Site Rengi

HABER ÖZETİ
Merkez Bankası yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı..
Amerika yine kahpeliğini yaptı!. Filistin’in BM üyeliğini veto ettiler!.
Tanju Özcan’ın eşi Bolu Belediyesi’ni basıp protesto gösterisi yaptı!.
AK Parti’de Istakoz ve Maldivler skandalından sonra şimdi de Rolex krizi patlak verdi!.
CHP’li başkanın kızı Çankaya Belediyesi’ne başkan yardımcısı oldu!.
Ve beklenen oldu!. Kuduz Köpek İsrail İran’a saldırdı!.
Askeri üniforma ile servis yapan soysuz it tutuklandı!.
Tokat depremi sonrası uzman isimden dikkat çeken açıklama!.
Google İsrail’i eleştiren 28 çalışanını kapı önüne koydu!.
Seçimler bitti, zam yağmuru başladı!. Kırmızı ete yüzde 25 zam!.
Tokat’ta korkutan deprem!.
400 bin vergi kaçakçısına kaymaklı devlet kıyağı!.
Denizbank’ta yeni bir Seçil Erzan skandalı!.
Metin Akpınar-Duygu Nebioğlu skandalında ortalık toz duman oldu!.
Ticaret Bakanlığı’ndan komedi gibi ceza açıklaması!.
Aracını yanlış yere park eden AK Partili vekili şikayet eden vatandaşa hapis cezası!.
Selahattin Demirtaş’ın tahliye talebine ret!.
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!.
Vatandaşların linç ettiği Uzman Çavuş cinsel tacizden tutuklandı!.
Ticaret Bakanı Bolat’tan fahiş fiyat açıklaması!.
Erdoğan’ın kıdemli yancısı Gezi Teröristlerine af çağrısı!.
Kahpe ABD’nin ikiyüzlülüğü!. “Gazze’de Soykırım” kelimesi yasaklandı!.
Hastane randevularında yeni döneme giriliyor…
Seçimler bitince açıklamalar netleşti!. Asgari ücrete ara zam yok!.
Hem Metin Akpınar’dan hem Uğur Dündar’dan çocuk yapan skandal kadın!.
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu görevi bırakıyor…
Dünya Bankası Türkiye’ye 18 milyar doları ne karşılığı vereceğini açıkladı!.
Vatandaşa atılacak yeni kazığı böyle savundu!.
Geçen yıl 820 milyar zarar eden Merkez Bankası’nın hedefi enflasyonu düzeltmekmiş!.
İran-İsrail arasındaki gerilim Avrupa’da doğalgaz fiyatlarını uçurdu!.
DOLAR 32,5967
EURO 34,8303
ALTIN 2.503,68
BIST 9.460,67

CHP yine şaşırtmadı! ODA TV’nin MİT hainliğine sahip çıktı!.

CHP yine şaşırtmadı! ODA TV’nin MİT hainliğine sahip çıktı!.
04.03.2020
A+
A-

ODA TV’nin MİT ihanetine CHP kol kanat gerdi… Provokatif Türkiye karşıtı haberleriyle ön plana çıkan ODA TV, FETÖ’nün MİT TIR’ları ihaneti gibi bir skandala imza atarak, Libya’da şehit düşen MİT mensubunun cenazesine ilişkin bilgileri kanuna aykırı olmasına rağmen paylaştı. Skandalın ardından ODA TV Haber Müdürü Barış Terkoğlu gözaltına alınırken, tıpkı FETÖ’nün yayın organları Zaman ve Bugün TV’ye yapılan operasyonlarda olduğu gibi ODA TV’ye de CHP kalkan oldu.

Türkiye karşıtı odakların çıkarına hareket edenlerin operasyon merkezi haline gelen ODA TV, dün yayınladığı “Sessiz, sedasız ve törensiz defnedilen Libya şehidi MİT mensubunun cenaze görüntülerine Odatv ulaştı” başlıklı haberiyle yine karanlık odakların çıkarlarına çalıştı.

Libya’da şehit düşen MİT mensubunun kimlik bilgileri, aile bilgileri ve fotoğrafını afişe ederek “DEVLET İSTİHBARAT HİZMETLERİ VE MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI KANUNU” 27. maddesini(*) çiğneyen ve yasaya aykırı hareket ederek, şehit MİT mensubunun bağlantılarını da tehlikeye sokan ODA TV’ye, zamanında FETÖ’nün yayın organlarına da sahip çıkan CHP kalkan oldu.

