Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fon üzerinden çaldıkları 3 milyarı iade etmek için başvuru yaptılar!.
Medeniyetin beşiği Paris’te son durum!.
Sergen Yalçın’ın A Milli Takımdan alacağı maaş yıllık 125 milyon!.
Brent petrol fiyatları son 6 ayın zirvesinde!.
Genel Sağlık Sigortası borçlarına af geliyor..
Kılıçdaroğlu CHP’nin kasasından çalınan 5 milyonu geri istedi!.
Zonguldak’taki maden faciasında 3 işçi hayatını kaybetti!.
Meteoroloji’den sağanak yağış uyarısı!.
Volkswagen batarya sorunu nedeniyle 72 binden fazla aracı geri çağırdı!.
Çukurova Belediye Başkanı yolsuzluktan tutuklandı!.
Fon teklifi Meclis’ten geçti..
Bankaların faiz kararlarınsan sonra altın be gümüş çakıldı!.
Havalimanlarındaki fahiş fiyatlar vatandaşı isyan noktasına gerirdi!.
55 bin 755 fon mağdurlarına 49,7 milyar ödeme yapıldı..
Merkez Bankası politika faizini yüzde 36’ya indirdi..
Mustafa Sarıgül’ün korumasıyla çıkan seks kaseti skandalı yeniden gündemde!.
Gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında..
14 tane memuru 7 tane müdür yönetiyor!.
Emir Sarıgül kara para aklama soruşturması kapsamında tutuklandı!.
Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nde Lille’yi 4 golle geçti..
Paris’teki olaylarda tutuklu sayısı 174’e yükseldi!.
Aliyev iti başörtüsü yasağını eleştiren 30 Türkün ülkeye girişini yasakladı!.
Altınbaş Holding’in patronu da fon vurguncusu çıktı!.
AYM Yeni Parti’nin isim değişikliği hakkında kararını verdi..
İtalya’da yağmacılara karşı ordu sokağa iniyor!.
CHP’li Tanju Özcan yolsuzluktan 7 yıl 3 ay hapse mahkûm edildi!.
Türkiye’nin en önemli kurulunun başına bir İngiliz geldi!.
Sergen Yalçın A Milli Takımı çalıştırmaya resmen başladı..
Mekke Anlaşması kanun teklifi Meclis’te..
Kışlaya yapılan villaları AK Partili vekiller ve bürokratlar havada kapmış!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Akar: Gücümüz test edilmesin, yanlış hesap yapılmasın

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de bir oldubittiye asla göz yummayacaklarını belirterek, 

Bakan Akar: Gücümüz test edilmesin, yanlış hesap yapılmasın
08.08.2019
A+
A-

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  Kıbrıs’ta, Doğu Akdeniz’de, Ege’de bir oldubittiye asla göz yummayacaklarını belirterek, “Dostluk ve iyi ilişkiler talep ederken, bu diğer tarafta bir zaafiyet olarak anlaşılmasın. Yanlış hesap yapılmasın. Gücümüzün, kuvvetimizin test edilmemesi gerektiğini, bunun faturasının ağır olacağını her fırsatta söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Kuvvet Komutanlarıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde 'Şanlı Erenköy Direnişi'nin 55'inci anma törenlerine katılan Akar, önemli mesajlar verdi.

Akar şöyle konuştu;

"Tarih milletlerin hafızasıdır. Milletler tarihlerinden hatıralarından beslenirler. Hatırası olmayanın da hafızası olmaz. Toplumsal hafızamızda önemli bir yer tutan olaylardan biri de Erenköy'de yaşananlardır. Kıbrıslı soydaşlarımızın uzun yıllar yaşadığı acıları, yani maruz kaldığı haksızlıkları hiç bir zaman unutmadık. Unutmayacağız. 530 mücahitin Rumların sayıca ve silahca çok üstün kuvvetlerle yaptığı taruzlara karşı 'ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışı ile Erenköy'de verdiği  mücadele hepimizin bildiği gibi tarihimizde altın harflerle yerini almıştır."

