Site Rengi

HABER ÖZETİ
Trump’tan Netenyahu’ya Türkiye resti!. F-35’leri KİME SATACAĞIMIZI SANA SORACAK DEĞİLİZ!.
Cem Küçük TGRT’den kovuldu!.
Ahbap’a kayyum atandı!.
Sedat Peker’e küfür ve hakaretler yağdıran müptezele kurşun yağmuru!.
CHP yine Beyaz Türklere teslim edildi!.
DEM Parti’den Terörsüz Türkiye açıklaması: 86 Milyon Kazandı..
Ahbap soruşturması büyüyerek devam ediyor!.
Ahbap’tan sonra İtsever Dernekler de vurgun yapma peşine düştü!.
Kabine İran-ABD Savaşı ve ekonomi başlığı ile toplanıyor..
Bitcoin kritik eşikte!.
AB euro banknotların tasarımını değiştiriyor..
CHP’li vekilin aklı ile Vali’yi görevden alıp dünyanın diline düştük!.
İran ABD’nin 11 savaş uçağını ve 17 İHA’sını düşürdüğünü açıkladı..
A.M. Başarır’ı safdışı bırakan Özel’in A Takımı belli oldu!.
Kılıçdaroğlu’ndan Yeni Parti için ilk yorum: Arınma Büyük Ölçüde Gerçekleşti!.
Kumarbaz Levent’e kimin ne kadar bağış yaptığı ortaya çıktı..
Trump 2028 seçimlerinde tekrar aday olacağını açıkladı..
Muhsin Yazıcıoğlu’nu FETÖ’nün öldürdüğü kesinleşti!.
Ahbap operasyonu ne zaman ve nasıl başladı?.
İnsan sağlığını hiçe sayan Tahsildaroğlu peynirleri için toplatılma kararı!.
Ekremcilerin partisinin logosu Yeni Rakı’dan!.
Toplu istifalardan sonra Bay Kemâl’e 44 vekil kaldı..
Ayasofya’nın Camii-Kebir’e dönüşünün 6. yılı mübarek olsun..
Trump’ın elini kolunu bağlayacak İran çatlağı!.
Motorine kazık gibi bir zam daha!.
İran ile ABD arasında tansiyon yükseldikçe petrol fiyatları yeni rekorlar kırıyor!.
“Paraları Ahbap’a Yatırın” çağrısı yapanlar tek tek ifadeye çağrılıyor!.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay AK Parti’ye mi geçiyor?.
Merkez Bankası faizi sabit bıraktı!.
Özgür Özel’i satan satana!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Bakan Selçuk’tan uzaktan eğitime ilişkin açıklama! Okul tatili uzayacak mı?.

Bakan Selçuk’tan uzaktan eğitime ilişkin açıklama! Okul tatili uzayacak mı?.
23.03.2020
A+
A-

Uzaktan eğitim için ilk ders zili çaldı. Konuya ilişkin merak edilenleri Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayınında yanıtladı. Bakan Selçuk, “Tatil uzayacak mı?” sorusuna ilişkin “Tatilin uzayıp uzamayacağı ile ilgili kararı MEB tek başına almıyor. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile irtibattayız. Kısa sürede belli olacak. Sağlık Bakanı ile bir görüşme yapılacak. Ve netleştirilecek. Belki dönem kapanacak. Biz bu olacak diye demiyoruz. Her şeye hazırız bunu söylüyoruz.” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk  uzaktan eğitimden, okulların açılacağı tarihe kadar çok önemli açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklamalarından satır başları:

Tatilin uzayıp uzamayacağı ile ilgili kararı MEB tek başına almıyor. Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanlığı ile irtibattayız. Kısa sürede belli olacak. Sağlık Bakanı ile bir görüşme yapılacak. Ve netleştirilecek. Belki dönem kapanacak. Biz bu olacak diye demiyoruz. Her şeye hazırız bunu söylüyoruz.

