Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Başkanı Trump yine İran’a tehditler savurdu..
Mahkeme kararı ile Bay Kemal’in veto ettiği kurultay kararını çıkarmaya çalışıyorlar..
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Osmanlı düşmanı soysuz kahpelere rest!. İster Kabul Edin İster Etmeyin…
Trump Hürmüz Boğazı’nı ele geçirip ücretli hale getirecekmiş!.
Ahbap’ın para trafiğini yöneten İmamoğlu’nun danışmanı!.
Muhsin Yazıcıoğlu dosyası tozlu raflardan indi!. 25 şüpheli gözaltına alındı!.
Altın haftaya yine sert düşüşle başladı!.
Haluk Levent hakkında yakalama kararı!.
Türk ve Müslüman düşmanı ABD’li senatör geberdi!.
Muhalefet cephesindeki “Kiralık Gazeteci” tartışması devam ediyor..
İran Hürmüz Boğazı’nı yediden kapattığını duyurdu..
ABD İran’a üçüncü defa saldırdı!.
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Dönmez: Doğal kaynaklar, barışa katkı sağlayacak bir etkendir

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kıbrıs’ta Rumların Ada’nın tek hakimi gibi davrandığını belirterek, 

Bakan Dönmez: Doğal kaynaklar, barışa katkı sağlayacak bir etkendir
06.08.2019
A+
A-

Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kıbrıs’ta Rumların Ada’nın tek hakimi gibi davrandığını belirterek, “Biz öteden beridir doğal gazın, Ada’nın bir çatışma, tartışma konusundan çıkartılarak, barış ve huzur, refahın artmasını sağlayacak bir alana doğru gitmesini de arzu ediyoruz” dedi. Dönmez, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne (KKTC) günü birlik ziyaret gerçekleştiriyor. 

Dönmez, ilk önce Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yı ziyaret etti. Dönmez, "KKTC'nin hakkını sonuna kadar koruyacağız" dedi. Dönmez, "KKTC’de yaşayan soydaşlarımızın hak ve menfaatlerinin sonuna kadar yanındayız. Doğal kaynakların çatışma değil, barışa katkı sağlayacak bir etken olduğunu düşünüyoruz. İhtiyaç halinde ve arzu edildiğinde sürece katkıya hazırız" dedi. Dönmez, KKTC'nin Rumlara önerdiği 'doğalgazda ortak komite kurulsun' önerisini desteklediklerini söyledi.

KKTC'nin 'doğalgaz konusunda ortak komite kurulsun' önerisini Rumların acele ile reddettiğini ifade eden Akıncı da, "Avrupalıların bu önerinin kolay kolay öldürülemeyeceğini ifade ettiğini" kaydetti. "Kıbrıslı Rumlar eğer kendi yollarını yürüyeceklerse bizlere de kendi yolumuzda yürümekten başka alternatif bırakmadıklarını bilecekler" diye devam eden Akıncı, "Türkiye gibi büyük bir devletin dostluğundan, Rumların ve Yunanistan'ın da çok şey kazanacağına inanıyorum" dedi.

ADA'NIN ETRAFINDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Akıncı'nın ardından Başbakanlık'a geçen Dönmez, Başbakan Ersin Tatar ile bir araya geldi. "Evimizde hissediyoruz kendimizi. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanımızın yardımcısının selamlarını iletmek istiyorum" diye söze başlayan Dönmez, doğalgaz konusunun önemli bir durum olduğuna işaret etti. "Fatih batısında, Yavuz Karpaz bölgesinde, Barbaros Hayreddin Paşa sismik araştırma gemisi de Ada'nın Güney'in çalışmalarına devam ediyor" şeklinde konuşan Dönmez, "KKTC hükümetinin bu süreçte verdiği desteğe teşekkür ediyoruz" dedi.

Doğalgaz çalışmalarından netice almayı ümit ettiklerini ifade eden Bakan Dönmez, "Biz öteden beridir doğalgazın, Ada'nın bir çatışma, tartışma konusundan çıkartılarak, barış ve huzur, refahın artmasını sağlayacan bir alana doğru gitmesini de arzu ediyoruz. Rumlar öteden beri adanın tek hakimi gibi davranıyor" diye konuştu.

TATAR: TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Rumlara doğalgaz konusunda yaptığı ortak komite önerisini hatırlatan Dönmez, "Rumların reddettiği doğalgaz teklifi Ada'da barış ve istikrarın sağlanması adına ortak komite kurulması teklifiydi. Ümit ederim ki, Rumlar bu teklifi yeniden değerlendirir" dedi.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar da, KKTC'nin Doğu Akdeniz'de Türkiye ile birlikte hareket ettiğini ifade etti. Tatar şöyle devam etti; "Türkiye'nin kararlılığı, duruşu, bizler için gösterdiği özveriler çok önemlidir. Biz çok mutluyuz, memmunuz. Dünyaya da mesaj veriyoruz. Kıbrıs'ta iki eşit halk vardır. İki eşit devlet vardır. Türkiye ile birlikte hak ve çıkarlarımızın savunulması için ne yapmak gerekiyorsa yapılacak."

Dönmez'e ziyaretleri sırasında KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy da eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.