Site Rengi

HABER ÖZETİ
Meteoroloji’den 45 il için Sarı Kodlu uyarı geldi!.
Aşırı kazık fiyatlar sonrası restoran ve kafelerde boykot dönemi başlıyor!.
Diyarbakır’da belediye meclisinde toplantısında Türk Bayrağı krizi!.
Çin’den sosyal medya ahlaksızlığına darbe!
CHP’li Belediyelerde makamlar eşe dosta peşkeş çekiliyor!.
Erdoğan’ı kızdıran “Kent Lokantaları” çıkışı!.
Doğalgaz ve elektriğe Mayıs ayında zam yok!.
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46

”CHP sandıkları patlattı” diyen Nagehan Alçı’nın yalanı patladı! Avdagiç:” Açık ara farkla kazandık!.”

”CHP sandıkları patlattı” diyen Nagehan Alçı’nın yalanı patladı! Avdagiç:” Açık ara farkla kazandık!.”
10.11.2022
A+
A-

Türkiye’nin en büyük Odası olan İstanbul Ticaret Odası’nda (İTO) yapılan seçimleri 195 üyeyle ve açık ara farkla Şekip Avdagiç ve ekibi kazandı. CHP nezdinde itibarını düzeltmeye çalışan ancak eline yüzüne bulaştıran Nagehan Alçı’nın ‘CHP sandıkları patlattı’ şeklindeki gerçek dışı ifadeleri de Avdagiç’in seçimi kazanmasıyla yalan oldu. Seçimin galibi Avdagiç, twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise, ‘Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah.’ ifadelerini kullandı.

İstanbullu şirketler, Türkiye’nin en büyük odası olan İTO’da kendilerini 4 yıl boyunca temsil edecek meslek komitesi ve meclis üyelerini seçmek için bugün saat 08.00’den itibaren Yeşilköy’deki İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) sandık başına gitti.

NAGEHAN ALÇI ‘CHP SANDIKLARI PATLATTI’ YALANINI ORTAYA ATMIŞTI

 

Konuya ilişkin gerçek dışı ifadeler kullanan, gazeteci Nagehan Alçı seçimle ilgili yaptığı paylaşımında İTO’daki seçimi CHP’nin kazanacağını belirtmişti.

CHP’lilerin sandıklarını patlattığını, AK Parti’nin büyük bir hezimet yaşadığını belirten Alçı, “İstanbul Ticaret Odası’nda zafer CHP’nin ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun diyebiliriz. Buradan dönüş imkansız. Arada çok büyük fark var. CHP örgütü resmen sandıkları patlattı. İTO’da Şekib Avdagiç yönetimi yani AK Parti büyük bir hezimet yaşıyor” ifadelerini kullanmıştı.

İTO’da Şekib Avdagiç ve yönetiminin seçimi kazanmasıyla birlikte Nagehan Alçı’nın bu yalanı da suya düşmüş oldu.

 

İTO Başkanı Avdagiç, 700 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük odası olan İTO’da 15 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimi öncesi bugün gerçekleştirilen organ seçimleri hakkında açıklama yaptı.

Şekib Avdagiç, yaptığı açıklamada, İTO tarihinin en yüksek katılımlı seçimini yaşadıklarını belirterek, “195 meclis üyesi ile açık ara kazandık. İstanbul Ticaret Odası üyeleri, bu seçimle birlikte bir kez daha İTO’nun akl-ı selimin kalesi olduğunu ortaya koydu. Biz şimdi, yeni ve beyaz bir sayfa daha açıyoruz. İnanıyorum ki, yeni meclisle İstanbul’a ve Türkiye’ye hizmet yolunda çok önemli şeyler yapacağız.” dedi.

Seçimlerin Fatih 2. İlçe Seçim Kurulu Başkanı ve Sandık Kurulu Üyeleri gözetiminde demokratik bir ortamda ve huzur içinde tamamlandığını belirten Avdagiç, “Seçimde görev alan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İTO personeline teşekkür ediyorum. Seçim güvenliğini sağlayan İstanbul valimize, emniyet müdürümüze ve İstanbul emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

“KAHİR EKSERİYETLE SEÇİMİ KAZANMIŞ BULUNUYORUZ”

Şekib Avdagiç, Türk iş dünyasının yüzakı İTO’nun 140 yıllık geleneğine yaraşır şekilde, 21’inci dönem oda organlarını oluşturacak seçimi geride bıraktığını söyledi.

Sandıkların saat 17.00 itibarıyla açıldığını, İTO’da 4 yıl görev yapacak meslek komitesi üyeleri ile meclis üyelerinin belirlendiğini kaydeden Avdagiç, “Sonuçlar elimize ulaştı. Şunu söylemek isterim ki; 81 meslek komitesinde, kahir ekseriyetle kazanmış bulunuyoruz. İstanbul iş dünyası, son 4 yılda ortaya koyduğumuz icraatları onaylamış, aynı hız ve rotada bize yeniden güç vermiştir.” dedi.

Bugün oda seçimlerinde oy kullanan İstanbul iş dünyası üyelerini tebrik eden Avdagiç, “İTO üyelerimiz köklü seçim geleneğimize ve İstanbul iş dünyasına yakışır şekilde davrandılar. Bunu çok önemli buluyorum. Üyelerimizi, vakarlı ve sağduyulu yaklaşımları sebebiyle tebrik ediyorum, onlara şükranlarımı sunuyorum.” yorumunu yaptı.

“SEÇİM GERİDE KALDI, BÜTÜN İŞ DÜNYAMIZI KUCAKLIYORUZ”

İTO Başkanı Avdagiç, “İTO Başkanı olarak, bu seçimin beni çok sevindiren tarafı, İstanbullu tüccarın, hiçbir gündelik ve popülist yaklaşıma prim vermemiş olmasıdır. Dünyada yaşanan pandemi ve savaş gibi krizler karşısında, İstanbul iş dünyası kenetlenmeyi ve dayanışmayı tercih etmiştir.” değerlendirmesinde bulundu.

İTO’da komite ve meclise seçilen iş dünyası temsilcilerini tebrik eden Avdagiç, “Şunun altını özellikle çizmek isterim. Şimdi, seçim dönemi geride kaldı. Seçim döneminde olanlar da söylenenler de orada kaldı. Bütün İstanbul iş dünyasını ve üyelerimizi kucaklıyoruz. Bütün meclis üyelerimizi aynı hedef için çalışacak yol arkadaşlarımız diye görüyoruz.” dedi.

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Avdagiç, twitter üzerinden yaptığı açıklamada ise “Elhamdülillah. 195 meclis üyesiyle açık ara kazandık. Hayırlı olsun, hayırlar getirsin inşallah.” ifadelerini kullandı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.