Site Rengi

HABER ÖZETİ
Sadettin Saran’ın uyuşturucu kan örneği pozitif çıktı!.
MEB’den fenomen öğretmenlere inceleme talimatı..
Libya Genelkurmay Başkanının jeti Ankara’da düştü!.
Asgari Ücret 28 bin 75 TL oldu..
Ve Özgür Ekrem’i sattı!.
Aşiret reisi Ankara’nın göbeğinde oğlunu vurdu!.
Trump Maduro’yu açık açık ölümle tehdit etti!.
Yeni yılda köprü ve otoyollara ne kadar zam gelecek..
Altın güne tüm rekorları alt üst ederek başladı!.
SDG itleri sivillere saldırdı!.
Uyuşturucu partilerinin düzenlendiği Kütüphane’nin sahibi gözaltında!.
Hakan Fidan’ı hedef alıp fırçayı yiyen Galip Ensarioğlu’ndan jet hızında çark!.
Uyuşturucu soruşturması kapsamında gazeteci Emrullah Erdinç gözaltına alındı!.
Okan Buruk palavrası elinde parlayan Sevilay Yılman’ı kapı önüne koydular!.
Türkiye’nin görev süresini iki yıl daha uzatan Libya Tezkeresi Meclis’ten geçti..
Sadettin Saran’ın Ela Rümeysa Cebeci ile olan skandal yazışmaları!.
İBB’deki Taşeron Dalaveresi ile belediyeyi inek gibi sağmışlar!.
Altın ve gümüş haftaya rekor kırarak başladı!.
Hafta da 4 Gün Mesai tasarısı Meclis gündeminde..
AK Partili vekilden Hakan Fidan hakkında zehir zemberek sözler!.
Kasım Garipoğlu’nun uyuşturucu partilerindeki özel konuğu Derin Talu’ymuş!.
Ali Koç’tan Sadettin Saran hakkında ilk yorum..
CHP’nin çıplak arama palavrasına jet yalanlama!.
Sadettin Saran’ın ifadesinde dikkat çeken Elâ Rümeysa Cebeci ayrıntıları!.
Yüz Yılın Konut Projesi’ne 8 milyon 840 kişi başvurdu..
Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran serbest bırakıldı!.
Başörtüsü ile alçakça dalga geçen Murat Övünç tutuklandı!.
Mehmet Akif Ersoy’un eski eşi Pınar Erbaş da ekranlara veda etti!.
İzmir’den sonra yabancı bir İHA’da Balıkesir’de düştü!.
Sadettin Saran kan testi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bağcılar’da 89 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı

Sıfır atık kapsamında geri dönüşüm çalışmalarını sürdüren Bağcılar Belediyesi, 2019’un ilk altı ayında önemli verilere ulaştı. Uygulamalar neticesinde bu sürede 89 bin 874 ağaç kesilmekten kurtarılırken, 229 bin 872 litre akaryakıt, 22 bin 921 megawatt enerji ve 443 ton hammadde artırımı sağlanmış oldu.

Bağcılar’da 89 bin ağaç kesilmekten kurtarıldı
30.07.2019
A+
A-

Sıfır atık kapsamında geri dönüşüm çalışmalarını sürdüren Bağcılar Belediyesi, 2019’un ilk altı ayında önemli verilere ulaştı. Uygulamalar neticesinde bu sürede 89 bin 874 ağaç kesilmekten kurtarılırken, 229 bin 872 litre akaryakıt, 22 bin 921 megawatt enerji ve 443 ton hammadde artırımı sağlanmış oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde başlatılan Sıfır Atık Projesi, Bağcılar’da başarılı şekilde devam ediyor. Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, her gün 2 bin 800 cadde ve sokakta detaylı çevre temizliği yapılıyor. Esnafın ve ilçe sakinlerinin de desteğiyle kâğıt, karton, metal, cam, plastik ambalajı gibi atıklar toplanarak yeniden değerlendirilmek üzere Mahmutbey Mahallesi’nde bulunan Ambalaj Atığı Toplama ve Ayırma Tesisleri’ne götürülüyor.

GERİ DÖNÜŞÜMLERLE HEM ÇEVRE TEMİZLENİYOR HEM ÜLKE EKONOMİSİNE KATKI SAĞLANIYOR

Toplanan atıklar, kâğıt, metal, plastik ve cam olarak cinslerine ayrıştırıldıktan sonra fabrikalara gönderilerek geri dönüşüm sağlanıyor. Bu işlemler sonucunda hem çevre temizlenmiş oluyor hem de ülke ekonomisine katkıda bulunuluyor.

Kayıtlara göre 2019’un ilk altı ayında başarılı bir dönem geçirildi. 5 bin 287 ton kâğıt -kartonun geri dönüşümüyle 89 bin 874 ağaç kesilmekten kurtarıldı. 2 bin 229 ton camın dönüşümüyle 229 bin 872 litre yakıt, bin 637 ton plastiğin dönüşümüyle 22 bin 921 megawatt enerji ve 341 ton metalin dönüşümüyle de toplam 443 bin 821 kilogram hammadde tasarrufu yapıldı.

Geri dönüşümün gerekli olduğunu belirten Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Geri dönüşüm, yeniden değerlendirme imkânı olan atıkların çeşitli fiziksel ve kimyasal işlemlerden geçirilerek tekrar üretim safhasına dahil edilmesidir. Bizim de bu alanda çalışmalarımız büyük bir gayretle devam ediyor. Bu konudaki çalışmalarımızı önümüzdeki dönemde artıracağız” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.