“CHP ÜLKENİN MİLLİ GÜVENLİK SORUNU HALİNE GELDİ”

Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından CHP’li isimler adeta yarışa girerek birbiri ardına skandal açıklamalarda bulundu. Yasaya açıkça karşı çıkan ve Türkiye’nin milli güvenlik sırlarını afişe eden bilgilere ve Barış Terkoğlu’na sahip çıkan CHP’liler, sırların ifşa edilmesini “basın özgürlüğü” diyerek savundu. Gazetecilik kisvesi altında yapılan ihanete sahip çıkan CHP, FETÖ’nün “MİT TIR’ları ihaneti”nde de açıkça rol oynamıştı. CHP’li isimlerin milli güvenlik sırlarının ifşa edilmesi karşısındaki tutumu tepki çekerken, “CHP ülkenin milli güvenlik sorunu haline geldi” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

İŞTE SKANDAL PAYLAŞIM VE AÇIKLAMALAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek: Libya’da şehit olan MİT mensubunun bilgileri deşifre edildi diye Barış Terkoğlu gözaltında. İnsanın aklıyla alay etmeyin.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan: Barış Terkoğlu gazetecidir. Yapılan haberdir. Sabaha karşı gözaltı kabul edilemez.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel: Sabaha karşı 4.00’da gözaltına alınan Barış Terkoğlu için İstanbul Emniyet Müdürlüğündeyiz.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu: Barış Terkoğlu’nun derdi gazetecilik ya sizinki? ‘Bir sabah ansızın gelebiliriz’ mesajları vererek korkutacaklarını ve bozuk düzenlerini devam ettireceklerini sanıyorlar hala.. Biz bu filmleri çok izledik ve bu halk aynı filmi defalarca izlemekten sıkıldı artık.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel: Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu’nun gözaltına alınması, gazeteciliğin ve halkın haber alma hakkının cezalandırılmasıdır. Gazetecilik bilinmesi istenmeyenleri açığa çıkarmaktır. Bunu yaptığı için bir gazetecinin gözaltına alınması kabul edilemez bu.

CHP Milletvekili Gamze Taşcıer: Barış Terkoğlu’nu gözaltına alacaksınız, sonra da basın özgürlüğü falan diyeceksiniz. 9 yıl sonra yeni bir Odatv kumpası…

CHP eski Milletvekili Barış Yarkadaş: Odatv’den Barış Terkoğlu’nun bir haberden dolayı gözaltına alınması kabul edilemez! Terkoğlu, halktan gizlenen bir gerçeği duyurmuş ve görevini yerine getirmiştir. Gazeteci, devletin memuru değildir. Gazeteci halk adına soru sorar, sorgular. Barış Terkoğlu’nu serbest bırakın!

ODA TV’NİN İHANETİ VE CHP’NİN DESTEĞİNE TEPKİLER

Özel’in bu paylaşımı sosyal medya kullanıcıları tarafından tepkiyle karşılandı.

İşte Özel’in skandal paylaşımına verilen yanıtların bazıları; 

*DEVLET İSTİHBARAT HİZMETLERİ VE MİLLİ İSTİHBARAT TEŞKİLATI KANUNU

Madde 27 – (Değişik: 17/4/2014-6532/7 md.)

Millî İstihbarat Teşkilatının görev ve faaliyetlerine ilişkin bilgi ve belgeleri, yetkisiz olarak alan, temin eden, çalan, sahte olarak üreten, bunlar üzerinde sahtecilik yapan ve bunları yok eden kişiye dört yıldan on yıla kadar hapis cezası verilir.

MİT mensupları ve ailelerinin kimliklerini, makam, görev ve faaliyetlerini herhangi bir yolla ifşa edenler ile MİT mensuplarının kimliklerini sahte olarak düzenleyen veya değiştiren ya da bu sahte belgeleri kullananlara üç yıldan yedi yıla kadar hapis cezası verilir.

(2) Birinci ve ikinci fıkra kapsamındaki bilgi ve belgelerin; radyo, televizyon, internet, sosyal medya, gazete, dergi, kitap ve diğer tüm medya araçları ile her türlü yazılı, görsel, işitsel ve elektronik kitle iletişim araçları vasıtasıyla yayımlanması, yayılması veya açıklanması hâlinde;

9/6/2004 tarihli ve 5187 sayılı Basın Kanununun 11 inci maddesi ile 4/5/2007 tarihli ve 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların üzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunun 4 üncü ve 6 ncı maddeleri hükümlerine göre sorumlulukları belirlenenler ile bunları yayanlar hakkında üç yıldan dokuz yıla kadar hapis cezası verilir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.