Site Rengi

HABER ÖZETİ
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına usülsüz geçiş yapan 6 bin 134 kişinin vatandaşlığı iptal edildi!.
Bitcoin sert yükselişlerle 85 bin dolara çıktı!.
New York’taki Türk Evi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a coşkulu karşılama..
Berlin’de Türk aday seçim kazanınca Yahudiler kudurdu!.
Borsa da vatandaşın iç edilen 850 milyarı iyice çıkmaza girdi!.
Süper Lig’in yeni lideri Amedspor oldu..
Fenerbahçe Eyüpspor’u 8 golle sahaya gömdü!.
Alihan Kuriş’ten “CHP’ye Oy Vermeyenleri Cemaatten Kovun” talimatı!.
Meloni Türkiye’nin cinsel sapıklara yönelik operasyonlarını kınayan AB’ye destek vermedi!.
Kopenhag Stockholm Büyükelçileri güven mektubu sunmaya kuyruklu uşak frakıyla gitti!.
“Atatürk Olmasaydı Adınız Yorgo Olurdu” diyenlerin Yunanistan aşkı depreşti!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan 16. defa BM Genel Kurulu’na hitap edecek..
“Ben Kaybetmem” diyerek hakim savcı odalarında tol kesen avukat tutuklandı!.
Alihan Kuriş çetesine operasyonlar devam ediyor..
Salah Galatasaray’ı bozguna uğrattı!.
İsrail bağlantılı dolandırcılık şebekesine büyük darbe!.
ABD Başkanı Trump Gröland için Danimarka ile anlaştığını açıkladı..
Washington Post: Pentagon’un açıkladığından daha fazla ABD askeri öldü!.
Çiftçiden 5 liraya alıp vatandaşa 100 liraya ürün satan çakallar tutuklandı!.
Yeni Parti Genel Müdürünün Cuma Namazı pozları!.
TOKİ’den borcunu erken kapatana yüzde 25 indirim!.
BAE’den dikkat çekici Türkiye-İsrail karşılaştırması!.
Netenyahu itinin partisi mum gibi erimeye devam ediyor..
Adalet Bakanlığı sapıkların üzerine gittikçe Avrupa kuduz köpek gibi havlıyor..
CHP’ye kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in görevine son verildi..
Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD Başkanı Trump ile New York’ta görüşecek..
Erdoğan 2028’de son kez Cumhurbaşkanı adayı olacak..
Kaşif Kozinoğlu dosyasını kapatan iki savcıya gözaltı!.
İstanbul Borsası’nı speküle eden şirketler tasfiye ediliyor..
Piyasaların beklediği açıklama geldi..
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Cemevi açılışında Diyanet’i hedef aldılar!. (video haber)

Cemevi açılışında Diyanet’i hedef aldılar!. (video haber)
26.09.2021
A+
A-

“Eline, beline, diline hakim ol” diyerek yola çıkanların temsilcilerinden Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevi’nin açılışında AK Parti iktidarı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef aldı. Kaplan’a haddini, açılışta bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen bildirdi.

 

Isparta Cemevi’nin açılışında konuşan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Genel Başkanı Gani Kaplan, AK Parti iktidarı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef aldı. “Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir mezhep faydalanıyor. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez.” diyen Kaplan’a, açılışta bulunan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen tepki gösterdi. Başkan Başdeğirmen’in tepkisinden sonra Gani Kaplan, konuşmasını yarıda kesti.

Ayrımcı ifadelerle Diyanet’e saldırdı!

PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan, Isparta Cemevi’nin açılışında büyük saygısızlık yaparak, bugün o cemevini kendilerine hazırlayan AK Parti iktidarı ile Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedef aldı. Kürsüye çıktığı andan itibaren, ayrımcı ifadeler kullanan Kaplan, önce iktidarı hedef aldı: “Açılışını gerçekleştirdiğimiz cemevinin yasalarda kabul görmediğini biliyoruz. Alevilerin ibadethanelerinin yasal statüsünü kabul etmeden bizlere hizmet vermenin bir anlamı yok. Aleviler açısından bu zulümdür.”

Ardından Diyanet İşleri Başkanlığı’nı hedefe koyan Gani Kaplan, şöyle devam etti: “Cemevleri kırmızı çizgidir diyen Diyanet de bizler için kırmızı çizgidir. Diyanet’in yaptığı hizmetten tek bir dinin tek bir mezhebi yararlanıyor. Laiklik toplumsal barışın güvencesidir. Bu ülkede Diyanet olduğu sürece laiklikten bahsedilemez.”

‘Burada siyaset yapılmaz’

Gani Kaplan’ın konuşması esnasında Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de oradaydı. Başkan Başdeğirmen, Kaplan konuşurken araya girerek, “Bu cemevinin betonunu ben döktürdüm. Elektriğini ben verdirdim. Burada siyaset yapılmaz. ben Cumhurbaşkanının temsilci olarak buraya geldim. Cumhurbaşkanı Alevinin de, Sünninin de Cumhurbaşkanıdır.” diye haykırdı.

‘Ayrımcılık yapamazsınız’

“Bu konuşmayı kınıyorum.” diyen Şükrü Başdeğirmen’i, açılıştakiler, “Lütfen yerinize oturun.” diyerek sakinleştirmeye çalıştı. Başkan Başdeğirmen ise, “Ayrımcılık yapamazsınız. Bu memleket sizin gibi düşünceler yüzünden bu hale geldi. Bu konuşmacı ayrılsın öyle oturacağım.” diyerek karşılık verdi.

Karşılaştığı tepkiden sonra konuşmasını sonlandıran Gani Kaplan, haddi aşan ayrımcı sözlerinin arkasında olduğunu söyledi.

(yeni akit)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.