Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türk Metal Sen Başkan Yardımcısı: EYT’yi cebine koyanın g.tü başı oynuyor!.
Ocak’ta en düşük emekli maaşı 10 bin TL’yi geçecek..
Şen ortaklara Bakanlıkları ve Vekillikleri Özgür Özel dağıtmış!.
Akşener: İstanbul ve Ankara adaylarımızı duyunca çok şaşıracaksınız!.
Azerbaycan’dan dünyaya insanlık dersi!. Karabağ’daki Ermenilere yadım konvoyu..
Kahpe ABD savaşın bitmemesi için elinden geleni yapıyor!.
Belediye Başkan adayının evinden 15 ton çöp çıktı!.
Erdoğan’dan Özgür Özel yorumu: O İşlerle Uğraşamam!.
“Terörist İsrail” ile Akdeniz’de birlikte petrol arayacağız!.
Fenerbahçe Nordsjaelland’ı 3-1’le geçti..
EK MTV için karar tarihi belli oldu!. İptal edilecek mi?.
Ünlü anketçi CHP’li Tuncay Özkan’a S…..r çekti!.
CHP İle İyi Parti arsında karışılıklı tehditleşmeler başladı!.
A Milli Takım’da Vincenzo Montella dönemi resmen başladı..
İyi Parti’den Mustafa Sandal’a İzmir Belediye Başkanlığı teklifi!.
Naslar Maslar yalan oldu!. Merkez faizi yüzde 30’a çıkardı!.
Azerbaycan 24 saatte Ermenistan’dan istediğini aldı!.
Yabancılar hastanelerimize milyonlarca lira borç takıp gitmişler!.
BM Genel Kurulu’nda eskort rezaleti!.
Atatürk’e ambargo koyan ABD’li Disney’e gıkını çıkaramayanlara bakın!.
Ekrem’i yere göğe sığdıramayan Batı şimdi yerden yere vuruyor!.
İstanbul’daki Suriyeliler ile ilgili flaş gelişme!.
Gözler Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararında..
Pakistan’dan Azerbaycan’a tam destek..
Tarkan’dan Atatürk’e ambargo koyan Disney’e gönderme!.
FED faiz kararını açıkladı..
TOGG fabrikasında üretim iki katına çıkarılıyor!.
CHP’nin kalesine göz diken Akşener İzmir adayını resmen açıkladı..
Birgün’ün yeni bir kuyruklu palavrası daha elinde patladı!.
Ateşkes sonrası Aliyev ve Paşinyan yarın biraraya gelecek..
DOLAR 27,1604
EURO 28,8917
ALTIN 1.680,85
BIST 8.080,53

Başörtülü üniversite öğrencilerine saldıran Semahat Yolcu’ya hapis cezası..

Başörtülü üniversite öğrencilerine saldıran Semahat Yolcu’ya hapis cezası..
11.02.2021
A+
A-

Karaköy’de başörtülü iki üniversite öğrencisine saldıran Semahat Yolcu hakkında karar verildi. Saldırıya uğrayan gençler, duruşmada sanığı affetti. Ancak mahkeme, sanığı iki suçtan 1 yıl 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırdı.

Karaköy’de iki başörtülü kadına saldırdığı iddiasıyla 4 ayrı suçtan 2 yıl 9 ay 17 gün hapis cezasına çarptırılarak hükmün açıklanması geri bırakılan ancak aldığı ceza üst mahkemece kaldırılan sanık Semahat Yolcu hakkında yeniden yapılan yargılamada karar çıktı. Müştekiler, duruşmada sanığı affetti. Mahkeme, sanığı iki suçtan 1 yıl 6 ay 7 gün hapis cezasına çarptırarak hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, tutuksuz sanık Semahat Yolcu ve müştekiler Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce avukatlarıyla katıldı. Duruşmada müştekiler Yerlikaya ve İnce şikayetlerinden vazgeçtiklerini belirtti. Müştekilerin avukatı, “Her şeyden önce kişinin yapılan kötülüğe karşılık bir ceza uygulanması gerekir. Pişmanlığını ifade eden sanığı affetmek daha makbuldür. Mağdurların da dediği gibi saldırı bir eylem olsa da sanığın pişmanlığını belirtmesi üzerine müşfik bir tavırla onları affetmek hem kamu vicdanı, hem de inancımız gereğidir. Umarım sanık yargılama süresince gereken dersi almıştır” dedi.

Sanık özür diledi

Pişman olduğunu söyleyen sanık Semahat Yolcu da “Şahsıma yakışmayan bir davranıştı. Özür dilerim şuursuzca yapılan bir davranıştı. Tekrar Özür diliyorum” dedi.

İki suçtan ceza verildi

Mahkeme, mağdurların şikayetlerinden vazgeçmeleri sebebiyle “Yaralama” ve “Hakaret” suçlarından davanın düşmesine karar verdi. Mahkeme, “Tehdit” ve “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçunun ise şikayete bağlı suçlardan olmadığı gerekçesiyle “Tehdit” suçundan 6 ay 7 gün, “İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme” suçundan ise 10 ay hapis cezası vererek hükmün açıklanmasını geri bıraktı. Öte yandan sanık Semahat Yolcu, duruşma sonrasında mağdurların yanına giderek onlardan özür diledi.

“Pişmanlık dile getiren suçluyu affetmek daha hayırlıdır”

Davaya ilişkin mağdur avukatları yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Sanık pişmanlığını dile getirmiş, mağdurlardan özür dilemiştir. Bu bağlamda mağdurlar Feyza Yerlikaya ve Gamze İnce sanığın pişmanlığını göz önünde bulundurmak suretiyle şikâyetlerinden vazgeçerek sanığı affettiklerini dile getirmişlerdir. Sanığın eylemi ne mağdurlar ne de kamu nezdinde mazur görülebilecek bir eylem değildir. Ceza hukukunun temel mantığı ıslah edicilik olmalıdır. Bizim inancımıza göre kişinin yaptığı kötülüğe karşı denk bir ceza uygulanması gerekirken pişmanlık dile getiren suçluyu affetmek ise daha hayırlıdır” denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.