Site Rengi

HABER ÖZETİ
ABD Merkez Bankası FED faizi sabit tuttu..
Taksim Meydanı’nda çıkma zorbalığında 210 gözaltı!.
Bitcoin piyasası tepe taklak!.
Yargıtay 30. turda da başkanını seçemedi!.
AK Parti’nin Besleme Medyası’nda Başkanlık Sistemi kavgası!.
Ali Erbaş’ın A 8 Long tutkusu bir türlü geçmedi!.
Temassız ödeme limitleri 1,500 TL’ye çıkarılıyor..
CHP’nin kazandığı Üsküdar Belediyesi’nde işçi kıyımı!.
5 ayda yüzde 200 zam gelen tavuk etine ihracat kısıtlaması geldi!.
ABD’de de protestocu öğrencilere “Okuldan Atma” tehdidi!.
CHP Lideri Özel’in 1 Mayıs Taksim programı belli oldu..
İyi Parti Lideri Dervişoğlu’ndan Yeni Anayasa açıklaması…
İngiliz köpeklerini bozguna uğrattığımız Kut’ül Amare zaferinin 108. yılı kutlu olsun…
CHP’den 1 Mayıs kararı!. “Hep birlikte Taksim’e yürüyoruz” diyerek duyurdular…
İBAN üzerinden tahsilat yapanlara verilecek para cezası miktarları belli oldu…
Başsavcılık alçak sapığa verilen İyi Hal İndirimine isyan etti!.
MHP’den TikTok’un kapatılması için TBMM’ye kanun teklifi!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Lideri Özel’in görüşme tarihi belli oldu..
AK Partili vekilin Boğaza nazır malikanesi kaçak çıktı!.
Gözler Nisan ayı enflasyon rakamlarına çevrildi…
Dev ilaç firmasından Koronavirüs aşısı itirafı!.
AK Partili başkandan seçmene küstah sözler!. ORUCU BİZİMLE TUTUP İFTARI BAŞKASIYLA AÇIYORSUNUZ!.
İBAN üzerinden Vergi Hırsızlığı dönemi sona eriyor!.
CHP’li Belediyelerde Ahbap-Çavuş atamaları tam gaz devam ediyor!.
CNN muhabirinden ABD Dışişleri Bakanına tokat gibi cevap!.
Sosyal medya platformu Threads Türkiye’de resmen yasaklandı!.
Meclis Yeni Anayasa görümelerine yarın başlıyor..
Otel skandalının arkasından Erdoğan’ın ihalecileri çıktı!.
Gavura bedava verdikleri hizmet için Türk’ten ekstra para istediler!.
Yenidoğan bebekler üzerinden devleti milyonlarca dolandırdılar!.
DOLAR 32,4615
EURO 34,7745
ALTIN 2.420,41
BIST 10.045,74

Çalışanların ekmeğiyle oynadı! Mansur Yavaş, işçilere devletin verdiği asgari ücreti bile çok gördü!.

Çalışanların ekmeğiyle oynadı! Mansur Yavaş, işçilere devletin verdiği asgari ücreti bile çok gördü!.
11.08.2022
A+
A-

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, işçilere devletin verdiği asgari ücreti bile çok görerek yeni bir skandala imza attı. Kendi maaşını son altı ayda yüzde 85 artıran Yavaş, çalışanlara ise yüzde 20 zam yaptı. İşte detaylar…

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Belediye Başkanlığı maaşına 6 ayda yüzde 85 zam yaptı. Ancak aynı bonkörlüğü çalışanlarına göstermedi. Büyükşehir şirketlerinden ANFA, Ankara Altınpark İşletmeleri’nde çalışan bir işçinin asgari ücretten daha az (5 bin 335 TL) maaş aldığı ortaya çıktı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, AK Parti’nin kamu çalışanlarına yüzde 85 zam yaptığını, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin çalışanlarına ise yüzde 20 artış yaptığını hatırlatarak, “Bugün AK Parti belediyeciliğinden kalan haklar, belediye işçisine verilmiş olsaydı yüzde 95 zam alacaklardı” dedi.

Meclis üyelerinin görüşleri ise şöyle:

Nihat Yalçın (ABB AK Parti Sincan Meclis Üyesi): 2022 Ocak ayında hükümetimizin asgari ücrete rekor bir artışla yüzde 50 zam yapması sonrasında ABB yönetimi daha önce her kadro için asgari ücretin belli oranda fazlası tutarında maaş hesabı içeren sözleşmeleri apar topar iptal etti. AK Parti döneminde işçilerimize tanınan hakların tamamını ellerinden aldı. Sonrasında defalarca ABB Meclisi’nde biz bu konuyu gündeme getirdiğimiz de herhangi bir sözleşme iptali olmadığını yeni sendikanın yetki kazanamadığı için maaşlardaki artış oranını belirlemediğini ifade ettiler. Sendika yetki kazandıktan sonra maaş artış oranının belirleneceğini ve geçmişe dönük haklarının işçilere ödeneceğini söylediler.

