Site Rengi

HABER ÖZETİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan BM kürsüsüne çıkınca kancık İsrailliler apar topar kaçtı!.
Kaşif Kozinoğlu cinayetinin azmettiricisi Enver Altaylı tutuklandı!.
Son anket seçimlerinde AK Parti farkı açtı..
Manisa’da okula silahlı saldırı!. Yaralı öğrenciler var!.
Milletin soyan çalan Fon hırsızları milyon dolarları İsviçre’ye kaçırmış!.
Fon vurguncuları 2025 yılında da savcılık tarafından incelemeye alınmış!.
Yunan iti haddini aştı: TEK ÇÖZÜM TÜRKLERİN ÖLDÜRÜLMESİ!.
850 milyarlık fon vurgununun ayrıntıları ortaya çıktı!.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Başkan Erdoğan o ramaları görünce Merkez Bankası Başkanını kovdu!.

Başkan Erdoğan o ramaları görünce Merkez Bankası Başkanını kovdu!.
25.11.2020
A+
A-

İngiliz Reuters’a konuşan dört Türk yetkili, Berat Albayrak’ın istifasıyla sonuçlanan Beştepe’deki ekonomi zirvesinin ayrıntılarını anlattı.. İddiaya göre, Başkan Erdoğan sunulan ekonomi raporunun ardından Merkez Bankası Başkanı’nın kovulma talimatını verdi!.

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınarak Naci Ağbal’ın getirilmesi ve bu süreçte Ekonomi Bakanı Berat Albayrak’ın istifa etmesiyle sonuçlanan ekonomi operasyonuyla ilgili İngiliz haber ajansı Reuster, isimlerini açıklamadığı dört Türk yetkilinin açıklamalarına yer verdi..

Reuters, dört kaynağa dayandırdığı haberinde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın TCMB (Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası) başkanını 6 Kasım Cuma günü değiştirme kararını, ekonominin hassas bir durumda olduğunu anlatan sunumların ardından aldığını öne sürdü.

Reuters’a konuşan ve olayların gidişatından haberdar olan dört kaynağın aktardığına göre Naci Ağbal, kendisiyle beraber başka üst düzey AKP’lilerin Erdoğan’a döviz rezervlerinin eridiğini aktarmasının ardından TCMB başkanlığına atandı.

Haberde en az iki gün boyunca yapılan sunumlarda Erdoğan’a yabancı yatırımın ülkeye getirilmesinde sıkıntı yaşandığı ve Türk Lirası’nın yılın başından beri yüzde 30 değer kaybettiğinin anlatıldığı iddia edildi.

Reueters’ın haberine göre Erdoğan bu sunumların ardından alarma geçti; 6 Kasım Cuma günü o dönem Merkez Bankası başkanı olan Murat Uysal’ı yanına çağırarak döviz rezervlerinin bu yıl neden yarıya indiğini ve bununla ilgili ne yapmayı düşündüğünü sordu.

Reuters’ın konuştuğu kaynaklar, bu konuşmanın ardından Erdoğan’ın Uysal’ı görevden almaya ikna olduğunu belirtti.

Aynı kaynaklar aynı zamanda Erdoğan’ın gelmesi beklenen işsizlik dalgası konusunda da uyarıldığını ifade etti.

Berat Albayrak’ın ise Uysal’ın görevden alınmasının ardından gerçekleştirilen iki toplantıya davet edilmemesinin ardından istifa ettiği öne sürüldü.

‘BİRKAÇ SAAT İÇİNDE…’

AK Parti’ye yakın bu kaynaklara göre Uysal’ın görevden alınması ve eski maliye bakanı Naci Ağbal’ın TCMB başkanlığına atanması birkaç saat içinde gerçekleşti.

Cumhurbaşkanlığı’nın konuyla ilgili yorum yapmayı reddettiği aktarıldı..

Habere göre ayrıca bu sunumlarda iş dünyasının işten çıkarma yasağının kaldırılmasının ardından büyük bir işsizlik dalgasının gelmesinden çekindiği de Erdoğan’a bildirildi.

‘ERDOĞAN EKONOMİYLE İLGİLİ BİLGİLENDİRİLMİYORDU’

Haber ajansının konuştuğu üç kaynak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomi konusunda doğru bir şekilde bilgilendirilmediğini öne sürdü.

TCMB başkanlığına yapılan atamanın ardından Berat Albayrak, hazine ve maliye bakanlığı görevinden 8 Kasım Pazar günü istifa etmişti.

Albayrak’ın istifasının hafta sonu Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen iki toplantıya davet edilmemesinin ardından geldiği iddia edildi.

Albayrak’ın istifasının ardından 9 Kasım Pazartesi günü geç saatlerde hazine ve maliye bakanlığına Lütfi Elvan atandı..

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.