Site Rengi

HABER ÖZETİ
Almanya, Fransa ve İsveç’ten “İran’ı Terk Edin” uyarısı!.
Ronaldo takım arkadaşları ile birlikte oruç tuttu!.
Trump İran’a saldırma girişiminin halâ gündeminde olduğunu açıkladı..
İran’dan BM’ye mektup: Saldırı durumunda meşru müdafaa hakkımızı kullanacağız..
Laik Atak geçiren ADD’den Bakan Tekin hakkında suç duyurusu..
DEM Parti ortak rapor sonrası taleplerini sıraladı..
ABD Başkanı Trump İran’a 10 gün süre verdiklerini açıkladı..
Bakan Fidan Türkiye’nün Gazze’ye asker göndermeye hazır olduğunu açıkladı..
5 ilin vali atamaları Resmi Gazete’de..
Fenerbahçe, Nottingham Forest’a 3-0 mağlup oldu..
Milletin dini inançlarına küfür edip yakalanınca “Sarhoştum” diyen alçak tutuklandı!.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Fatih Dönmez atandı..
Suç çetesine köstebeklik yapan polisler gözaltında..
İngiltere eski Prensi Andrew, Epstein dosyasından gözaltına alındı..
ABD Orta Doğu’yu kana bulamaya hazırlanıyor!.
Bakan Tekin Ramazan etkinliklerini hedef alanları topa tuttu..
Terörsüz Türkiye komisyonu raporunu tamamladı..
İngiliz Kraliyet ailesinde Epstein depremi!.
Eski İsrail başbakanından Erdoğan itirafı: ÇOK TEHLİKELİ BİR LİDER!.
Galatasaray Juventus’u sahaya gömdü..
Okullardaki Ramazan etkinlikleri yine birilerine laik ataklar geçirtti!.
Hangi ülke de kaç saat oruç tutulacak…
İran ABD ile müzakerelerde anlaştığını duyurdu..
İ*beniliği yayıp özendirene hapis cezası geliyor..
İçişleri Bakanı Çiftçi, 1 milyon 236 bin Suriyelinin geri döndüğünü açıkladı..
Devlet Bahçeli’den CHP’ye: İstanbul’da tezgahınız bozuldu öfkeniz buna mı..
AK Parti’den erken seçim açıklaması..
Katar’daki askeri darbeye Türkiye engel olmuş..
Yıldız Tilbe Gazze’de 100 bin kişiye iftar verecek..
CHP’li Başkan Lâl Denizli uyuşturucu kapsamında ifadeye çağrıldı..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Berkin Elvan davasında savcı mütalaasını açıkladı!.

Berkin Elvan davasında savcı mütalaasını açıkladı!.
29.01.2021
A+
A-

Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık polisin ‘Bilinçli taksirle ölüme neden olmak’ suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsi talep edildi. Duruşma, 18 Haziran’a ertelendi.

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin Okmeydanı’nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013’te kafasına gaz kapsülü isabet eden ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ölümüne ilişkin davada, savcı mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık polisin “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsi talep edildi. Duruşma, 18 Haziran’a ertelendi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, iddianamede “Olası kasıtla öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen tutuksuz sanık F.D. Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) katıldı. Şikayetçi anne Gülsüm Elvan, baba Sami Elvan da duruşmada hazır bulundu. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ise duruşmayı izleyici olarak takip etti. Duruşmaya, mahkeme başkanı yeni atandığı için yerine geçici mahkeme başkanı baktı.

YENİ BAŞKANIN DAVADAN ÇEKİLMESİNİ TALEP ETTİLER

Elvan ailesinin avukatları, yeni atanan mahkeme başkanının İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Gezi Davasına başkanlık ettiğini, bazı söylemleri nedeniyle tarafsız olamayacağı gerekçesiyle davadan çekilmesini talep ettiler.

SAVCI MÜTALAASINI AÇIKLADI

Duruşmada savcı, esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, sanık polis F.D’nin Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde olay tarihi olan 16 Haziran 2013’te Okmeydanı Petek Market önünde grup gazcı personeli olarak görev yaptığı kaydedildi. Mütalaada, Berkin Elvan’ın saat 08.30 sıralarında Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başına gaz fişeği gelmesi sonucu ameliyata alındığı, Berkin Elvan’ın üzerinden 11 adet Feza torpil yazan torpillerin hastane yetkililerinden teslim alındığı, Ulusal Kriminal raporuna göre teslim formunda torpilin 7 rakamıyla değiştirildiği belirtildi.

“ÖLÜME NEDEN OLAN ATIŞIN 2. ZET POLİSİNİN YAPTIĞI BELİRLENDİ”

Mütalaada, Ulusal Kriminal raporuna göre olayda kullanılan ZET tüfeği gaz fişeğinin yaklaşık 150 gram ağırlığında olduğu, gaz fişeğinin 40-50 metre mesafeden insan kafatasını göçertmeye yeterli olduğu, bu nedenle insana nişan alınarak atılamayacağı, olayı gerçekleştiren ve maktülün ölümüne sebep olan gaz fişeği kullandığı tespit edilen 2. ZET’çinin kolu sargılı kişi olduğu ifade edildi. Mahkemeye ulaşan Jandarma Kriminal Laboratuvarı raporuna göre, 2. ZET polisinin sanık F.D. kuvvetle muhtemel aynı kişi olduğu ve maktülün 2. ZET polisi (kolu sargılı) polis tarafından vurulduğunun tespit edildiği anlatıldı. Mütalaada teknik başka raporlara da yer verilerek maktülün ölümüne sebep olan atışın 2. ZET polisi tarafından yapıldığı ve bu kişinin de sanık olduğu vurgulanarak sanık hakkında “Olası kasıtla öldürmek” suçundan dava açılmışsa da, “Bilinçli taksirle ölüme neden olmak” suçundan TCK 82/1-e, 22/3. maddeleri gereğince 2 yıl 8 aydan 9 yıla kadar hapsi talep edildi.

DURUŞMA 18 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Duruşma, mütalaaya karşı taraf avukatlarının beyanlarının alınması için 18 Haziran’a ertelendi. Duruşma çıkışında, anne Gülsüm Elvan tepki gösterdi. Gülsüm Elvan, kendisini teskin eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na sarıldı. Adliye önündeki meydanda da Gülsüm ve Sami Elvan ile davanın avukatları basın açıklaması yaptılar.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.