Site Rengi

HABER ÖZETİ
Tanju Özcan hakkındaki rüşvet, irtikap, dolandırıcılık iddianamesi kabul edildi..
Tamar Tanrıyar’ın CHP’li vekiller ile ilgili Gurup Seks iddiaları ortalığı fena karıştırdı!.
CHP’nin pavyoncu vekilinden partilileri yakacak yeni itiraflar!.
Dünyaya kafa tutup uçan kuşu İHA zannederek 3,5 atan Trump!.
Bir CHP Klasiği!. Astıkları Deniz Gezmiş’i mezarı başında yad edip “Şehit” dediler!.
MHP’li Semih Yalçın’dan Bülent Arınç’a balans ayarı: Siyasi Fosil, FETO Kuryesi!.
İran’da aradığı desteği bulamayan Trump’tan trajikomik sitem: Kürtler Bizi Sattı!.
CHP’yi satan satana!. Gelin Böcek’te itirafçı oldu!.
Burcu Köksal Özgür Özel’in attığı mesajları ifşa etti!.
Aziz Yıldırım başkanlığa dönüş için gereken 500 imzayı saatler içinde topladı..
İran ABD’ye kesin şartlarını iletti!.
Baba Böcek oğlunun tüm itiraflarının gerçek olduğunu söyledi..
CHP’li Veli Ağababa’nın “Tanımıyorum ki” dediği oğul Böcek’i cezaevinde ziyaret ettiği ortaya çıktı!.
Köpek annesi olduğunu söyleyen spiker TRT’den kovuldu!.
Emin Pazarcı’nın çakar kullanan şımarık kızına ceza yağdı!.
İran’dan İngiltere ve Fransa’ya Hürmüz Boğazı uyarısı!.
Muhittin Böcek itirafçı olmak için dilekçe verdi!.
CHP’li Meclis üyesinin paravan şirketler üzerinden halk ekmek vurgunu!.
Arda Turan’ın takımı Shakhtar Donetsk Ukrayna’da şampiyon oldu
Özgür Özel’in yedek partisi hazır..
Bu silahların hepsi Milli ve Yerli..
Şampiyon Galatasaray..
CHP’li vekilin CHP’li belediyelerdeki yolsuzluklar örtbas etme taktiği!.
AK Parti’den Burcu Köksal açıklaması..
Rüşveti veren CHP’li, rüşveti alan CHP’li ama “Kumpas” diyen yine CHP’li!.
Özgür Özel’e Akın Gürlek hakkındaki iddialar ilgili soruşturma başlatıldı!.
İçişleri Bakanı Çiftçi: Ekim’e kadar sokaklarda başıboş köpek kalmayacak!.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’nin Avrupa’ya değil, Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var!.
Pavyoncu Başkan bülbül gibi ötüyor!. Özgür Özel’e neler vermiş neler..
İtirafçı olan oğul Böcek rüşvet çarkını enğne boyuna anlattı!.
DOLAR
EURO
ALTIN
BIST

CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.

CHP kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’e ihraç etti!.

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetimi, İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi kararıyla görevden alınarak yerine geçici kayyum heyeti atandı. Karara tepki gösteren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Bu karar yok hükmündedir” diyerek mitinglere devam edeceklerini açıkladı ve kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in partiden ihraç edildiğini duyurdu!.

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından verilen kararla CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve yönetim kurulunu görevden alındı. Mahkeme İstanbul İl Başkanlığı’na geçici olarak Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap’ı atadı..

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı bir televizyon programında, söz konusu kararlar hakkında açıklamalarda bulundu..

“9 mahkeme reddetti 10’uncuda tutturdular” diyen CHP Lideri Özgür Özel, İstanbul’da 196 delegenin ve CHP İstanbul Yönetimi’nin görevden alınmasına ilişkin Halk TV yayınında şunları söyledi:

“Bu 10. denemeydi. 10. denemede tutturdular diye özetleyeyim. Ankara’da altı, İstanbul’da dört tane dava var. Bu dava, dört davanın bir bileşimi. Ankara’da da altı davanın bir bileşimi bir dava yürüyor. Asliye Hukuk Mahkemelerine başvuruyorlar ve diyorlar ki, işte “İstanbul İl Kongresi’ni iptal edin.” ya da “CHP’nin kurultayını iptal edin.” ve “Tedbir kararı verin.” Yani mahkemeyi daha görmeden, görevdekileri uzaklaştırın. Bunu bugüne kadar dokuz ayrı Asliye Hukuk Mahkemesi’nin başkanı reddetti.
Sebebi de şu, hatta bunu böyle bu konunun uzmanı hukukçular, hukukçu arkadaşlarım şöyle anlatıyorlar. “Bu davada tedbir kararı verilemez çünkü doğrudan sonuç doğurur. Şimdi, yönetimin uzaklaştırılmasını talep ediyorsun bir gerekçeyle, daha doğrusu yapılan kongrenin iptalini talep ediyorsun. İptal olursa yönetim uzaklaşacak. Sen bunu yapmadan ilk günden iptal et.” diyorsun. Bunu dokuz mahkeme reddetti. 10’uncuda tutturdular. 11’incisini de bugün bir Akın Gürlek, bir birleştirme kararıyla yapmaya çalışıyor.

