Site Rengi

HABER ÖZETİ
1,5 milyon Suriyeli ülkesine döndü, 2,2 milyon Suriyeli kaldı!.
Netenyahu’nun pi*i ölüm korkusu yüzünden adını soyadını değiştirdi!.
Selahattin Demirtaş ağzıyla Erdoğan’a içi boş tehditler savurdu!.
Trump’ın İtalya ve İspanya liderleri ile kriz yaşamasına Erdoğan engel oldu..
Türkiye’den Venezuela’ya 30 ton insani yardım..
NATO Zirvesi’nde alkol ikramı yapıldı mı, yapılmadı mı!.
CHP’li Çankaya Belediyesi’ne yolsuzluk ve hırsızlık operasyonu..
Saadettin Saran ve Elâ Rümeysa Cebeci hakkında istenen cezalar belli oldu..
Mehmet Akif Ersoy hakkındaki iddianame kabul edildi!. 226 yıl hapis cezası istendi!.
İb*nelerle dolu gemi Türkiye’den izin alamadığı için limansız kaldı!.
Barış Yarladaş’tan Özgür Özel hakkında bomba iddialar!.
KAAN’a F-110 motorları ABD’den için onay çıktı..
Bay Kemal CHP İstanbul İl Başkanlığına kendi posterini astırdı..
LGS sonuçları açıkladı..
S-400’lerin akibeti belli oldu..
Beyaz Saray’dan dikkat çeken fotoğraf paylaşımı..
Yeditepe Üniversitesi’ndeki Ayet düşmanlarına jet soruşturma!.
Ankara, NATO’ya ev sahipliği yaparken Çankaya Belediye Başkanı tatilde çıktı!.
Yargıtay kararı çıkmazsa Ağustos’ta yavru CHP’yi kuracaklarmış..
Yeditepe Üniversitesi mezuniyetinde pankart skandalı!. Ayeti engellediler!.
Türkiye ile İngiltere arasında savunma ve güvenlik ortaklığı anlaşması..
Mahkeme başkanı duruşma da küstahlık yapan İmamoğlu’nu fena haşladı!.
ABD Başkanı Trump F-35’lerin Türkiye’ye verileceğini açıkladı..
Yunan basını Erdoğan ile Trump’u yan yana gördükçe kuduruyor!.
Muhalefetin düştüğü içler acısı durum!. Erdoğan’ı Erdoğan’ın misafirlerine şikâyet etti!.
Dünya Erdoğan-Trump ikilisinin fotoğraf karelerini konuşuyor..
Trump Türkiye’ye karşı CAATSA yaptırımlarının kaldırılacağını açıkladı!.
Dünya Kupası’nda başarısız olan 13 teknik direktör istifa etti!.
Termometreler 40 dereceyi gösterecek!.
Netenyahu itini Türkiye’nin F-35’leri alma korkusu sardı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

Ceren’in katilinin seri katillerle ortak özellikleri…

17.12.2019
A+
A-

Ordu’da 20 yaşındaki Ceren Özdemir’i evine girdiği sırada katleden psikopatın, seri katillerle ortak bir özelliği bulunuyor.

Ordu’da Ceren Özdemir’i öldüren Özgür Arduç’un savcılık ifadesindeki “İstanbul’dayken sevdiğim kedilerin başını taşla eziyordum, birinin kalbini çıkarmıştım” şeklindeki sözleri, hayvanlara eziyet edip öldürenlerle seri katiller arasındaki bağın sorgulanmasına neden oldu.

Uzmanlara göre Arduç da kriminoloji literatüründeki birçok seri katil gibi gelecekte işleyeceği cinayetlerin tatbikatını yapıyordu.

YÖNTEM AYNI

Sevil Atasoy (Adli Tıp uzmanı): Hayvana acımayan insana hiç acımaz. Birçok örnekte görüyoruz ki, çocuk yaşlarda hayvanları nasıl öldürüyorlar ise gelecekte insanlara da benzer yöntemleri uyguluyorlar. Çocuk yaşta hayvanları boğarak öldüren biri, ilerleyen yaşlarda kurbanı olan insanlara da aynı yöntemi uyguluyor. Seri katiller arasında bu sıklıkla rastlanan bir durum.

SEVGİ HİSSİ YOK

Doç.Dr. Derya Deniz (İstanbul Kültür Üniversitesi Psikoloji Bölümü Başkan Yardımcısı): Antisosyal ve bunun bir adım ötesinde psikopatik şiddet özelliklerine sahip kişiler, insana eziyet etmekten, yaralamaktan, öldürmekten, zarar vermekten çekinmeyen yapıya sahiptir. Bu kişilerin çocukluklarının da sorunlu olduğu bilinmektedir. Sevgi hissi barındırmadıkları, sevgi kapasiteleri olmadığı için hayvanlara da insanlara da eziyet etmekten, zarar vermekten kaçınmazlar.

ÇOCUKLUĞU SORUNLU

Şentürk Demiral (Eski İstanbul Cinayet Masası Amiri, ‘Avcı’ lakaplı emekli emniyet müdürü): Ülkemizde seri katil vakaları ABD’deki kadar yoğun değil. Ancak benim bizzat yaşadığım vakalarda gördüğüm vahşice cinayet işleyen katillerin birçoğunun çocukluğu sorunlu. Ancak özellikle yurtdışında işlenen cinayet vakalarına baktığımızda çocukluklarında hayvanları eziyet ederek öldüren kişilerin ileride vahşice cinayet işlediklerini biliyoruz. Bu açıdan baktığınızda bu kişilerin çocuk yaşta cinayetlerin tatbikatlarını yaptıklarını söylemek mümkün.

ZAYIF OLANLAR HEDEF

Feramuz Erdin (Emekli emniyet müdürü): Canilik bir güdü. Bu kişilerde, bu güdünün daha çok kendilerinden zayıf olanlara şiddet uygulanmasıyla ortaya çıktığını görüyoruz. Bu cezasız kaldıkça bu güdüleri artarak devam ediyor. Artarak tekerrür ediyor. Bu noktadan hareketle, seri katillerin çocuk yaşta cinayetlerin tatbikatlarını yaptıklarını söyleyebiliriz.

FBI TAKİP EDİYOR

Öyle ki, kriminoloji literatüründeki birçok seri katilin çocukken hayvan düşmanı olduğu, “Hayvana eziyet eden insana da eziyet eder” öngörüsünün doğruluğu psikoloji, sosyoloji ve kriminoloji alanında yayınlanan makaleler de açıklanıyor. ABD’de özellikle FBI’ın son yıllarda hayvanlara eziyet eden ve öldüren kişileri izleme listesine aldığı ve profillerini takibe aldığı da biliniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.