Site Rengi

HABER ÖZETİ
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 12 yıl aranın ardından Irak’a gidiyor…
CHP’nin yönettiği İstanbul, İzmir ve Ankara’nın toplam borcu 300 milyar TL!.
Savaşların bitmesini istemeyen ABD’den İsrail ve Ukrayna’ya milyarlarca dolar hibe!.
ABD’den TikTok yasağına onay!.
CHP AK Parti’den devraldığı belediyelerin toplam 100 milyar borçları açıkladı!.
Uğur Dündar hakkında çıkan babalık haberleri ile ilgili yayın yasağı aldırdı!.
DOLAR 32,5362
EURO 34,7931
ALTIN 2.435,38
BIST 9.722,09

Bilanço ağırlaşıyor! İstanbul Valiliği’nden fırtına açıklaması..

Bilanço ağırlaşıyor! İstanbul Valiliği’nden fırtına açıklaması..
29.11.2021
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tam 52 il için kuvvetli fırtına uyarısı yapmıştı. 17 il için turuncu 35 ilde ise sarı kodla uyarı yapılmıştı. Meteoroloji yetkililerinin günler önceden uyardığı kuvvetli rüzgar, İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. Birçok evin çatısı uçarken, ağaçlar devrildi. İstanbul’da deniz otobüsü seferleri iptal edilirken, rüzgar nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’nda bazı uçaklar pisti pas geçti. Esenyurt’ta ise bir binanın çatısı yoldan geçen yayaların üzerine düştü. Çatının altında kalan bir kadın tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Lodos nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 4’e yükseldi…İşte son dakika haberinin detayları…

Meteoroloji yetkililerinin daha önce uyarıda bulunduğu kuvvetli rüzgar, İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olmaya başladı. İstanbul sahilinde rüzgarın etkisiyle yüksek dalgalar oluşurken, bazı vatandaşlar bu anları fotoğrafladı. Rüzgarın şiddeti 130 kilometreyi buldu. Çatalca’da TIR’lar devrildi, asırlık çınar ağaçları yerinden söküldü. İşte İstanbul’da lodosun etkisi…

İstanbul’da sabah saatlerinde etkili olan kuvvetli fırtına hayatını olumsuz etkiledi. İnsanlar yollarda yürümekte güçlük çekerken, birçok evin de çatısı uçtu. Avcılar Firuzköy’de ise bir iş yerinin bahçesinde, görevli içindeyken güvenlik kulübesi uçtu.

RÜZGARIN ŞİDDETİ 130 KİLOMETREYE ÇIKTI

AA muhabirinin Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, rüzgarın saatteki hızının en yüksek ölçüldüğü bölge Çatalca oldu. Meteorolojiye ait Çatalca’daki radar sahasında rüzgarın hızı saatte 130 kilometreye kadar çıktı.

ÇATALCA’DA SAAT KULESİ ŞİDDETLİ RÜZGARA DAYANAMAYARAK DEVRİLDİ

Edinilen bilgilere göre Çatalca’da bulunan İstanbul Trakya Serbest Bölge Müdürlüğünde saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamadı. Kule rüzgar nedeniyle bir anda devrildi. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

THY’DEN YOLCULARA UYARI

İstanbul’da etkili olan şiddetli lodos hava ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Lodos nedeniyle Türk Hava Yolları (THY) uçuş operasyonlarında aksaklıklar yaşandığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, ‘İstanbul’da etkisini gösteren olumsuz hava koşulları (limit dışı rüzgar) nedeniyle uçuş operasyonlarımızda aksaklıklar yaşanmaktadır. Durumun bugün ve yarın aralıklarla devam etmesi beklenmektedir. Değerli misafirlerimizin bilgisine sunarız’ dedi.

UÇAKLAR DİVERT ETTİ

Şiddetli lodos nedeniyle İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı’na iniş yapamayan ve pisti pas geçerek havada tur atmak zorunda kalan THY’nin 6 seferi başka havalimanlarına yönlendirildi. THY’nin Newyork, Varşova, Budapeşte, Malta, İzmir -İstanbul Havalimanı’na seferini yapan uçakları Ankara Esenboğa Havalimanı’na yönlendirilirken, Amasya seferini yapan uçak ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na iniş yapmak zorunda kaldı.

