Site Rengi

HABER ÖZETİ
İran saldırıya geçince ABD’ye köpeklik yapan Kuveyt’i korku sardı!.
“Devlet Yok Ahbap Var” sözü ile milleti galeyana getiren Oğuzhan Uğur tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi!.
Trump ölen ve yaralanan ABD’li asker sayısını kamuoyundan gizliyor!.
Motorine son iki hafta da 10 lira zam geldi!.
CHP’li Başkanın Gezi İhaneti’nde yaptığı alçakça tweetler ortaya çıktı!.
Gazze’de İspanya’nın Dünya Kupası zaferi kutlandı..
2026 Dünya Kupası İspanya’nın oldu..
İran ile ABD arasındaki savaş yeniden alevlenmeye başladı!.
Ekrem’in yaveri Özgür Yeni Parti için patent başvurusu yaptı!.
Yunan siyasetçiden bomba itiraflar: Anadolu da Türkleri Katlettik!.
Bir ülke daha İstanbul Sözleşmesi safsatasından çekildi!.
DEM Parti tetikçilik yapan sokak itlerine ceza verilmesine karşı çıktı!.
Kumarbaz Haluk Levent’i devletten üstün ilan eden dangalaklar sus pus oldu!.
FETÖ’cü kahpeler enkazın yerini tespit edip Yazıcıoğlu’nun ölmesini beklemişler!.
İstanbul’da ticari taksi açılış fiyatı 230 TL’ye yükseldi..
Venezuela’daki deprem felâketinde ölü sayısı 5 bini geçti!.
Haluk Levent’in yardım paraları ile oynadığı yüklü bahisler ortaya çıktı!.
Sırtımıza kambur olan KKTC’de asgari ücret Türkiye’nin iki katı!.
15 Temmuz Hain Darbe Girişimine “Tiyatro” diyen Nasuh Mahruki tutuklandı!.
Haddini aşan Acun Ilıcalı’ya Aziz Yıldırım’dan adamlık dersi!.
Altın yarırımcısını ters köşe yapmaya devam ediyor..
Muhsin Yazıcıoğlu soruşturmasında 19 kişi tutuklandı!.
Ahbap’a temiz kâğıdı veren CHP’li meclis üyesi için gözaltı kararı!.
Trump’ın oy oranı seçim kaybettiği seviyeye kadar geriledi..
Felâket palavracısı Oğuzhan Uğur da Ahbap’tan gözaltına alındı!.
IBAN mağdurlarının beklediği 12. yargı paketi Meclis’ten geçti..
Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm emri FETÖ’den!.
Trump yine İran’a tehditler savurdu!.
Kayıp deprem paraları için bilirkişi görevlendirildi!.
Bay Kemal Ekrem’in ekibini darmadağın etmeye devam ediyor..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Boliyva’da Hükümet Bakanı Murillo, Morales’e kelepçe gösterdi!.

Boliyva’da Hükümet Bakanı Murillo, Morales’e kelepçe gösterdi!.
09.01.2020
A+
A-

Bolivya Hükümet Bakanı Arturo Murillo, elindeki kelepçeleri göstererek, “(Morales)Onu Chonchocoro hapishanesine götürmek için kelepçeler burada. Siyaset yüzünden değil, terörizm yüzünden.” dedi.

Bolivya basınında yer alan habere göre, Bakan Murillo, düzenlediği basın toplantısında, ordunun ve muhalefetin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarılması için başvuruda bulunulduğunu açıkladı.

Murillo, ay sonunda Şili’de düzenlenecek bir foruma katılması öngörülen Morales için, “Şili ile ilgili çıkan haberin ardından rahatça gezemesin diye Evo Morales hakkında uluslararası yakalama kararı çıkarılması talimatını İnterpol’e verdik.” ifadesini kullandı.

Morales’i, Bolivya’da adaletin karşısına çıkmaya çağıran Murillo, “(Morales)Onu, Chonchocoro Hapishanesine götürmek için kelepçeler burada. Siyaset yüzünden değil, terörizm yüzünden.” değerlendirmesini yaptı.

Morales’ten cevap

Eski Devlet Başkanı Morales ise hakkındaki açıklamalara Twitter hesabından cevap verdi.

Morales, kendisine kelepçe gösteren Murillo için “Fiili Bakan, Arturo Murillo, şov yapmakta ve muhaliflere iftira atmakta uzman. Kendisi bir yalancı, kasap ve laf teröristi.” ifadesini kullandı.

Bolivya’da istifasının arından meydana gelen gösteriler nedeniyle Morales hakkında Aralık 2019’da “ayaklanma, terörizm ve terörizmin finansmanı” suçlarından yakalama kararı çıkarılmıştı.

Boliyvada Hükümet Bakanı Murillo, Moralese kelepçe gösterdi

Bolivya’daki kriz

Bolivya’da 20 Ekim’deki tartışmalı seçimleri ilk turda kazanan Evo Morales, hile iddialarıyla sokaklara çıkan muhaliflerin şiddet eylemlerine dönüşen protestoları, polisin isyanı ve nihayetinde ordunun istifa çağrısının ardından görevi bırakmış ve siyasi sığınma sağlayan Meksika’ya gitmişti.

Bolivya Çokuluslu Yasama Meclisinin üst kanadı Senatörler Meclisi Başkan Yardımcısı muhalif Jeanine Anez’in devlet başkanlığı görevine getirildiği ülkede, çoğunluğu yerlilerden oluşan Anez karşıtları günler süren protestolar düzenlemiş, güvenlik güçlerinin protestoculara müdahalesi sırasında 30’dan fazla kişi de hayatını kaybetmişti.

Morales, sığınma amacıyla 12 Aralık’ta Meksika’dan Arjantin’e geçmişti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.