Site Rengi

HABER ÖZETİ
Fenerbahçe ligden çekilme kararı için olağanüstü genel kurula gidiyor!.
Ali Babacan’dan Ümit Özdağ itirafı: SEÇİM KAZANMAK İÇİN ÜLKEYİ PEŞKEŞ ÇEKMİŞLER!.
Kaftancıoğlu CHP İl Binasındaki milyon dolarlar skandalı ile ilgili ifadeye çağrıldı!.
Hakan Fidan 7 Şubat MİT krizinin detaylarını ilk kez açıkladı..
Başkan Erdoğan’dan orduya Suriye ve Irak mesajı: Harekâta Hazır Olun!.
TİP’in adaylığını geri çektiği Gökhan Zan’dan partisine rest: YOLUMA TEK BAŞIMA DEVAM EDECEĞİM!.
Bakan Yerlikaya olaylı Fenerbahçe Trabzonspor maçı sonrası soruşturma açıldığını duyurdu!.
Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası saha savaş alanına döndü!.
Putin yüzde 87 ile tekrar Rusya Devlet Başkanı oldu..
DEM Parti Nevruz kutlamalarını Öcalan posterleriyle süsledi!.
Bakan Özhaseki Yarısı Bizden Kampanyasının detaylarını açıkladı..
Emekli ikramiyeleri 2-5 Nisan tarihlerinde hesaplara yatacak..
İstanbul’u kaybetme korkusu tıpış tıpış Ayasofya’a getirdi!.
Kredi kartı nakit çekim faizleri yükseldi!.
2028’de 20 adet KAAN Savaş Uçağı THK envanterine giriyor..
Akşener’den Erdoğan’a çağrı: BUNLARI YAP TÜM OYLAR SENİN OLSUN!.
Balya balya para skandalının ardından Fatih Keleş’in ifadesi ortaya çıktı!.
Turgut Altınok malvarlığını açıkladı..
Yardım ve yataklık yapan babaya adli kontrol kıyağı!.
Özgür Özel seçimleri kaybederse istifa edecekmiş!.
Saadettin Saran Fenerbahçe Başkan Adaylığını resmen açıkladı..
CHP’nin anketçisi İmamoğlu’nun tehditlerine maruz kaldığını açıkladı!.
Seçim öncesi vatandaştan dolara hücum!.
CHP’nin Kandil ile iletişim görevini SİHA Sezgin yürütüyor!.
2023 yılında 47 milyar TL vergi kaçırıldığı ortaya çıktı!.
Kaçak anne ile katil oğlunun ABD’de keyfi yerinde!.
Kahpeliğin böylesi!. Hem Gazze’ye yardım edip hemde İsrail’e silah veriyorlar!.
Ekmek ve simit fiyatlarının belirlenmesinde yeni dönem..
Bay Ekrem’in “Metro Fatihi” palavrası resmi rakamlarla çöktü!.
Tutmadığı sözler hatırlatılınca “Hatırlamıyorum” diyerek çark etti!.
DOLAR 32,3370
EURO 35,2041
ALTIN 2.247,26
BIST 8.718,11

CHP Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet ve haraç rezaletinin detayları ortaya çıktı!. Rüşvete bile zam yapmışlar!.

CHP Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet ve haraç rezaletinin detayları ortaya çıktı!. Rüşvete bile zam yapmışlar!.
23.01.2022
A+
A-

CHP’li Bilecik Belediyesi’ndeki rüşvet ve haraç çarkıyla ile ilgili yeni detaylar çıktı!. Belediye Başkanı Semih Şahin’in danışmanı Selçuk Erdağı, belediyenin ortak olduğu AVM’nin satışından önce 3 milyon 300 bin lira rüşvet istedi. İş adamı ayak direyince cezalandırmak için istenen rüşvet önce 4 milyon lira, ardından 5 milyon liraya çıkarıldı!.