LODOS CAN ALDI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, şu ana kadar yapılan incelemelerde lodos nedeniyle 2 kişinin öldüğünü 9 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada incelemelerin sonuçları şu şekilde belirtildi:

– Esenyurt Bağlarçeşme Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerinin çatısından kopan çatı malzemelerinin o sırada yoldan geçen 1 kadın ve yanında bulunan çocuğunun üzerine düştüğü belirlenmiş, kaza sonucu çocuk hafif yaralanmış, kadın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

– Sultangazi Malkoçoğlu Mahallesi’nde bulunan bir binanın çatısını onarmak için en üst katına çıkan 1 kadın, çatıdan kopan kalas parçasının başına isabet etmesi sonucu yaralanmış, hastaneye kaldırılan kadın yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

– Ayrıca Arnavutköy, Sultangazi, Çekmeköy, Maltepe, Avcılar, Eyüpsultan, Bağcılar ve Sultanbeyli’de ağaç devrilmeleri ve çatı uçmaları sonucunda; 1 ikamet ve çok sayıda araçta maddi hasar meydana geldi.

-Oluşan kazalar sonucunda toplamda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 2’si çocuk 9 kişi yaralandı.

ÖLÜ SAYISI 4’E YÜKSELDİ

İstanbul Valiliği, lodos nedeniyle 4 kişinin öldüğünü 3’ü ağır 19 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İstanbul Valliği’nden yapılan açıklamada, ‘İstanbul’da bugün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli lodostan kaynaklanan olumsuz hava koşulları nedeniyle AFAD verilerine göre 1’i yabancı uyruklu, 3’ü vatandaşımız olmak üzere maalesef 4 can kaybı yaşanmış; 3’ü ağır, 19 vatandaşımız da yaralanmıştır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar dileriz. 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan tüm çağrılara ilgili kurumlarımızın ekipleri tarafından ivedilikle müdahale edilmekte ve çalışmalar yoğun bir şekilde sürdürülmektedir’ denildi

AKOM ve Meteoroloji günler önce uyarmıştı! İstanbul’u lodos vurdu: TIR’lar devrildi, çatılar uçtu, seferler iptal edildi

İSTANBUL BOĞAZI ÇİFT YÖNLÜ OLARAK TRAFİĞE KAPATILDI

Lodos nedeniyle İstanbul Boğazı çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının ardından İstanbul’da etkili olan lodos hayatı olumsuz etkiliyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Boğazı da ağır hava şartları nedeniyle saat 14.30 itibariyle çift yönlü olarak gemi trafiğine kapatıldı.

LODOS NEDENİYLE 2 TIR 1 KAMYONET DEVRİLDİ

Çatalça Büyükçekmece İstikameti Tem Bağlantı Yolu’nda seyir halinde bulunan 2 tır bir kamyonet lodos nedeniyle devrildi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. İhbar üzerine olay yerine giden İtfaiye ekipleri bir tır sürücüsünü sıkıştığı yerden kurtardı. Diğer iki sürücü de çevredeki vatandaşların yardımıyla kurtuldu. Şoförler kazayı hafif sıyrıklarla atlattı. Kaza nedeniyle bölge de trafik yoğunluğu yaşandı.

SULTANGAZİ’DE ÇATI UÇTU; ARAÇTA HASAR OLUŞTU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul’da, lodos etkisini gösteriyor. Lodostan etkilenen ilçelerden biri de Sultangazi oldu. Cebeci Mahallesi’nde 5 katlı bir binanın çatısı uçtu, park halindeki 4 araç zarar gördü.

Hasar gören araç sahibi Ferhathan Koçak, ‘Aracımız park halindeyken bir anda çatının uçtuğunu gördüm. Çatı şu an bizim aracın iki kapısına zarar verdi. O iki kapının hemen değişmesi gerekecek. Şu an hasar gören 4 araç var. Allah o sıra buradan geçen insanlar yok. Eğer olsaydı çok daha kötü sonuçlanabilirdi. Muhtemelen 25 bin liralık bir maddi hasarımız var’ dedi. Hasar gören diğer bir araç sahibi Aziz Ayaz ise ‘Araç arkadaşımızın arabası çatı aracın üzerine düştü. Aracın baya maddi hasarı var’ ifadelerini kullandı.

