Site Rengi

HABER ÖZETİ
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
DOLAR 32,5825
EURO 34,7736
ALTIN 2.509,60
BIST 9.693,46

Barış Çakan’ın öldürülmesi olayında flaş gelişme! 8 kişi hakkında suç duyurusu… (video haber)

Barış Çakan’ın öldürülmesi olayında flaş gelişme! 8 kişi hakkında suç duyurusu… (video haber)
02.06.2020
A+
A-

Ankara’da ezan okunduğu sırada yüksek sesle müzik dinleyenleri uyardığı gerekçesiyle öldürülen Barış Çakan olayında flaş bir gelişme yaşandı. Sosyal medyadan Barış Çakan’ı bahane ederek toplumsal barışın bozulmasına çaba sarf eden 5 HDP Milletvekili ile birlikte aralarında sanatçılarında bulunduğu 8 kişi hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Sabah Gazetesi’nden Atakan Irmak’ın özel haberi..

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde 20 yaşındaki Barış Çakan, ezan okunduğu sırada araçta yüksek sesle müzik dinleyen grubu uyarması sonucu çıkan kavgada bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayla ilgili 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderilirken Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaşanan olayla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Soruşturma kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada, maktulün arkadaşı B.A.’nın şahıslara ezanın okunduğunu, yüksek sesli müziği kısmalarını söylemesi üzerine taraflar arasında çıkan tartışmanın kavgaya dönüştüğü, kavgada maktül Barış Çakan’ın bıçaklanarak öldürüldüğü, olayla ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler K.Y ve A.B ile suça sürüklenen çocuk Ö.Y’nın Başsavcılıkça ifadeleri alındıktan sonra tutuklanmaları istemiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildikleri, şüpheliler ve suça sürüklenen çocuğun Sulh Ceza Hakimliği’nce ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verildiği ve soruşturma işlemlerine Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı’nca titizlikle devam edildiği kaydedilmişti.

TOPLUMSAL KARGAŞA ÇIKARMAK İSTEYENLER HAREKETE GEÇTİ
Barış Çakar’ın öldürülmesiyle ilgili sosyal medya üzerinden harekete geçen bir takım kişiler, öldürülme olayının Kürtçe müzik dinlenilmesinden kaynaklandığı yalanını yaymaya başladı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da yaptığı açıklamanın devamında bir kısım haberlerde ve sosyal medya hesaplarında Barış Çakar’ın Kürtçe müzik dinlediği için öldürüldüğü yönündeki bilginin tamamen yalan olup bu şekilde manipülasyon içeren paylaşımlara itibar edilmemesi gerektiği uyarısında bulunuldu.

HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA SEVK EDECEK PAYLAŞIMLAR
20 yaşındaki Barış Çakar’ın öldürülmesinin ardından HDP Milletvekilleri Hülya Kaya, Ertuğrul Kökçü, Garo Paylan, Maeral Danış Beştaş ve Remziye Tosun yaşanan cinayetin Kürtçe müzik dinlenilmesinden dolayı yaşandığını iddia ederek halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek paylaşımlarda bulunmaya başladılar. HDP’li vekillerin ardından sanatçı Ferhat Tunç, yazar Ece Temel Kuran ve gazeteci Banu Güven’in de provokatif paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı.

8 KİŞİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Tüm bu yaşananların ardından Avukat Atalay Burak Türkel, provokatif paylaşımlara sessiz kalmayarak paylaşımda bulunan Hülya Kaya, Ertuğrul Kökçü, Garo Paylan, Meral Danış Beştaş, Remziye Tosun, Ferhat Tunç, Ece Temel Kuran ve Banu Güven hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Avukat Türkel tarafından savcılığa sunulan şikayet dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “31 Mayıs tarihinde Ankara Etmesgut ilçesinde yaşanan elim hadise sonucu hayatını kaybeden Barış Çakan isimli vatandaşımızın hayatını kaybetmesini fırsat bilen 8 kişi kamu barışına karşı suç işlemiştir. Söz konusu kişiler Twitter’dan yaptıkları paylaşımlarla halkı kin ve düşmanlığa sevk edecek provokatif paylaşımlarda bulunmuşlardır.”

KÜRTÇE MÜZİK BAHANESİYLE TÜRKİYE’Yİ KARIŞTIRACAKLAR
Avukat Atalay Burak Türkel, şikayet dilekçesinin devamında, “Barış Çakan isimli gencin Kürt olması ve Kürt müziği dinlediği gerekçesiyle bir takım kişilerce katledildiği propagandasını bilinçli olarak yaymak suretiyle ülke genelinde toplumsal huzursuzluk yaratmak istemişlerdir. Oysaki Ankara Valiliği ve Barış Çakan’ın babasının konuyla ilgili açıklamalarından da anlaşıldığı üzere elim hadisenin etnik nedenlerle meydana gelmediği ispatlanmıştır. Şüphelilerin sosyal medya paylaşımları, içerik üslup ve zamanlama yönünden dikkatle incelendiğinde ABD’de kolluk kuvvetlerinin orantısız müdahalesi sonucu bir bireyin hayatını kaybetmesi sonucu toplumsal kaos ortamını ülkemize ttaşımak maksadı güdülmüştür. Söz konusu kişilerin Kürt kökenli, vatandaşlar üzerinden Türkiye’de ABD tarzı bir iç savaş çıkarılması çabası içine giren şüpheliler hakkında gereğinin yapılmasını talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

(sabah)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.