Site Rengi

HABER ÖZETİ
İndirim Dolandırıcılığı yapan Beymen, Ramsey, Sarar ve Vakko’ya para cezası!.
Ehliyetlerini kaptıran trafik magandalarına kötü haber!.
Gezi provokatörü Ayşe Barım hastaneye kaldırıldı!.
Kocaelispor 16 yıl sonra Süper Lig’de..
Eski bürokratın evinde külçe külçe altın yakalandı!.
Merkez Bankası’ndan 1 günde 2. faiz arttırımı!.
Putin Esed itini Suriye’ye iade etmeyeceğini açıkladı!.
Trump’tan Gazze’ye destek veren ülkere vize verilmeme talimatı!.
İBB’den 2 bin 500 adetlik yeni taksi ihalesine onay..
CHP’li belediyeye Gülşen operasyonu!.
MHP İl Başkanlığını karıştıran yolsuzluk iddiası!.
Paralarını alamayan Halk Otobüsü sahipleri İBB’yi bastı!.
Merkez Bankası faizi yüzde 46’ya yükseltti!.
Rasim Ozan Kütahyalı hakkında gözaltı kararı!.
Sözde soydaşlarımız olan şerefsizler Türkiye’yi 12 milyar euroya AB’ye sattılar!.
Rasim Ozan Kütahyalı’yı “Şarlatan” benzetmesi ile yerden yere vurdular!.
Trump’tan Çin’e yeni tehdit: BENİ KIZDIRIRSANIZ GÜMRÜK VERGİSİNİ YÜZDE 245’E YÜKSELTİRİM!.
Kaç Suriyeli ülkelerine geri döndü…
Özgür Özel’den sonra Ekrem İmamoğlu’da İngilizlere sığınıp adalet dilendi!.
Trump’un vergi zorbalığına Çin’den çok konuşulacak adım!.
Hastaneden Sırrı Süreyya Önder açıklaması!. Hayati tehlikesi devam ediyor
Fenerbahçe Morinho’yu göndermeye hazırlanıyor!.
DEM Parti PKK’yı ne zaman silah bırakacağını açıkladı..
Kabine Toplantısı sonrası 25 öğretmen ataması yapılacağı açıklandı..
Başörtülüler okullara alınmasın diye hayatı durduracaklarmış!.
İBB’den paralarını alamayan Özel Halk Otobüsleri kontak kapatıyor!.
İmamoğlu’nun tutukluluğuna itiraz başvurusu reddedildi!.
İtalya Öcalan’ın Haziran sonuna kadar serbest bırakılacağını açıkladı!.
Bankalar Merkez Bankası’nın kararını beklemeden faiz arttırımına gitti!.
1 yıl içerisinde 1 milyon kişiyi sınır dışı edecek!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Batman’da LGS’den 500 tam puan alan Suriyeli Dlyar! “Türkiye’nin Elon Musk’ı olacağım!.”

Batman’da LGS’den 500 tam puan alan Suriyeli Dlyar! “Türkiye’nin Elon Musk’ı olacağım!.”
02.08.2021
A+
A-
LGS’de 500 tam puan alan 97 öğrenciden biri olan Suriyeli Dlyar Safo, Batman Fen Lisesi’ni seçti. Mühendis olmak istediğini söyleyen Safo, “İdolüm Elon Musk” dedi.

Ailesiyle birlikte 2015 yılında Suriye’deki iç savaştan kaçıp, Siirt Kurtalan’a yerleşen ve Liselere Geçiş Sınavı’nda (LGS) tüm soruları doğru yanıtlayan 97 öğrenciden olan Dlyar Safo, Batman Fen Lisesi’ne kayıt yaptırdı.

Sınavda tüm soruları yanıtlayarak 500 tam puan alan Suriyeli Dlyar Safo, ailesine yakın olmak için Batman Fen Lisesi’ni seçti.

Dlyar Safo, Galatasaray Lisesi başta olmak üzere birçok özel okuldan da davet aldı.

“ÖĞRETMENLERİM ÇOK İLGİLENDİ”

Başarısının sırrını anlatan Dlyar Safo, “Türkiye’de ilkokul 3’üncü sınıfta eğitime başladım. Türkçe bilmiyordum. Okulumuzda açılan Türkçe kurslarına katılarak iki yılda tam olarak Türkçeyi öğrendim. 5’inci sınıfta kendimi keşfetmeye başladım. Daha sonra Kurtalan’da Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu’nu kazandım. Orada öğretmenlerim benimle çok ilgilendi.” dedi.

Batman’da LGS den 500 tam puan alan Suriyeli Dlyar’ın idolü Elon Musk #1

HER DENEMEDE DERECE YAPTI

Çok araştırdığını ve okuduğunu belirten Dlyar Safo, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu süreçte ailem ve öğretmenlerim beni hep olumlu yönde yönlendirdi. Öğretmenlerim soru çözümlerimde hep yardımcı oldu. Ben de bilimsel araştırmaları severim ve bu konuda yayınlar okurum. Kurtalan’da girdiğim tüm denemelerde dereceler elde ettim. 4-5 kez il birincisi oldum. Son 1-2 yılda günde ortalama 400 soru çözüp sınava hazırlandım. Babamın ve öğretmenlerimin getirdiği kaynakları kısa sürede bitiriyordum. Sınavda da zorlanmadım ve tüm soruları doğru yanıtlamanın sevincini yaşadım. Hangi liseyi seçeceğim konusunda ailemle ciddi bir araştırma yaptık ve Batman Fen Lisesi’ni seçmeye karar verdik. Şehri ve okulu da çok beğendim. Üniversitede mühendislik okumak istiyorum. Bilişim ve yazılıma ilgim var. İdolüm ise Elon Musk.”

Batman’da LGS den 500 tam puan alan Suriyeli Dlyar’ın idolü Elon Musk #2

“SAVAŞTAN KAÇTIK”

Suriye’nin Kamışlı şehrinden Siirt’in Kurtalan ilçesine yerleştiklerini söyleyen baba Şahzar Safo ise “Kaldığımız şehirde ne olacağımız belli değildi. Sabah çıkıp akşam evde olmamızın bile garantisi yoktu. Eşim ve üç çocuğumla Türkiye’ye sığındık.” dedi.

Oğlu Dlyar’ın çok azimli bir çocuk olduğunu da kaydeden Safo, “Okulda öğretmenleri onunla çok ilgilendi. Ben de annesiyle birlikte neredeyse 10 günde bir okulda durumunu soruyordum. Kurtalan’da tanıdığımız olan bir kurs merkezinden oğluma sık sık deneme getiriyordum. O da çok kısa sürede bu denemeleri tamamlıyordu. Ben de makine mühendisiyim ama Suriye’de bize hiçbir hak tanımadıkları için çalışamadım. Terzilik yaparak ailemin geçimini sağlıyorum. Oğlumun başarısıyla büyük sevinç yaşadık.” dedi.

Batman’da LGS den 500 tam puan alan Suriyeli Dlyar’ın idolü Elon Musk #3

KARDEŞ DİLAN DA DERECE YAPTI

Dlyar’ın kardeşi Dilan Safo da LGS’de derece yapan öğrencilerden oldu.

Sınavda 406 puan alan Dilan Safo da Fatma Aliye Fen Lisesi’ne yerleşmeyi başardı. Kardeşiyle birlikte sınava hazırlandığını anlatan Dilan Safo, “Dlyar ile birlikte sınava hazırlandık. Ben de günde 250 soru çözerek sınava hazırlandım. Çözemediğim sorularda da Dlyar bana yardımcı oldu. Ben de ileride doktor olmak istiyorum.” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.