Valilerimizin böyle bir yetkisi var. Bilim Kurulu tavsiyesi ile eğitimi başlatabilirler. YKS ile ilgili kararı Bilim Kurulu ve ÖSYM verecek.

YAZ TATİLİ İPTAL OLACAK MI?

YKS gibi bir sınavı online olarak yapabilecek bir sistem dünyada yok. Uzaktan YKS olması söz konusu değil. İçerik değişebilir. Yüz yüze öğretilen konulardan sorular çıkacak. Bugünkü eğitimden konular dahil edilmeyecek. Yaz tatilinin iptal olup olmayacağı, tatilin iptal olup olmayacağı bilimsel verilere dayanır. Şu an için bir şey söyleyemeyiz.

UZAKTAN EĞİTİM

Bizim televizyon üzerinden eğitim yapmamızın amacı herkesin erişim sağlanması. EBA ile öğrenciler öğretmenleri ile istişare etme şansı da bulabilirler. Bizim altyapımızın dışında TÜRKSAT, TRT gibi altyapılar devreye girdi. Bizim altyapımız yüz binlerce öğrenciyi EBA’ya almamız mümkün değildi. Sorunları görüyoruz. Bizim için de, dünya için de yeni. Bir haftada bunları yaptık. Binlerce video çekip, çabanın içindeyiz. Kolay değil.

“240 BİN SORUMUZ VAR”

İnterneti çocuklara bırakalım diye toplumdan bir beklenti içindeyiz. Yoğun internet kullanımı sorunlar yaratabilir. Bir öğrenci televizyonda eğitimi kaçırdı. Tekrarını da kaçırdı. EBA’da her dersin tekrar izleyebileceği bir eklentisi var. Defalarca izleyebilir. 240 bin sorumuz var. Ciddi bir kütüphane bu.

EBA’DAN DEVAM EDECEĞİZ

Biz yüz yüze eğitimde de telafi yapacağız. Her halükarda belli fırsatları paketleyip telafi eğitimi yapacağız. Bizim eğitim takvimimizde 365 gün faaliyetler var. Çok sayıda içerik var. Her velimize bültenler gönderiyoruz. Bilgilendirme çalışmaları yapıyoruz. Mail yoluyla yapıyoruz. Okullar açıkken fiziksel yolla veriyorduk. Şu an EBA’dan devam edeceğiz.

KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI

Çocukların kitap okumasını çok önemsiyorum. Öğrencinin okuduğunu anlaması, tüm dersleri kolaylaştırıyor. Çocuğun kendi olgunluğunu, anlatımını da geliştiriyor. Hayat başarısında ders dışında ne yaptığı çok önemlidir.

EBA VE TV’LER DEVAM EDECEK

Bizim EBA üzerinden ödev verme ve takip etme imkanımız var. Öğretmenlerimize özel bir lik ile hatırlatma yaptık. Her bir öğretmenimiz ödevi nasıl verilir, ödev takibi nasıl yapılır gibi bir altyapımız söz konusu. Bizim çocuğun ödevini yapıyor mu, yapmıyor mu gibi bir derdimiz yok. Biz çocuğun öz gelişimini takip ediyoruz. Çocuğun sorumluluklarını bilmesini öneriyoruz. Öğrencilere biraz izin vermek lazım. Onlar için de yeni bir durum bu. Onlar da yeni yeni öğrenmeye çalışıyorlar. Bizim yeni modelimizde uzaktan öğretim standart bir hale geliyor. Yurt içi ve yurt dışından bir eğitim alarak kredilendirilmesi gelecek. Her şey normale döndüğünde de EBA ve TV’ler eğitim verecek.

(Özel okullarda gidilmeyen dönemin parası geri ödenecek mi?) “Öğretmenlerin maaşları verilmeye devam ediliyor. Özel okulların fiili harcamaları sürüyor. MEB’in böyle bir yetkisi yok. Karar hukuki bir çerçevede olmalı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.