Site Rengi

HABER ÖZETİ
Ve Türkiye 24 yıl sonra Dünya Kupası’na gidiyor..
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım görevden uzaklaştırıldı..
Heyecanla beklenen Türkiye Kosova maçı saat 21:45 de başlıyor..
İran füzelerle vurdukça ABD kıçından tehditler savurmaya devam ediyor!.
Türkiye saat 15:30 itibari ile 5 G’ye geçti..
Başkan Mustafa Bozbey’in 16 milyarlık dev serveti mercek altında!.
Acılı anne “Kızımı CHP’nin Tacizci Başkanı Öldürttü” diyerek isyan etti!.
Başkan Bozbey tutuklanırsa Bursa Büyükşehir Belediyesi AK Parti’ye geçecek..
CHP’li başkan dördüncü sevgilisine ev almış!.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Bozbey gözaltına alındı..
Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım’ın sevgilisinin ifadesi ortaya çıktı..
Uşak Belediye Başkanı tutuklandı..
İran’ın dünyaya rezil ettiği Trump yine içi boş tehditler savurmaya devam etti!.
İran Kahpe İsrail’i füzelemeye devam ediyor!. Şimdi de Hafya’daki petrol rafinerisini vurdu!.
CHP’li başkanın taciz ettiği 16 yaşındaki kızı öldüren sürücü bakım kim çıktı!.
CHP’li Başkanın taciz ettiği kız çocuğunun şüpheli ölümü!.
CHP’li başkan belediye bütçesi ile 4 ayrı sevgilisine dünyayı dolaştırmış!.
İran İsrail ve ABD üslerini füzelerle inletirken Trump aptalca yalanlarına devam ediyor!.
Özlem Gürses 16 yaşındaki kız çocuğunu taciz eden CHP’li başkanı AK Partili gibi servis etti!.
İran füzesi korkusu İsrailli milletvekillerini fare deliklerine tıkadı!.
Orta Doğu bataklığına saplanan Trump şimdi de “Hürmüz Boğazı’nı ele geçirdik” yalanına sarıldı!.
İsrail ve Amerika İran’ın elektrik santrallerini vurdu!.
İsrail’de Netenyahu hükümeti ile askeri kanat arasıda gerilim tırmanıyor..
ABD’de petrolün galın fiyatı 2 dolardan 5 dolara yükseldi..
Kahpe İsrail alev alev yanıyor!.
CHP’li başkanın taciz mesajlarını ifşa eden 16 yaşındaki kıza araba çarptı!.
CHP’li Çapkın Başkanın ikinci bankamatik sevgilisi Kocaeli’de gözaltına alındı..
Parti hırsızlık ve sapıklık skandalları ile ülkenin gündemindeyken CHP’liler “Kadıköy’e Camii Yaptırmayız” eylemi düzenlediler..
İran Suudi Arabistan’daki ABD üssünü yerle bir etti..
ABD’de Trump karşıtı isyanlar başladı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Basketbolla engelleri aştılar

Erzurum’da doğuştan ya da çocuk felci, kanser veya kaza sonucu engelli kalan gençlerin hayatı, 7 ay önce kurdukları basketbol takımıyla değişti. 13 kişiden oluşan takım, Erzurum’u Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Garanti Basketbol 3’üncü Lig’de temsil edecek. Sporculardan Sebahattin Demirtaş, basketbolun hayatlarını değiştirdiğini belirterek,

Basketbolla engelleri aştılar
07.08.2019
A+
A-

Erzurum’da doğuştan ya da çocuk felci, kanser veya kaza sonucu engelli kalan gençlerin hayatı, 7 ay önce kurdukları basketbol takımıyla değişti. 13 kişiden oluşan takım, Erzurum’u Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Garanti Basketbol 3’üncü Lig’de temsil edecek. Sporculardan Sebahattin Demirtaş, basketbolun hayatlarını değiştirdiğini belirterek, “Özel sporcu sandalyemiz olursa ligin tozunu atarız. Aksi takdirde basketbola veda edebiliriz ki bu da bizi çok üzer” dedi.

Erzurum'da doğuştan engelli olan, ya da geçirdikleri kazalar ya da hastalıklar nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum kalan gençler, kentin ilk engelli basketbol takımını oluşturdu. Basketbol sayesinde hayatları değişen 1'i kadın, 13 sporcudan oluşan Gençlik Spor Engelli Basketbol Takımı, Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Garanti Basketbol 3'üncü Lig'de mücadele edecek. Haftada 4 gün antrenman yaparak lige hazırlanan takımın tek en büyük ihtiyacı ise, özel sporcu sandalyesi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nce tahsis edilen özel engelli servisiyle evlerinden alınarak, salona getirilen engelli sporcular, keyifle çalışmalarını sürdürüyor.

Antrenmanlarda sokak sandalyelerini kullandıklarını söyleyen sporculardan Sebahattin Demirtaş (24), "Nasıl ki bir futbolcunun krampona, bir tenisçinin rakete ihtiyacı varsa bizim de özel sporcu sandalyesine ihtiyacımız var. Yedi ay önce bu işe gençlik spordaki hocamız Ali Ekber Erol'un bizleri evlerimizden çıkartıp tekerlekli sandalye basketboluyla tanıştırmasıyla başladı. Burada adeta yeniden doğduk. Ama yeteri kadar destek göremedik. Sokak sandalyeleri ile pes etmeden antrenmanlarımızı sürdürüyoruz. Maçlara kadar sandalye bulamazsak zaten bizi ligden düşürürler. Hayalimiz de başlamadan sona erer. Bir sandalyesinin fiyatı 15 bin TL. Bize 10 tane olsa yeterli" diye konuştu.

Takımın teknik direktörü Ali Ekber Erol ise, "Bu arkadaşların çoğu evlerinde hiçbir şey yapmadan oturuyordu. Adeta hayata küsmüşlerdi. Hepsiyle tek tek konuşup kurmayı planladığım takımdan bahsettim. Hepsinin yüzünde bir gülümseme oluştu. Kimi 'yaparım' dedi, kimisi de 'olur mu?' dedi. Biz 13 kişi ile takımımızı kurduk. Çoğu sokak sandalyesi ile antrenman yapıyor. Bu hem çok zor hem de sakatlanmalara neden olabilir. Elimizde olan birkaç özel sporcu sandalyesi var ama onlar da arızalı. Bu yıl Türkiye Bedensel Engelliler Federasyonu Garanti Basketbol 3'üncü Lig'de mücadele edeceğiz. Çok iddialı bir takım olduk. Ekipmanımız, malzememiz ve forma eksiğimiz var. Bu hayallerin yıkılmaması için hayırseverler ve büyüklerimizden destek bekliyoruz" dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.