Site Rengi

HABER ÖZETİ
Eylem Tok’un ehliyetsiz züppe oğluna defalarca hız cezası kesilmiş, okula arabasıyla gidiyormuş!.
Seçim günü oy kullanmaya gitmeyenlere uygulancak cezai işlem açıklandı!.
Seks skandalı sonrası Karabük Üniversitesi’nden yabancı öğrencilere sağlık raporu şartı!.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Teşkilatı topluca istifa edip AK Parti’ye katıldı!.
76 bin deprem ve afet konutu hak sahiplerine teslim edildi..
Emeklilere promosyon ödemeleri yarından itibaren başlıyor..
Ali Koç’tan kongreye çağrı: Gelin 2 Nisan’da Fenerbahçe’yi ligden çekelim!.
CHP’deki Kemalciler “SENİ SIRTINDAN HANÇERLEYENE OY YOK” pankartı ile İmamoğlu’na isyan bayrağı açtı!.
CHP’deki para kulelerinin gizemi ortaya çıktı!. Eko Başkan Bay Kemal’i devirmek için balya baya rüşvet dağıtmış!.
CHP’deki para kuleleri skandalında ses kayıtları ifşa oldu!.
Gazze’deki ateşkes çıkmaz girdi!. Kahpe İsrail heyeti Doha’dan ayrıldı!.
Kahpe İsrail şimdi de çadırlara sığınan Filistinlileri bombalıyor!.
Belçika’daki PKK’lı köpeklerin Türklere neden saldırdıkları belli oldu…
Pandemi uyarısı!. Yeniden kapanma olacak mı?.
Çiftçiler Brüksel’i savaş alanına çevirdiler!.
Hazırlık maçında Avusturya’dan 6 gol yedik!.
Kuveyt Dinarı değerli para birimi seçildi.. TL’nin tam 100 katı!.
Karabük Üniversitesi’ndeki fuhuş skandalı büyümeye devam ediyor!. Fuhuş şebekesi kurulduğu ortaya çıktı!.
MHP’li vekilden zam haberi bekleyen emeklilere ek iş tavsiyesi!. HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN!.
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’tan veda gibi açıklama.. SENEYE BİZ YOKUZ…
Gökhan Zan 3 milyon dolar avanta istedi mi?. Ses kayıtları ile ilgili uzman raporu yayındandı!.
Rusya kanlı saldırının arkasında Amerika, İngiltere ve Ukrayna’nın olduğunu açıkladı!.
Kurum’dan İmamoğlu’na mal beyanı tepkisi: MİLYON DOLARLIK VİLLARINI NEDEN SAKLIYORSUN?.
MHP’li Başkan Adayından AK Partili rakibi hakkında alçak ifadeler!.
Emekliye maaş promosyonunda başvurular patlama yaptı!.
İflasın eşiğindeki CHP’li belediyeler SGK borçlarını ödeyemiyor!.
Muharrem İnce’den Özgür Özel’e seçim gecesi cevabı!. HDP BARAJI GEÇİNCE SEVİNÇTEN HAVALARA UÇAN SEN DEĞİL MİYDİN?.
Facebook ve İnstagram’a seçim tedbiri!.
İBB adayı Murat Kurum’dan İmamoğlu’nun ipliğini pazara çıkaran seçim klibi!.
Karabük Üniversitesi Afrikalı öğrenciler ile ilgili sessizliğini bozdu!.
DOLAR 32,3205
EURO 35,0717
ALTIN 2.280,74
BIST 9.029,00

BAŞKAN ERDOĞAN ABD BAŞKAN YARDIMCISI PANCE’YE YÜZ VERMEDİ!.

BAŞKAN ERDOĞAN ABD BAŞKAN YARDIMCISI PANCE’YE YÜZ VERMEDİ!.
17.10.2019
A+
A-

Ankara’da gerçekleşen ve 4 saat 20 dakika süren olağanüstü Suriye Zirvesi gergin başladı!. ABD Başkan Yardımcısı Pance’nin tokalaşma hamlesine Başkan Erdoğan’ın sadece elini uzatarak karşılık vermesi ise en dikkat çeken anlardan birisiydi!.

ABD Başkan Yardımcısı Pence ayrıca, “ABD Türkiye’ye yeni yaptırımlar uygulamayacak, var olan yaptırımlar geri çekilecek.” ifadesini kullandı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo bugün Ankara’ya geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Pence ve Pompeo’yu kabul etti. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 saat 40 dakika sürdü. Kabulün ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Pence’in başkanlık ettiği heyetler arası görüşme ise 2 saat 40 dakika sürdü.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence görüşme sonrası açıklamalarda bulundu:

”YPG güvenli alandan çekilecektir. Barış Pınarı Hareti, YPG’nin çekilmesinden sonra duracaktır. Türkiye’nin 20 millik alandan çekilmesini sağlayacak. Türkiye ile karşılıklı bir anlaşma var. Kobani halkına karşı bir hamle yapılmayacak.