Yani o da diyor ki, “Nihayet tutturdunuz. Sürece ben de vaziyet ediyorum.” deyip kendince, kendince baş kötü olarak bu kötülükten de benim haberim var. Dolayısıyla en baştakinin haberi var. Sayın Erdoğan’ın talimat ve direktifleriyle biz sizinle uğraşıyorduk. Nihayet bu kadar hukuksuzluğu kabul edebilecek bir asliye hukuk mahkemesi bulduk.” deyip zil takıp oynuyor bugün.”

“KARARI TANIMIYORUZ”

“Ankara’da böyle bir hakim bulamadıkları için İstanbul’daki bir hakime bu kararı aldırmışlar. Bu durum, hukuk sistemi açısından tamamen bir kanunsuzluk hali olduğu için Anayasa Mahkemesi’ne de bu durum açısından tedbir talebiyle başvuracağız. Bunların hepsini teker teker yaparız.” diyen CHP Genel Başkanı AK Parti’nin kararı savunması halinde MHP’nin de siyaseten zarar göreceğini şöyle ifade etti:

“Ne sonuç doğuracak? Siyaseten Adalet ve Kalkınma Partisi’nin, eğer bu kararı onlarla birlikte savunacak olurlarsa, Milliyetçi Hareket Partisi’nin siyasete zarar göreceği, muhalefetin ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin birbirine daha sıkı sarılacağı bir siyasi sonuç doğurur bu. Bugüne kadar seçim sonuçlarını yargı yoluyla değiştirmeye çalışmak ne sonuç verdiyse, örneğin İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı ilk seçim iptal olduğu gece, fark 13 bindi. 60 gün sonra yapılan seçimlerde fark 806 bine çıktı. Millet sevmiyor böyle şeyleri. O yüzden siyaseten son derece güçlü olan ve güçlenmekte olan pozisyonumuzu tahkim eder bu.
Ama hukuken neler olacak, o tartışmanın detaylarını hukukçulara bırakmayı tercih ederim. Ama biz ne yapacağız derseniz, biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak hukuken yapılması gereken her adımı atacağız. Hukukçu arkadaşlar bakıyorlar. Örneğin, mahkemeye itiraz edilecek elbette. Mahkemenin kararına istinafta itiraz edilecek elbette. Ama bir yandan bu mahkemenin yaptığı bu iş Türkiye’de seçim hukukunu askıya alıyor.
“Bu açıdan Yüksek Seçim Kurulu’na ve yine bu mahkemenin aldığı karar Türkiye’de, bir asliye hukuk mahkemesi, İstanbul’daki bir asliye hukuk mahkemesi. Bundan önceki bütün asliye hukuk mahkemeleri hep ne yaptı? Gelen davayı görevsizlikle dedi, Ankara’ya yolladı. Çünkü siyasi partilerin genel merkezleri Ankara’dadır. İllerin tüzel kişilikleri yoktur. Siyasi partilerin ve onların illerdeki yönetimlerinin aleyhine açılan davalar Ankara’da görülür.”

“GÜRSEL TEKİN’İ PARTİDEN İHRAÇ ETTİK”

Kayyum olarak atanan Gürsel Tekin hakkında da konuşan CHP Lideri Özgür Özel, daha önce istifa ettiğini söyleyen ancak herhangi bir dilekçe vermediği ortaya çıkan Tekin’i partiden ihraç ettiklerini söyledi.

Öte yandan Özel, görevi kabul edecek olanları da partiden ihraç edeceklerini şöyle ifade etti:

“Özgür Çelik, İstanbul İl Başkanımızdır. Görevinin başındadır, görevine devam ediyor. İsminden bağımsız olarak atanan kayyum heyetinden, görevi kabul edeceğini anladığımız, açıklaması o yönde olan kişiyi partiden ihraç ettik. Kendisini tedbirli şekilde, yani karar alındığı an parti üyeliği sona eriyor. Tedbirli şekilde Yüksek Disiplin Kurulu’na verdik ve partiden ihraç ettik.

Bu, Gürsel Tekin olsa olur, bir başka isim olsa olur. Bu saray düzeninin, bu yargı kumpasına “Ben görev yaparım.” diyen diğer dört arkadaşın açıklamalarını bilmediğimiz için onlar çok yakın takibimizde olan partililerimiz, geçmişte ilçe başkanlığı görevleri yapmışlar. Eğer onlar “Biz görevi kabul ediyoruz.” derlerse onlar da ihraç edilecek.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.