Site Rengi

HABER ÖZETİ
Muhalefeti şaşırtan anket!.
Mehmet Ali Yılmaz’ın ölüm nedeni belli oldu…
Tavuk eti fiyatları son 5 ayda yüzde 200 zamlandı!.
Afrika’dan gelen çöl tozu tüm ülkeyi etkisi altına aldı!.
Meral Akşener’i evine gönderecek kurultay için zaman yaklaşıyor!.
ABD Başkanı Biden TikTok’u resmen yasaklayan imzayı attı!.
TFF’den çok konuşulacak karar!. Hakemler Özelleştiriliyor!.
Fahiş fiyat vurgununa son!. Ambalajlara fiyat etiketi zorunluluğu geliyor!.
CHP’li Başkan Cumhurbaşkanı danışmanı Oktay Saral’ı rezil rüsva etti!.
Süresiz Nafaka zulmünü bitirecek emsal karar!.
Ukala CEO’nun sattığı küflü çikolatalar gerçek Patiswiss değilmiş!.
WhatsApp’ın Gazze’de İsrail’e muhbirlik yaptığı ortaya çıktı!.
İstanbul Valiliğinden Taksim ile ilgili 1 Mayıs kararı..
İBB’nin işlettiği Samandıra-Üsküdar metro hattı 27 saattir bozuk!.
AK Parti’den milletvekillerine “Görgüsüzlük” uyarısı!.
Sözcü Gazetesi’nden kin ve öfke dolu manşet!.
Altın fiyatlarında rüzgâr tersine döndü!.
Kahpe İsrail Gazze’yi ikiye bölmek için operasyon başlattı!.
İsmail Saymaz Adalet Bakanlığı sözcüsünü rezil rüsva etti!.
Türkiye-Irak arasında 20 milyar dolarlık anlaşma..
Son 3 ayda Kamu araçları için ödenen kira 880 milyon 765 bin TL!.
MHP Lideri Bahçeli’den çok sert DEM Parti çıkışı!. Kapatmak Namus Borcudur!.
Müşterisini tehdit eden ukala satıcıya tepkiler çığ gibi!.
Emekliler için 9 maddelik refah düzenlemesinin detayları belli oldu..
TBMM’nin bu haftaki gündemi Fahiş Fiyatlara yaptırım!.
İyi Parti’de istifa depremi devam ediyor!.
Erdoğan-HAMAS zirvesi dünya basınında..
DEM Parti’de yeni bir bayrak krizi daha patlak verdi!.
Kayyum yönetiminin Van Büyükşehir Belediyesi’ne bıraktığı borç dudak uçuklattı!.
Cumhuriyet Başsavcılığı AK Partili Alinur Aktaş’a dava açmaya cesaret edemedi!.
DOLAR 32,5706
EURO 34,8788
ALTIN 2.427,65
BIST 9.722,09

Bütün saç problemleri için mucize yağ çam terebentin…

Bütün saç problemleri için mucize yağ çam terebentin…
06.12.2019
A+
A-

Saçlarının daha hızlı uzaması için, dökülme sorunu için ve cansız saçları için yapmadığı kalmayanlar ama hala istediği sonucu alamayanlar başta olmak üzere doğal malzemelerden destek almayı sevenler için çam terebentin yağının mucize faydaları…

Saç sağlığı için faydaları saymakla bitmeyen, bu kadarla da kalmayıp bütün vücuda fayda sağladığı söylenen, kendine has iç açıcı kokusuyla muhteşem bir yağ çam terebentin yağı..

Bugüne kadar adını çok duymuş olsak da onu aslında pek de iyi tanımıyoruz, çam terebentin yağı nedir? faydaları nelerdir? nasıl kullanılır? çam terebentin yağının  yan etkisi var mıdır?

Çam terebentin yağı nedir?

cam-terebentin-yagi-nedir-1

Çam terebentin yağı kozalaklı bitkilerden, adından da anlayabileceğiniz gibi çam ağaçlarından elde edilen doğal bir yağ. “Terebentin” ismi verilen madde ağaçtan kendi kendine akabildiği gibi ağaçların çizilmesiyle de elde edilse de aslında piyasada farklı türleri var. “Terebentin esansı” ve “terebentin yağı” şeklinde karşınıza çıkabilecek bu iki malzemeyi birbirinden ayırmak önemli çünkü ikisi aslında aynı şey değil..

Çam terebentin yağı, kozalaklıların gövdesinden akan ve bal ya da reçine olarak anılan kısımdan, terebentin esansı ise ağacın dikenli yapraklarından elde ediliyor. Genel olarak her ikisi de özel bir damıtma yöntemiyle ayrıştırılıyor ve doğrudan şişelenip kullanıma hazır hale getirildiğinden doğal ürünler sınıfında yer alıyor.

Çam terebentin yağı, adı sık sık yeniden ünlenen, özellikle saç sağlığı konusunda tam bir uzman olarak görülen bir yağ olsa da onun farklı yönlerinden de haberdar olmak gerekiyor.