CHP’li Bilecik Belediyesi’nde dönen rüşvet çarkının detayları ortaya çıktı. Soruşturma dosyasına giren bilgilere göre; Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’in danışmanı ve Kayı A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Erdağı, belediyenin de ortak olduğu AVM’nin satışından rüşvet almak için her yola başvurdu. 2020 yılında satış için taraflardan 3 milyon 300 bin lira rüşvet isteyen Erdağı, satış gerçekleşmeyince rüşvete zam yaptı. Aynı satış için 2021 yılında 5 milyon lira rüşvet isteyen Erdağı, iş adamlarının şikayeti ile yakayı ele verdi. Erdağı, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece “rüşvet” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi..

Selçuk Erdağı
Selçuk Erdağı

RÜŞVET CHP İLE BAŞLADI

Yeni Şafak’ın edindiği bilgilere göre; Bilecik Belediyesi daha önce 2018 yılında Seven Pasajı olarak bilinen bölgeye AVM inşa etmek için gelir paylı sistemle ihaleye çıktı.

Uygun teklif veren bir firma ihaleyi kazanarak inşaata başladı. Sözleşmede AVM’nin satış hakları firmaya verildi. İnşaat devam ederken belediye el değiştirerek CHP’ye geçti, rüşvet çarkı bundan sonra dönmeye başladı.

2020 yılının Kasım ayında AVM, ekspertiz ve belediye tarafından belirlenen 26 milyon 200 bin lira bedelle, inşaatı yapan firma tarafından satışa çıkarıldı. Şehirde faaliyet gösteren bir akaryakıt şirketi AVM’ye talip oldu.

BAŞKAN ÖYLE UYGUN GÖRDÜ

Satış ve devir sürerken, Selçuk Erdağı AVM’yi satın alan firmanın sahiplerini belediyeye çağırarak görüşmek istedi. Daveti kabul eden firma sahibi, Erdağı’nın belediyedeki odasına gitti. Firmaya hayırlı olsun dileklerini ileten Erdağı, satış için belirlenen 26 milyon 200 bin liranın haricinde ödeme, yani rüşvet istedi.

Firma sahibinden 2 milyon 500 bin lira peşin, 800 bin lira da iskandan sonra olmak üzere 3 milyon 300 bin lira istedi. Firma sahibi “Bu ödeme niçin?” diye sorduğunda ise “Belediyeye lazım, başkan bey böyle uygun gördü” cevabını verdi.

BU KONU PAZARLIĞA KAPALI

Firma sahipleri teklifi reddetse de görüşmeler bir süre devam etti. Bir görüşmede firma sahipleri rüşvet yerine belediyeye kepçe alıp hibe etmeyi önerdi. Ancak Selçuk Erdağı, “Bu konu pazarlığa kapalıdır. Biz ne yapacağız kepçeyi, bize nakit para lazım” diyerek teklifi reddetti. Görüşmeler sürdü, Erdağı resmi olarak gerçekleşen satış işleminin iptal edilmesi için firmadan “almaktan vazgeçtik” yazısı istedi. Firma kabul etmeyince 2021 yılının Şubat ayında AVM için belirlenen 26 milyon 200 bin liralık satış bedeli encümen kararıyla arttırıldı, böylece satış iptal oldu.

Rüşvete fahiş zam!

2020 yılındaki rüşvet pazarlığından aylar sonra Selçuk Erdağı, AVM’ye talip olan firmanın sahiplerini 29 Aralık 2021’de tekrar davet etti. Firmanın 2 ortağı belediyeye giderek Erdağı ile görüştü. Erdağı görüşmede “Burayı almanız için son şansınız. Fiyat 43 milyon 500 bin lira, 2022’ye kalırsanız fiyat artacak” diye tehdit etti.

