iç çamaşırına saklamış!.
Eşel Mobil sistemi devreye alınmasaydı akaryakıt fiyatları 90 TL’yi aşacaktı..
İşte Amerikan köpekliğinin hazin sonucu!. Trump şimdi de Arapları suçladı!.
ABD istihbaratı Trump’ın “İran’ın Füze Stokları Bitti” açıklamasını yalanladı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Aynı nakarat! CHP’li Yarkadaş: “İdlib’de ne işimiz var?.”

Aynı nakarat! CHP’li Yarkadaş: “İdlib’de ne işimiz var?.”
21.02.2020
A+
A-

CHP eski İstanbul Milletvekili, gazeteci Barış Yarkadaş, 2 askerin şehit olduğu 5 askerin ise yaralandığı Esed rejiminin saldırısının olduğu gün, Türkiye’nin İdlib’de bulunma gerekçelerinin tümünü gözardı edip, “hem Suriye’de hem de İdlib’de ne işimiz var?” Gözlem noktalarının Astana’yı boşa çıkarttığını ile süren Yarkadaş, Rusya ile Esed’in ağzı ile Türkiye’nin hemen İdlib’den çıkması gerektiğini savundu.

Bir TV kanalında İdlib konusu ve son gelişmelere dair görüşlerini açıklayan CHP eski İstanbul Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, Soçi ve Astana mutabakatları ile çatışmasızlık bölgesi olarak kabul edilen ve yapılan anlaşma çerçevesinde Türkiye’nin tarafı olma ciheti ile gözlem noktaları kurduğu İdlib’den çekilmesini savundu.

Sivil katliamlarından bahsetmeyen, rejim saldırıları ile yerlerinden edilmiş 1 milyonun üzerinde mültecinin sınırlarımıza dayanma riskini görmezden gelen Yarkadaş, Esed ve Rusya’nın tezlerini savunup “Türkiye’nin İdlib’de ne işi var?” diye sordu.

Yarkadaş, sözlerine şöyle devam etti:

Bizim hem Suriye’de hem de İdlib’de ne işimiz var? Şunun için söylüyorum. Bir askeri harekat ya da politik harekat başladığında bunun bir siyasi hedefi olur. Hükümet askere savaşacaksın ya da operasyon gideceksin dediğinde bunun öncelikle bir siyasi hedefi konulur. Tamam Barış Planı, Zeytin Dalı ve diğer operasyonlar yapıldı, Bunlarda AK Parti hükümet ve iktidar olarak herkesi ikna edecek bir gerekçe ortaya koydu. Terör örgütü PKK sınırlarımızda geziniyor, askerlerimizi şehit ediyor, köylerimize baskın yapıyor ve ulusal güvenliğimizi tehdit ediyor. Bu konuda kamuoyu büyük oranda ikna edildi. Ama bugün İdlib’de askerlerimizin özellikle HTŞ’nin olduğu bölgede halen bulunması ve Astana sürecini de adeta boşa çıkartacak bir şekilde orada gözlem noktalarının da devam etmesi doğru değildir.”

Astana sürecinin boşa çıktığını savunan Yarkadaş, sınır güvenliğinin ise İHA ve SİHA’larla sağlanabileceğini ileri sürerek “Bölgede uzman olan emekli askerlerle konuştum diyorlar ki, gözlem noktaları konulmasa da sınır güvenliğimiz açısından bu iş SİHA’larla, İHA’larla 6 kilometreye kadar gözleme yapılabilir.” dedi.

Erhan Ertürk’ün “Ama o gözlem noktaları sınırımızı değil İdlib’i gözlüyor.” hatırlatması üzerine Yarkadaş tekrar kendi tezine devam etti ve şunları söyledi:

“Ben zaten onu söylüyorum, İdlib’de olmamızın doğru olmadığını söylüyorum. İdlib’de bizim ne işimiz var? İdlib Türkiye’nin bekası ile ilgili bir yer midir? İdlib’de neden varız? Bir kere bizim İdlib’den çıkmamız lazım.

Eğer biz Suriye’nin gerçekten toprak bütünlüğünü savunuyorsak, biran önce o bölgeyi boşaltmamız, Suriye askerlerinin de HTŞ unsurlarını temizlemesinin önünü açmamız gerekiyor. Gözlem noktalarımızın orada kalmasının bir anlamı yok.”

Sözü ABD’nin Türkiye ile örtüşen bir politika izlemesine getiren Yarkadaş, ardından da Rus istihbaratının tamamen hayal ürünü olan ‘HTŞ’yi Kırım’a getirip savaştıracaklar’ tezini ortaya atarak şöyle konuştu:

ABD durup dururken niye Suriye’yi bölme politikasını canlandırmaya çalışıyor? Şöyle şeyler tartışılıyor. Deniliyor ki, İsrail doğrudan askeri olarak müdahale edecek ve bazı hedefleri vurmaya başlayacak. Rusya bize karşı, Türkiye’ye karşı büyük bir güvensizlik içinde. Çünkü Rus istihbaratı şunu söylüyor: Siz HTŞ’yi koruyorsunuz, kolluyorsunuz ve HTŞ’yi bir süre sonra bu bölgeden çıkartıp götürüp Kırım’da savaştırmak istiyorsunuz. Böyle ağır yazılar yazılıyor. Bu bağlamda dikkat etmemiz gereken şey şu: 1- Kesinlikle ve kesinlikle Suriye politikasından dönmek lazım. İdlib’den çıkmak lazım. Ulusal güvenliğimizi sağlamak için bu politikanın kesinlikle değişmesi lazım çünkü bu politika Türkiye’yi ABD ve Rusya arasında pinpon topuna çevirdi…”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.