Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ahmet hoca 00,01 oyu ile bütün ittifaklara açıkmış!.
Avrasya Tüneli’nde 8 yıl sonra nihayet zarar etmekten kurtulduk!.
Akşener tahmin ettiğiniz gibi yine çark etti!.
Asıl kazık gibi zamları yerel seçimlerden sonra göreceğiz!.
Papa Ukrayna’ya silah vermeyen ülkeleri eleştirdi!.
CHP’de işler fena karıştı!. Değişimcilere soğuk duş!.
Seçim takvimi bir Ocak’tan itibaren başlıyor..
İstanbul’daki Suriyelilere tanınan süre doldu!.
Brent petrolün fiyatı 100 doları geçecek!.
Altılı Masa’nın hezimeti karşı mahalleyi perişan etti!.
Türk düşmanı rüşvetçi şerefsiz görevden alındı!.
Hakimler havaalanlarına aranmadan girecek!.
Meral Akşener’in İstanbul adayı Muharrem İnce mi?.
İnsanları “İade Kargo” yalanıyla dolandırıp milyonlarca burgun yaptılar!.
CHP’de “RACON” krizi parlak verdi!.
Millet İtifakı artık yokmuş, Davutoğlu çok üzgünmüş!.
Rusya dev doğalgaz merkezini Türkiye’ye kuracak..
Merkez Bankalarının faiz fırtınası ne kadar devam edecek?.
Araç muayenesinde seyyar dönem başlıyor..
Yusuf İslam’dan gazetecinin 4 evlilik sorusuna efsane cevap!.
Bakın Starbucks bize limonata diye ne içiriyormuş!.
CHP’li başkan rüşvet ve hırsızlık suçundan mahkum edildi!.
Ankara’da ücretsiz ulaşım krizi büyümeye devam ediyor!.
Kaçak geçişlerin devlete maliyeti 364 milyon TL!.
Halk otobüsleri şofürlerinden Mansur Yavaş’ın restine rest!. Kontak kapattılar!.
Türk Metal Sen Başkan Yardımcısı: EYT’yi cebine koyanın g.tü başı oynuyor!.
Ocak’ta en düşük emekli maaşı 10 bin TL’yi geçecek..
Şen ortaklara Bakanlıkları ve Vekillikleri Özgür Özel dağıtmış!.
Akşener: İstanbul ve Ankara adaylarımızı duyunca çok şaşıracaksınız!.
Azerbaycan’dan dünyaya insanlık dersi!. Karabağ’daki Ermenilere yadım konvoyu..
DOLAR 27,1418
EURO 28,9323
ALTIN 1.681,16
BIST 8.039,18

Aytun Çıray, İyi Parti’den istifa etti!.

Aytun Çıray, İyi Parti’den istifa etti!.
06.06.2023
A+
A-

İyi Parti’de seçimden kısa süre önce vekil adaylığından çekilen Aytun Çıray, partiden istifa ettiğini duyurdu.

Türkiye siyasetinde yeni dönem başlıyor.

Seçim sürecinden ağır yenilgiyle çıkan muhalefette çalkantı sürüyor.

CHP’de değişim sesleri yükselirken İyi Parti’de seçimden önce başlayan ayrılıklara yenileri ekleniyor.

Seçim öncesi milletvekilliği adaylığı sürecinde parti ile ters düşen eski İzmir Milletvekili Aytun Çıray, adaylıktan çekilmişti.

“İyi Parti’den istifa ediyorum”

Partiye yönelik eleştirilerini seçim sürecinden sonra yapacağını belirten Çıray, bugün partiden istifa etti.

Çıray istifasını, “Kamuoyu bildiği için burada tekrarlamaya gerek görmediğim daha pek çok başka nedenden dolayı bugün itibarı ile kurucu Genel Sekreteri olarak yola çıktığım ve birçok görevde bulunduğum İyi Parti’den istifa ediyorum.” ifadeleriyle duyurdu.

Aytun Çıray İyi Parti'den istifa etti

“Sinsi tasfiye operasyonu”

Çıray’ın istifa mektubu şu şekilde:

“Bana göre, ülkemizi uçurumun kenarına getiren şey lâiklik karşıtı hareketler, TSK’ya yapılan yargı darbesi ve 15 Temmuz 2016 FETÖ damgalı kanlı ihanet girişimiyle başlayan süreçti.

Türkiye’nin içine sürüklendiği girdapla birlikte sıkışan siyasetin bana göre demokratik açıdan çözümü, merkezde, Atatürk ilkelerine ve kurucu milli değerlere bağlı, bu ilkeler ışığında kuşatılmaya çalışılan CHP ile birlikte cumhuriyet için mücadele edebilecek özgürlükçü bir parti kurmaktı.

Tam bu esnada derinden derine işlediği anlaşılan sinsi bir anlayış ile 20 Eylül 2020 İyi Parti Kurultay’ında söz konusu hedefe ilk darbe vuruldu. Başta bana ve Sayın Ümit Özdağ’a olmak üzere İyi Parti’de bir tasfiye operasyonu başlatıldı.

Bu kriz Sayın Özdağ’ın ayrılıp parti kurması ile sonuçlandı ki, yarattığı etkiyi 14-28 Mayıs cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaşadık.

‘Başıma tabanca dayasalar dahi kalkmam’ denilen Millet İttifakı masasından kalkılmasıyla birlikte, Türk toplumunda ortaya çıkan şok dalgası, sonunda İyi Parti Genel Başkanı’na karşı bir öfke seline ve onunla arasında derin bir güven bunalımına dönüştü.

Ortaya çıkan bu bunalım ne yazık ki sadece İyi Parti’ye değil cumhurbaşkanlığı seçim sürecine, dolayısı ile demokrasimizin ve gençlerimizin geleceğine zarar verdi.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.