BU PEŞİN, DİĞERİ SONRA

Görüşme sırasında Erdağı, masasında bulunan bir not kağıdına kendi el yazısı ile 200 dolar (200 bin) ve 120 dolar (120 bin) yazıp “Bunu da halledersiniz” dedi. Eliyle 120 ABD Doları işaret ederek “Bu peşin, diğeri iskandan sonra” dedi. Ortaklar, istenen paranın ne olduğunu anlamadı. 1 gün sonra sabah saatlerinde tekrar Erdağı’nın yanına gitti. Erdağı ikinci kez not kağıdına el yazısı ile aynı rakamları yazarak ortaklara verdi ve “Konu pazarlığa kapalı” dedi.

KAĞIDA YAZIP VERDİ

Ortaklar aynı gün öğleden sonra bir kez daha Erdağı’nın yanına gitti. Ancak bu kez Erdağı’nın rüşvet talebini cep telefonu ile kayda aldı. Erdağı görüşmede masasında bulunan not kağıdına kendi el yazısı ile “4000” veya “320 dolar” ve 43,5 yazarak kağıdı ortaklara verdi. Yani Erdağı, AVM için 43 milyon 500 bin lira, rüşvet için de “4 milyon lira” veya “320 bin dolar” istedi. Ortakların fiyat konusunda indirim ısrarına ise Erdağı, “Başkanla konuşacağım” cevabını verdi. Belediyeden ayrılan ortaklar bir süre sonra Selçuk Erdağı’dan telefon aldı.

SON RAKAM 5 MİLYON TL

Erdağı bu kez rüşvet tarifesini değiştirerek “Başkanla görüştüm, fiyatı 43 milyon 500 binden, 42 milyona çekeceğiz. 500 bini sizden sildik. Ama 1 milyonu elden alırız” dedi. Yani AVM’nin fiyatını 1,5 milyon lira indiren Erdağı, rüşvet olarak istediği 4 milyon liraya 1 milyon daha ekleyip rüşveti 5 milyon liraya yükseltti. Bu pazarlık sonrasında hem AVM’yi yapan firma, hem de binaya talip olduğu için rüşvet istenen firma durumu yargıya taşıdı. Polisle işbirliği sonrasında Erdağı talep ettiği rüşveti alırken belediye binasına yapılan operasyonla paketlendi.

Rüşvet pazarlığının ses kaydı dosyada

  • Erdağı ile yapılan rüşvet pazarlığının ses kaydı da yargıya dosyaya konuldu. Sorgusunda Erdağı’ya kayıtlar soruldu. Erdağı, “Görüşmelerin habersiz kaydedilmesi kanuna aykırı. Başkanla ilgili geçen tüm ifadeler gerçeğe aykırıdır. Bana tuzak kuruldu. Söz konusu firmalar aracı olmam için bana bedel ödemek istediler. Aracı oldum, rüşvet değil” iddiasında bulundu.

Onları niye yazdım hatırlamıyorum

Şikayetçi olan iş adamları, Selçuk Erdağı’nın kendilerinden rüşvet almak için yazdığı not kağıtlarını delil olarak sundu. 3 ayrı kağıtta yazan “4000, 320 ve 43,5”, “200 $, 120 $, 1 yıl, P, İskan” ve “200$, P, 120 $, iş, 1 yıl, O.Y, ve arkası ciro” ifadelerinin ne anlama geldiği soruldu. Erdağı bunlara da “Yazı bana ait ama ne amaçla yazdığımı hatırlamıyorum” cevabını verdi.

Basıldığı belediyede çalışmıyormuş

  • Belediye binasındaki odasında rüşvet alırken basılan, belediyenin ortak olduğu AVM için pazarlık yapıp kararlar alan Selçuk Erdağı, ifadesinde belediyede görevli olmadığını iddia etti. Erdağı istediği parayı ise “AVM’ye talip olan firma daha önce satıştan caydığı için bu kez belli bir miktar emanet para getirmelerini istedim. Satışın gerçekleşmemesi halinde iade edecektim” diye savundu..
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.