Çalışanları maalesef 7-8 ay bu şekilde oyaladılar. Hükümetimiz çalışanları enflasyona ezdirmemek için asgari ücrete 6 ayda yüze 95, kamu çalışanlarına ise yüzde 85 zam yaptı. Mansur Yavaş da bir kamu görevlisi olduğu için Ankara Büyükşehir Belediyesi bütçesinden aldığı Belediye Başkanlığı maaşına 6 ayda yüzde 85 zam yapılmıştır. AK Parti döneminde personelimize verilen haklar ellerinden alınmamış olsaydı 6 ayda yüzde 95 zam alacaklardı. Bugün gelinen noktada yüzde 15-20 arası zam yapıldı. ABB’de şu anda asgari ücretin altında hatta 5 bin liranın altında maaş alan personel var.

İbrahim Karaca (ABB AK Parti Bala Meclis Üyesi): Sayın Yavaş, verilen söz gönülden olmayınca sonuç böyle oluyor. Sayın Yavaş size önce sözünüzü hatırlatayım. “Ankara’da kimse aç yatağa girmeyecek” demiştiniz. Herkesi kucaklayacak, dertleri ile dertlenecektiniz. ‘Hatta et parası verdim’ diye bilboardlarda reklam yapmıştınız. İşçimiz asgari ücret almıyor. Belediyemizin işçisi asgari ücretin altında bir maaşla çalışıyor. İşçiye gelince neden böyle yaptınız? Acaba mensubu bulunduğunuz partilerin ilçe başkanlıklarında yapılan pazarlıklara istenen kontenjanlara yer açmak için bu arkadaşlarımızı çıkarmak mı istiyorsunuz?

Söz başka öz başka. Sayın Mansur Yavaş işçilerimize önce zorla sendika değiştirttiniz, şimdi ‘Ya düşük ücreti kabul et ya da istifa et’ baskısı ile işçimizin hakkını teslim etmiyorsunuz. Büyükşehir yönetimi ücretlerde artış içeren sözleşmeleri feshetti. Söz konusu ücret artışı yerine net 750 liralık bir zam yaptı. Eğer işçimiz eski şartlarda zam alsaydı 3000-3500 TL zam alacaktı. Bir hamlede işçimizin cebinden en az 2500 TL’yi çekip aldınız. Belediye başkanımızı yaptığı yanlıştan dönmeye emekçinin hakkını vermeye davet ediyoruz.

Metin Akdemir (ABB AK Parti Keçiören Meclis Üyesi): Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’miz 14 Haziran 2022 tarihli toplantısında ABB’nin 10 milyarlık bütçesi yüzde 60 artışla 16 milyara, ASKİ Genel Müdürlüğü’nün 4 milyar 222 milyonluk bütçesi yüzde 65 artışla 6 milyar 984 milyona, EGO Genel Müdürlüğü’nün 2 milyar 750 milyonluk bütçesi yüzde 84 artışla 5 milyar 50 milyona çıkartıldı.. İşçilerin maaşı hükümetimizin asgari ücrete yaptığı zam ortada iken Sayın Mansur Yavaş’ın işçisine asgari ücrete yapılan zam oranında maaşları arttıramamasının nedeni işe yeni aldığı 15-20 bin işçi olabilir mi? Kamuoyunun takdirine bırakıyorum.

Muhammed Abdullah Özer (ABB AK Parti Mamak Meclis Üyesi): ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın personeline yönelik zulmü aralıksız devam ediyor. “İşçilerin ekmekleriyle oynayan alçaktır” diyen Yavaş, işçilerin ekmekleriyle oynadı, onlarca personelin iş akdini feshetti. Hükümetimizin 1 yıl içerisinde asgari ücrete yaptığı zam oranı ortadadır. Asgari ücrete kümülatif toplamda 6 ayda yüzde 95, kamu çalışanlarına ise yüzde 85 zam yaptı. Lakin Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde bırakın işçiye yüzde 95 zam oranını neredeyse yüzde 20’yi zar zor görüyoruz. Bugün AK Parti belediyeciliğinden kalan haklar, belediye işçisine verilmiş olsaydı yüzde 95 zam alacaklardı. ‘İnsanlar yatağa aç girmesin’ diyerek algıya soyunan Mansur Yavaş kendi belediye personeline asgari ücretin altında maaş vererek yatağa aç girmesi için elinden geleni yapıyor.

HALK EKMEK’TE ÇALIŞAN İŞÇİLERİN DE İKRAMİYELERİ DÜŞÜRÜLDÜ

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 150 kişiden oluşan Ankara Halk Ekmek ve Un Fabrikası A.Ş yöneticilerine Ramazan Bayramı sonrasında yüzde 50 zam yaptığını ortaya çıkarmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Halk Ekmek’te çalışan işçilerin ikramiye sayıları 4’ten 2’ye düşürdüğü öğrenildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.