AKOM ve Meteoroloji günler önce uyarmıştı! İstanbul’u lodos vurdu: TIR’lar devrildi, çatılar uçtu, seferler iptal edildi

AVCILAR’DA AMBARLI LİMANI’NDA ŞİDDETLİ LODOS NEDENİYLE SÜRÜKLENEN YÜK GEMİSİ İSKELEYE ÇARPTI.

Avcılar’da Ambarlı Limanı’nda şiddetli lodos nedeniyle sürüklenen yük gemisi iskeleye çarptı.
AKOM ve Meteoroloji günler önce uyarmıştı! İstanbul’u lodos vurdu: TIR’lar devrildi, çatılar uçtu, seferler iptal edildi

BEŞİKTAŞ’TA ASIRLIK ÇINAR AĞACI PARK HALİNDEKİ OTOMOBİLİN ÜZERİNE DEVRİLDİ

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle Beşiktaş’ta asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Kağıthane’de ise çatı uçmasına giden itfaiye ekibi yanlış parklar ve dar sokaklar güçlükle ilerledi.

İstanbul’da öğle saatlerinden itibaren etkili olan lodos nedeniyle Beşiktaş Saray Caddesi üzerinde bulunan asırlık çınar ağacı park halindeki otomobilin üzerine devrildi. Büyük bir gürültüyle yola devrilen ağaç, itfaiye ekipleri tarafından kesilerek kaldırıldı. Devrilen ağacın altında kalan otomobilde hasar meydana geldi. Ağacın devrilmesi sırasında yolda kimsenin olmaması olası bir facianın önüne geçti. Devrilen ağaç nedeniyle kapanan trafiğe kapanan yol, ağacın kaldırılmasıyla normale döndü.
Kağıthane’de ise çatı uçması ihbarına giden itfaiye ekipleri yanlış park eden otomobiller ve dar sokaklar nedeniyle olay yerine ulaşmakta güçlük çekti. İtfaiye erleri yaya olarak olay yerine ulaştı.

LODOS NEDENİYLE PENDİK’TE 2 BALIKÇI TEKNESİ BATTI

Şiddetli Lodos nedeniyle Pendik’te sahilde bulunan 2 balıkçı teknesi battı. Bir balıkçı teknesi ise kayalıklara vurarak parçalandı.

Lodos özellikle İstanbul’un sahil kesimlerinde etkili olmaya devam ediyor. Pendik Sahili’nde bulunan balıkçı teknelerinden ikisi battı. Bir balıkçı teknesi kayalıklara vurarak parçalandı. Bir balıkçı, ‘Buraya bir mendirek yapılabilir. Maltepe’nin var. Kartal’ın var. Her yerin var. Biz Pendik’te bu kadar mı aciziz de bir mendirek yapılamıyor.’ dedi.

LODOS NEDENİYLE HAVA SICAKLIĞI MEVSİM NORMALLERİNİN ÜSTÜNE ÇIKTI

Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu’da etkili olan lodos nedeniyle hava sıcaklığı, mevsim normallerinin 6-10 derece üstüne çıktı.

AA muhabirinin, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından edindiği bilgiye göre, kuvvetli lodosun etkili olduğu bölgelerde hava sıcaklığında geçici artış yaşandı.
Karadeniz, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu illerinde genel olarak hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6-10 derece üstüne çıktı.

Lodos nedeniyle gün içinde Bartın’da hava sıcaklığı 30, Zonguldak’ta 29, Sakarya’da 28, Düzce’de 27, Samsun’da 26, İzmir’de 24 dereceye ulaştı.
Kuvvetli rüzgarın çarşamba gününden itibaren etkisini yitirmesi, hava sıcaklığının da mevsim normallerine inmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, lodos ve kuvvetli yağışın beklendiği bölgeler için uyarı yapmış, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istemişti.

BAĞCILAR’DA KAFE ÇATISI 6 ARACIN ÜZERİNE UÇTU; 2 KİŞİ YARALANDI

Bağcılar’da site içinde bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen uçtu. Güvenlik kamerası tarafından kaydedilen olayda 2 kişi yaralandı, 6 araç hasar gördü.