KAHRAMANLAR

Erenköy'de şehit olanlara, "Kahramanlar" diye selenen Akar, "Kıbrıs Türkünün yaşadığı acılara, 3 aylık bebekten 90-100 yaşındaki ihtiyarlara kadar mazun Türk halkının maruz kaldığı zulme ve vahşete sessiz kalmamıştır.  Eğitimlerini, geleceklerini feda etmekten çekinmediler. Büyük bir varoluş mücadelesinin ateşini yakmışlardır. Bu inanmış yüreklerin sayesinde Erenköy bugün hala Türk toprağıdır. 1964 Erenköy'de 1974'te nasıl yanınızdaysak, bugün de aynı duygularla buradayız. Asil milletimiz ayrılmaz bir parçası olan Kıbrıs Türkü ile el ele dayanışma içerisindedir. Bu gönül ve kader birlikteğimiz bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

"Eğe'de, Doğu Akdeniz'de, Kıbrıs'ta sorunların barışçıl yollarla, uluslararası hukuka uygun şekilde çözülmesinden yanayız. Temel yaklaşımımız budur. Bugüne kadar Türkiye ve KKTC barış adına huzur adına üzerine düşeni herşeyi yaptı. Yapmaya da devam ediyor" şeklinde devam eden şunları kaydetti; 

YUNANİSTAN BAŞBAKANINA MESAJ

"Türkiye, Doğu Akdeniz'de deniz yetki alanlarında eşit egemen hakların korunması, kaynakların adil paylaşılmasının tüm kıyıdaş devletlerin mutabakatıyla belirlenmesi gerektiğini savunmaktadır. Bu kapsamda Garantör ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti devleti KKTC'nin verdiği ve kendi deniz yetki alanlarımızda bulunan bölgelerdeki faaliyetlerimize başladık. Devam ediyoruz, devam edeceğiz. Temennimiz, dileğimiz, isteğimiz ve arzumuz Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin bizler gibi iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde, uluslararası hukuka saygılı bir şekilde ve kaynakların adil paylaşımı yönünde hep birlikte neler kazanabiliriz düşüncesinden hareket etmesini bekliyoruz. Bizler, Eğe, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs'taki sorunların Yunanistan'daki yeni kurulan hükümet ile işbirliği ve karşılıklı güven içerisinde çalışarak aşılabileceğine inanıyoruz, inanmak istiyoruz.  Hedefimiz Ada'da barışı, istikrarı ve huzuru kalıcı hale getirmektir. Bütün gayretimiz, bütün arzumuz budur. Kıbrıs'ta iki toplumlu, iki kesimli, politik eşitliğe dayalı, adil, kalıcı bir çözüme ulaşılması Ada'ya barış ve huzur getirecektir. Tüm gayretlerimiz bunu gerçekleştirmek içindir. Bunun anlaşılmasını ve görülmesini bekliyoruz."

BARIŞ VE HUZUR İÇİN ELİMİZİ UZATTIK

Türkiye ve Kıbrıs Türkünün barış, huzur ve istikrar için elini uzattığını kaydeden Akar, "Bu ele cevap bekliyoruz. Biz başta Rumlar olmak üzere ilgili tüm kesimleri, uzlaşmacı ve samimi yaklaşımlarımızı anlamalarını ve aynı şekilde davranmalarını istiyoruz. Böylece Ada'da yeni barış hikayelerinin yazılabileceğini umut ediyoruz, düşünüyoruz. Bununla birlikte bölgede barış, istikrar ve güvenliği en üstün teminatı olan, garantörü olan Türkiye hem kendisinin hem de KKTC'nin meşru hak ve menfaatlerini her zaman uluslararası hukuk dahilinde Garanti ve İttifak Antlaşmaları doğrultusunda korumuş ve korumaya devam edecektir. Bir oldubittiyle, haklarının gasp edilmesine asla göz yumulmayacaktır. Bu azim ve kararlılığımızın iyi anlaşılması gerekir. Dostluk ve iyi ilişkiler talep ederken, bu diğer tarafta bir zaafiyet olarak anlaşılmasın. Yanlış hesap yapılmasın. Gücümüzün, kuvvetimizin test edilmemesi gerektiğini, bunun faturasının ağır olacağını her fırsatta söyledik. Söylemeye de devam edeceğiz" dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.