Suriye’nin sınırında güvenlik sağlanacaktır. Ateşkes anlaşmasına ek olarak Türkiye ve ABD, Kuzey Suriye’de DEAŞ’şın faaliyetlerini durdurmaya karar vermiştir. Bunun içinde tutuklama tesisleri dair anlaşmalar vardır. ABD ve Türkyiye kırılgan insan hakları, özellikle etnik din topluluklarını korumak için ortak karar almıştır.”

ABD YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesini sağlayacak

Erdoğan’ın barışçıl bir adım atmasına oldukça minnettarız. 5 saatlik bir görüşme gerçekleştirdik. Bu anlaşma sonucu birçok hayat kurtarılacak.

Ekibin her bir üyesi bu sonucun çıkması için büyük fedakarlık yaptı. Ayrıca milyonlarca ABD vatandaşına teşekkür etmek istiyorum. ABD’nin dört bir yanından vatandaşların seslerini duyduk. Onların duası aynı zamanda ABD liderinin göstermiş olduğu liderlik ve Erdoğan ile olan güçlü iş birliğimizin olması bu işin sonuca varmasını sağladı.

120 saat boyunca, ABD YPG’nin güvenli bölgeden çekilmesini sağlayacak. Bu süreçten sonra Türkiye kalıcı barışı istiyor. ABD ve Türkiye birlikte çalışarak güven ve barışı bu bölgede sağlayacak.

Bulunan yaptırımlar geri çekilecektir

Anlaşmada ateşkesin sağlayacağı bir kuralda ABD’nin Türkiye’ye yaptırım yapmayacak ve bulunan yaptırımlar geri çekilecektir. Amerika, Türkiye’nin Suriye’deki operasyonlarına karşıdır. Trump da bunu net bir şekilde ifade etmiştir. Trump’ın sözlerinde dürüstlük bunu da yansıtıyor. İki ülke şimdi bu konuda çalışma yapacak. YPG’nin güvenli bölgeden geri çekilmesi konusunda kolaylaştırma rolünü uygulayacağız ve barışı buraya yeniden getireceğiz.

Erdoğan ile dini azınlıkların korunması konusunda uzun uzadıya konuştuk. Ayrıca burada dini kaygıları bize iletti. Biz bu bağlamda dini toplulukları yaşayabilmesi için bu güvenli bölgenin bir parçası olması için elimizden geleni yapacağız.

120 saat içinde geri çekilme gerçekleşecek

Pompeo: Tüm dünyadaki liderlerde bunu dile getiriyor. Bu ateşkes ile daha güvenli bir ortam ortaya çıkaracaktır.

Pence: Bu anlaşmaya baktığınızda Türkiye ve ABD’nin bu etkilenen bölgede korunmaya dair hükümleri var. Türkiye ile olan tahahüddümüz içinde YPG üyeleri ile çalışacağımız hususu var. SDF ile birlikte çalışacağız ve 120 saat içinde geri çekilme gerçekleşecek. Geri çekilme noktasında aşağı yukarı sınırın 120 mil güneyi. Türkiye bu noktada ateşkes uygulayarak bu düzenli çekilmenin sağlanması gerçekleşecek. YPG’nin geri çekilmesi başladı

Türkiye sınırı ile tampon bölge oluşacak

Türkiye sınırı konusunda büyük kaygı taşıyor. Bunun gerçekleşmesi için gereken şey müzakerelerdi. Suriye’deki kürt topluluklarıyla iyi ilişkimiz var ve arkasında durmaya devam edeceğiz. Burada Türkiye sınırı ile tampon bölge oluşacak.

Öncelikle bugün burada yapmış olduğumuz anlaşma şiddete son verecek. Erdoğan’a bunu söyledim. Şiddeti sonlandırmak ve derhal ateşkesin gerçekleşmesiydi. İki liderin güçlü duruşuyla bunu burada sağladık.

Sarılma isteğine Erdoğan tokalaşarak cevap verdi

Türkiye’nin Suriye’de güvenli bölge oluşturmak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı sonrası ABD ile Türkiye arasındaki ipler gerilmişti. Bunun üzerine ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye’ye gelerek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede en çok konuşulan an ise sarılmak isteyen Pence’e Erdoğan’ın tokalaşarak karşılık vermesi oldu.

Gün içinde neler yaşandı?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 1 saat 40 dakika sürdü. Pence’i Külliye’ye gelişinde karşılayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Erdoğan’ın makamına kadar eşlik etti.

Mike Pence ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makamına çıktı.

Erdoğan ile tokalaşan Pence, “Beni kabul ettiğiniz teşekkür ediyorum.” dedi. Pence’nin sözlerinin çevirisini ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın yaptı.

Jeffrey de Türkçe “Merhaba Sayın Cumhurbaşkanı, nasılsınız?” diye sordu, Erdoğan’ın “Sağ olun, sizler nasılsınız?” sorusuna da “Çok iyiyim, sağ olun efendim.” karşılığını verdi.

Heyetler arası görüşme de yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in başkanlık ettiği heyetler arası görüşme sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde basına kapalı gerçekleştirilen görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Heyetler arası görüşmede, Türk heyetinde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler hazır bulundu.

ABD heyetinde ise ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert Charles O’Brien, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield yer aldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.