Özellikle saça faydaları anlatmakla bitmiyor: Çam terebentin yağının faydaları

cam-terebentin-yagi-faydalari-4

 

  • Çam terebentin yağı, eklem ağrısı ve romatizmal ağrılar üzerinde hızlı bir ağrı kesici etki yaratıyor.
  • Burundan yapılan buhar banyosuyla nefesi açıyor, akciğerleri rahatlatıyor.
  • Özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında burnu ve boğazı çok rahatlattığı biliniyor.
  • Stres ve yorgunluğu giderici bir etki oluşturduğundan banyo suyuna katılması da tavsiye ediliyor.
  • Kokusuyla konsantrasyonu arttırdığı söyleniyor.
  • Antibakteriyel ve antiseptik özellikler gösterdiğinden cilt üzerinde oluşabilecek bakteri kaynaklı hastalıkların önüne geçiyor.
  • Kan dolaşımını hızlandırdığından vücuda dinçlik katıyor, aynı zamanda varis gibi cilt rahatsızlıklarının oluşumunu olabildiğince engelliyor.
  • Egzama ve sivilce gibi cilt sorunlarına çözüm olduğu, yaşlanma karşıtı bir etki oluşturarak kırışıklıkların oluşumunun önüne geçtiği de biliniyor.
  • Saç sağlığına katkı sağlıyor, düzenli kullanıldığında sağlıkla parlayan saçların olmasına yardımcı oluyor.
  • Saç derisini beslediği için kepek oluşuna engel oluyor, var olan kepek sorununa çözüm oluyor.
  • Yine saç derisini beslediği ve saç köklerinin daha sağlam olmasını sağladığı için saçların dökülmesinin önüne geçiyor.
  • Saçların çok daha kısa sürede hızla uzamasını sağlıyor.
  • Şampuana eklenerek uygulandığında hem şampuanın saça verebileceği zararları en aza indiriyor hem de saçların yağlanma sorununun önüne geçiyor.

 

Çam terebentin yağı nasıl kullanılır?

çam terebentin yağının saça faydaları ile ilgili görsel sonucu"

Aktarlardan kolayca temin edebileceğiniz çam terebentin yağının en yaygın kullanımını anlatarak başlayalım. Eğer saçlarınız için bu yağı kullanmaya karar verdiyseniz en uğraşsız ve pratik yöntem olarak bu yağı şampuanınızın içine ilave etmeyi deneyebilirsiniz. 300 ml bir şampuan şişesini düşünürsek içine 25-30 damla çam terebentin yağı eklemeniz yeterli olacaktır. Şampuan şişenizin içine bir seferde bu yağı ekleyebilirsiniz.

Saçlarınızı yıkamadan önce şampuan şişenizi güzelce çalkalayıp kullanmanız ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayıp güzelce durulamanız yeterli olacaktır.

Aynı şekilde saçlarınıza maske yapıyorsanız o maskelerin içine de saçlarınızın yoğunluğuna göre 5-10 damla çam terebentin yağı ilave edebilirsiniz.

Eğer bu yöntemleri uygulamak istemiyorsanız çam terebentin yağını aynı miktarda zeytinyağı ya da badem yağıyla karıştırıp saçlarınıza kökten uca sürebilir, bu şekilde en az 3-4 saat bekleyip güzelce yıkayıp durulayabilirsiniz. Bu yağ maskesini de 4-5 günde bir tekrarlayabilirsiniz. Bu tarifi, sadece saçlarınıza değil, cildinizin diğer bölgelerinde de gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Bunun dışında nefesinizi açmak gibi nedenlerle kullanacaksanız kaynatıp bir kaseye aldığınız suyun içine yaklaşık 5-6 damla çam terebentin yağı damlatabilir, bu karışımdan yükselen buharı burnunuzla 5 kez içinize çekip verebilir, ardından 5 kez normal nefes alarak değerlendirebilirsiniz. Bu uygulamayı 5’er defadan 3-4 kez yapmanız yeterli olacaktır.

Aynı şekilde stres, yorgunluk ve ağrılardan kurtulmak için banyo suyunuza da bir miktar çam terebentin yağı karıştırabilirsiniz. Banyodan çıkmadan önce vücudunuzu temiz suyla güzelce durulamayı da unutmamalısınız tabii..

Çam terebentin yağının yan etkisi var mı?

çam terebentin yağının saça faydaları ile ilgili görsel sonucu"

Çam terebentin yağı harici olarak kullanıldığından doğru şekilde kullanıldığında bilinen ciddi bir yan etkisi bulunmuyor. Ancak güçlü etkileri olan bir yağ olduğunu unutmamak ve onu tek başına kullanmamak büyük önem taşıyor.

Çam terebentin yağını kullanırken zeytinyağı, badem yağı, hint yağı gibi saç bakımı için kullanılan sabit yağlarla bire bir karıştırıp maske olarak saça uygulamalı ya da şampuana karıştırıp kullanarak güçlü etkisini biraz azaltmak gerekiyor. Aksi takdirde saç derisinde ya da cildin diğer bölgelerinde tahriş, yanma, kızarıklık gibi sorunlar oluşmasına neden olabiliyor.

Saçınıza ya da cildinizin farklı bir yerine çam terebentin yağı uyguladıktan sonra acı, kızarıklık ya da kaşıntı gibi sorunlar yaşarsanız hemen güzelce durulayıp bir daha kullanmamalı ya da öncesinde mutlaka bu alanda uzman doktorlara danışmalısınız. Özellikle alerjik bir bünyeniz varsa çam terebentin yağını hemen uygulamamalı, önce küçük bir bölgede test edip üzerinden 24 saat geçmesini beklemelisiniz. 24 saat içinde hiçbir sorunla karşılaşmazsanız tariflerde geçtiği şekilde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Sağlıkla…

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.