Meteorolojinin uyarıları sonrası İstanbul’da sabah saatlerinden bu yana etkisini gösteren şiddetli lodos hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Bağcılar’da da birçok noktada ağaçlar araçların üzerine devrildi, çatılar uçtu. Bağcılar Göztepe Mahallesi’ndeki bir sitede bulunan kafenin çatısı şiddetli lodos nedeniyle tamamen sökülerek yan tarafında bulunan 6 aracın üzerine uçtu.

Çatının uçtuğu bölgedeki 4 kişi kaçarak son anda kurtulurken 2 kişi uçan çatının altında kalarak yaralandı. 6 aracın da hasar gördüğü olay güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Hasar gören araçların ait olduğu oto galeri çalışanlarından Barış Eser, ‘Rüzgar uçurdu arabaların üzerine, arabaları mahvetti. Şu an 6 araba var altında. Bayağı bir şiddetliydi iki kişinin kafasından yaralandı’ dedi.

LODOSUN UÇURDUĞU SAÇ LEVHA İNŞAAT BEKÇİNİN ÜZERİNE DÜŞTÜ

Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde lodosun etkisiyle savrulan saç levha inşaat bekçisinin üzerine düştü. Meydana gelen olayda yaralanan adama ilk müdahaleyi polis ekipleri yaptı.
AKOM ve Meteoroloji günler önce uyarmıştı! İstanbul’u lodos vurdu: TIR’lar devrildi, çatılar uçtu, seferler iptal edildi
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları sonrasında etkisini gösteren lodos, hayatı olumsuz etkiledi. Lodosun şiddetiyle inşaat etrafına çevrilen saç levhalardan biri inşaatta bekçilik yapan S. G.’nin üzerine düştü. Meydana gelen olayda yaralanan adam yere düşerken ilk müdahaleyi polis ekipleri yaptı. Durumun haber verilmesi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yapılan müdahale sonrasında yaralı Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

ÇATALCA’DA SAAT KULESİ DEVRİLDİ

Çatalca’da saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamayarak devrildi.

Edinilen bilgilere göre Çatalca’da bulunan İstanbul Trakya Serbest Bölge Müdürlüğünde saat kulesi şiddetli rüzgara dayanamadı. Kule rüzgar nedeniyle bir anda devrildi. O anlar kameralara saniye saniye yansıdı.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ MOTOSİKLETLİLERE KAPATILDI

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü motosiklet geçişine kapatıldı. Köprü girişinde emniyet şeridinde motosikletliler uzun süre yağmur altında bekledi.

İstanbul’da etkili olan lodos nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden geçmek isteyen motosikletliler zor anlar yaşadı. Lodos nedeniyle köprü üzerinde ilerlemekte zorlanan motosikletlerin Avrupa’dan Anadolu yakasına geçişleri durduruldu. Emniyet şeridinde uzun bir motosikletli kuyruğu oluştu. Yaklaşık 200 motosikletli köprü girişinde üzerinde bekletildi. Zor anlar yaşadıklarını belirten sürücüler, havanın normale dönmesini bekledi.

‘SENELERDİR MOTOSİKLET SÜRÜYORUM BÖYLE HAVA GÖRMEDİM’

Motosiklet sürücüsü Hayrettin Özcan , ‘Havanın dinmesini bekliyoruz ama dinecek gibi değil. Tutunamıyorsunuz rüzgarın hangi yönden estiği hiç belli değil. Senelerdir motosiklet sürüyorum ben böyle hava görmedim. Aklı olan bu köprüye girmesin’ dedi.

‘KÖPRÜDEN GEÇEREN AŞIRI RÜZGAR NEDENİYLE DEVRİLDİM’

Çok zorlandıklarını söyleyen motosiklet sürücüsü Oktay Bayraktar ise, ‘Bir saat önce köprüden geçerken aşırı rüzgardan motorumla devrildim. İkimiz birden yan yattık. Gelirken tereddüt ediyordum nasıl döneceğim diye. Memur arkadaş bizi çevirdi. Aşırı rüzgardan dolayı motorların tehlike yaratmasından dolayı bekliyoruz. Şu an çok tehlikeli’ diye konuştu.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.