Site Rengi

HABER ÖZETİ
Son anket sonuçları açıklandı!.
16 günde vatandaşın 401 milyarını çalan şerefsizler kim!.
AK Parti’de onca torpil skandalı üzerine bir skandal daha!.
İstanbul’da art arda korkutan depremler!.
Katliam gibi kazada ölü sayısı 11’e yükseldi!.
Yabancı menşeili elektrikli araçları Türk Savunma Sanayii tesislerine girişleri yasaklandı!.
Sağlık Bakanlığının duyurduğu uygulamaya ilk itiraz Cumhurbaşkanı Danışmanından geldi!.
Yahşihan’ın tapusunu üzerine geçiren AK Partili Başkan görevden uzaklaştırıldı..
Kahpe İsrail 3 yıl da tam 22 bin çocuk öldürdü!.
Başörtüsü yasağını onaylayan Aliyev gelen tepkiler üzerine Müslüman Lider rollerine büründü!.
Ataşehir Belediyesi AK Parti’ye geçti..
39 bin nüfuslu AK Partili belediyenin imar müdürenden baldızına 68 milyon liralık Porsche!.
MEB Kasım’da 9 günlük ara tatil olacağını duyurdu..
Saraçhane Bülbülü Şaban Sevinç tutuklandı!.
Azerbaycan’da öğrencilerden sonra öğretmenler içinde başörtüsü yasağı geldi!.
A Milli Takım da Montella dönemi sona erdi..
İmamoğlu’nun çöktüğü 480 milyon değerindeki villaların hikâyesi!.
İkinci kez hakim karşısına çıkan Mehmet Akif Ersoy’un tutukluluğun devamına karar verildi!.
Fon vurgunundan 214 kişi 187 milyar 653 milyon tokatlamış!.
Ekrem’in gizli kasası Yunanistan’da yakalandı!.
TFF olağanüstü seçim gündemi ile toplanıyor..
Sayan sülalesinin bürokrasi saltanatı yıkılıyor!.
Fon soruşturmasında dezenformasyon yaptıkları için ifadeye çağırıldılar!.
Afyon Vali Yardımcısı silahla vurulmuş halde ağır yaralı olarak bulundu!.
Gözaltına alınan Berna Laçin’den jet hızında kıvırma!.
Fon mağdurlarına anapara ödemeleri başladı..
Üzerinde 1,630 mülk kaydı bulunan AK Partili Başkan Yardımcısı pes dedirtti!.
AK Partili Başkan ve Yardımcısının üzerine kayıtlı tam 2031 mülk çıktı!.
Bakan beyin borsadaki 50 milyar dolarlık vurgundan haberi yok galiba!.
İstanbul’da bina çöktü!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Kasapoğlu: “23 ilde 11 bin 269 kişi karantinada…”

Bakan Kasapoğlu: “23 ilde 11 bin 269 kişi karantinada…”
23.03.2020
A+
A-

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşın 23 ildeki 36 yurda yerleştirilerek, karantinaya alındığını belirtti.

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında, yurt dışında bulanan Türk vatandaşlar uçaklarla Türkiye’ye getirilerek, 14 günlük karantina sürecini geçireceği adres Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına yerleştirildi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, KYK yurtlarında gözlem altına alınan vatandaşlarla ilgili bilgi verdi.

ALINACAK ÖNLEMLER SÜREKLİ OLARAK GÜNCELLENECEK

Koronavirüsle mücadelede devletin bütün kurumlarının, yayılımın durumuna göre elinden gelen tüm önlemleri, hızlı ve koordineli bir şekilde hayata geçirdiğini belirten Bakan Kasapoğlu, başta Cumhurbaşkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu olmak üzere ilgili kurumların tamamıyla gerçekleştirilen toplantılarda, alınacak önlemlerin sürekli güncellendiğini ve hızlı şekilde uygulamaya geçildiğini vurguladı.

 

“BU KRİTİK SÜRECİ ATLATACAĞIMIZA İNANIYORUM”

Bakan Kasapoğlu, salgına karşı devletin tüm kurum ve kuruluşları arasında çok anlamlı bir eşgüdüm ve koordinasyon bulunduğuna dikkat çekerek, “Bu kritik süreci toplum olarak en müspet şekilde atlatacağımıza inanıyorum. Başta gençlerimize ve çalışma arkadaşlarıma bu süreçteki gayretleri, fedakarlıkları nedeniyle teşekkür ediyorum. Allah ülkemizi, milletimizi, insanlığı tüm felaketlerden korusun.” dedi.

“YURTLAR MİLLETİMİZ İÇİN HAKİKİ BİR YUVA”

Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtların, bütün milletimiz için hakiki bir yuva olacak şekilde tasarlandığını belirten Bakan Kasapoğlu, ”Bu süreç tamamlandığında, misafirlerimizi sıhhat ve afiyetle uğurlayabilmeyi diliyorum. Allah hem milletimizi hem bütün insanlığı tez zamanda selamete çıkarsın.” diye konuştu.

23 İLDE 36 KYK YURDU TAHSİS EDİLDİ

Bakan Kasapoğlu, 23 ilde 36 KYK yurdunun, karantina yurduna dönüştürüldüğünü belirtti.

Bakan Kasapoğlu: 23 ilde 11 bin 269 kişi karantinada

11 BİN 269 VATANDAŞ KARANTİNA ALTINDA

Şu ana kadar yurt dışından gelen 11 bin 269 vatandaşımızın karantina altında olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, söz konusu yurtlarda toplam oda sayısının 13 bin 670, kapasite sayısının ise 49 bin 932 olduğunu bildirdi.

Bakan Kasapoğlu: 23 ilde 11 bin 269 kişi karantinada

VATANDAŞLAR AYRI ODALARDA KALIYOR

Bakan Kasapoğlu, ‘‘Bu yurtlarımızda gözlem altında tutulan vatandaşlarımızın her birinin karantina kuralları gereği ayrı odalara kaldıklarını vurgulamak isterim.” dedi.

DOKTOR VE SAĞLIK ÇALIŞANLARI HAZIR BULUNUYOR

Öte yandan, tuvalet ve banyoların bulunduğu odalarda vatandaşlar için buzdolabı, çalışma masası ile kişisel bakım ve temizlik malzemeleri bulunuyor, ayrıca internet hizmeti de veriliyor.

Yurtlarda doktor ve sağlık çalışanları sürekli hazır halde bekliyor. Karantina altındaki vatandaşlara temizlik kiti de veriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.